Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ale to je korupce! :-)

Ale jen když to (ko)rupne, jinak ne.

Odesláno

Já mám Fap a Egr off...kontrola vstřikovačů byla ok...turbo ok...olej na výměnu 15tis si vezme tak 0.5 l....auto jezdí za 5-5,5..krásný zátah necuká. Dignostika bez chyby.

Pravda že jezdím převážně lážovkou bez zbytečného vytáčení......ale když na to dupnu tak je za mnou černo.....to bych musel mít plnej výfuk sazí a ty pak lítaj ven nebo nevím..... :myslim

Ale když mi vytočil motor na 5000ot tak mi hezky nebylo.....dokonce u toho podruhé zacvakal egr což jsem byl překvapen......(že by egroff nebylo zas takový off)

Při normální i akčnější jízdě se nikdy s otáčkama nedostanu pomalu ani na 3500ot a oni to točí na pěttisíc... :roll:myslim

Odesláno

u nás stačí dát na sedadlo spolujezdce do složky 500kč na kafíčko a projdu jak emise tak technickou a hlavně nevytáčí motor několikrát za sebou do nebes! jen tam chvilku stojí s otevřenou kapotou! (myslím že za ty love to stojí).

to bude fungovat do tý doby, než to zkusí nějaká volavka nebo to někdo prásne, pak udělaj kontrolu, seberou mu licenci a daj mu půl mega pokuty. A pak se to rozkřikne mezi těma, co to taky tak dělaj a ti se holt musí rozmyslet, jestli jím to pětikilo stojí za to...

Odesláno

můžu říct, že tady od cizího nic nevezmou, musíš to řešit s někým, kdo má ,,důvěru'' ;)

ani se nedivím--dělat technika na STK byl vždycky dobrý džob a nikdo o něj nechce přijít...

Odesláno

Nechci vyvolávat paniku , ale bez Fapu ani náhodou...!!

když nechceš, tak to nedělej :-p

Když jsem se ho zeptal zdali je vůbec možno se s  fapoff do stat na 0.51 mi řekl že je to absolutně vyloučené....!!!

S fapem lezou čísla 0.02 0.03 atd.....bez fapu  1.7, 2.0,2.5 a měl i 4.5.... :aut

blbost ... už jsem tu psal hodnoty z ochcáfky ftédéíčku, r.v. 2001, od roku 2008 do letoška od 0,60 do 0,85 - takže pokud sedm let starej motor provozovanej v blbým režimu (90% poskakování po městě za studena) dá 0,6 tak mi 0,51 rozhodně jako "absolutně vyloučené" nepřijde

ano, jistě, je nějaký rozdíl v technologiích mezi fauvé a PSA, ale myslímže pro představu stačí

Odesláno

trošku laciné kopnutí vzhledem k tomu, že jsem uvedl rok výroby, který jaksi nespadá do dotčeného období 2008-2015, takže ani netřeba zkoumat jestli jde o konkrétní model, kterého by se to mohlo týkat ... nemluvě o tom, že všichni výrobci cílí na hvězdičky v testech, a ne na reálný provoz - už si o tom štěbetají i vrabci v bulváru, viz třeba http://www.novinky.cz/ekonomika/401219-nadmerne-emise-mela-v-britskych-testech-na-silnici-vsechna-auta.html (a co teprv třeba jak automobilky plní bezpečnost při nehodě, kolik aut považovaných za super bezpečné totálně propadlo když se jen mírně změnily testovací podmínky přidáním čelního nárazu s jen částečným překryvem ...)

Odesláno

SW od fauvé pochází z roku 1999...

Ale jinak ano, průběžně se tu na*raně prezentuji, že směr, kterým se to vydalo úplně kašle na spotřebitele, cílem jsou prachy (výrobce) a "prachy" (úřady), které si uzurpují právo za spotřebitele rozhodovat, co vlastně chtějí.

Odesláno

Pacho69: nechceš doufám tvrdit, že SW pro ŘJ je nejméně 16 let stejný ...

Sawoy: nemá, z těchto kurvítek má jen EGR ... kdyby měla FAP (resp. DPF), tak to nepíšu jako protipříklad tvrzení, že je "absolutně vyloučené" dosáhnout hodnoty 0.51 bez FAPu (bohužel protokol před 2008 nemám, jestli třeba měla někdy i míň než 0,6 - nicméně i těch 0,6 mi přijde dostatečně blízko, abych tomu "absolutně" nevěřil)

Odesláno

Tys to Kavol trochu nepochopil........ :myslim

Bavíme se tu o autech s fapoff tudíž s fapem vyndaným....a ještě o Pažoutcích.....netahej nám sem koncernový krámy.... :)

Odesláno

No hlavně FAP off není totéž co z výroby bez něj - to je ten zásadní rozdíl.

Odesláno

tož nechci skončit u toho, že auto má čtyři kola a tudíž je to vlastně všecko to samý, ale rád bych věděl, v čem jako má ten zásadní rozdíl spočívat ... bavíme se tu o principiálně stejnejch motorech, shodnejch dokonce ve spoustě konstrukčních detailů, podobného objemu a výkonu, konstruovanejch za dob platnosti a chystání stejnejch norem - proč by se to najednou mělo několikanásobně lišit?

Odesláno

Jak to může být to samé..?? na jedné straně máš TDi rotačky 2001 až po TDi PD 2008 .........a proti nim Peugeot HDi od PSA které jsou comonraily...tudíš totálně jiná koncepce a konstrukce motoru....když měl Peugeot v HDi comonraily tak se o nich v motorech VW ani nezdálo a ještě hodně let běhaly na PD (čerpadlo tryska)

A pokud vedle sebe postavíš DPF(VW) a FAP (peugeot)....tak DPF jdou suchou soft cestou vypalování.první DPFka měly hrozné problémy již po 60ti tisících se zanešením.muselo se do servisu a softem vypálit.......ale FAP u Peugeotu má aditivum které se při tankování vstřikuje do nádrže a poté vypaluje FAP filtr...........tudíš zase zcela rozdílné koncepce.... :myslim

Odesláno

Auto bez FAP by problém mít nemělo, když je tak konstruovaný (na nějaký hodnoty). Auto s FAPem bylo taky konstruovaný na určité hodnoty, jenže ty FAPoffnutí mění. Nebo je třeba je zkorigovat jinde/jinak, když se v tom někdo hrabal a ten filtr, co tam byl a měl zůstat, vykuchal :myslim

Odesláno

Tak postreh z minuleho tydne.

BMW 120 D 120kW verze s DPF rok 2006.

Pan neudelal emise.DPF total ucpany.Samozrejme delnik a prachy nemel takze vyhozeni.

Po odpojeni cidel teploty a lambda sondy ECU tjistila ze DPF tam neni.

Napojila se original BMW diagnostika a svete div se nahralo do ECU software bez DPF.

Takze tohle kdo dokaze vysvetlit tak davam voucher na ozdravny pobyt u more  .....  :D

Odesláno

Jak to může být to samé..?? na jedné straně máš TDi rotačky 2001 až po TDi PD 2008 .........a proti nim Peugeot HDi od PSA které jsou comonraily...tudíš totálně jiná koncepce a konstrukce motoru....když měl Peugeot v HDi comonraily tak se o nich v motorech VW ani nezdálo a ještě hodně let běhaly na PD (čerpadlo tryska)

jak? - no, je to vznětový čtyřtaktní čtyřválcový motor (ne třeba Wankel), přeplňovanej (ne atmosférickej), má to recirkulaci výfukovejch plynů ... skutečně nevidím, co je na tom koncepčně a konstrukčně totálně jinýho

liší se to v detailu, kterým je systém vstřikování, přičemž o common railu se (...) tvrdí, že jednou z výhod jsou nižší emise, tudíž trváš-li na tom, že je to "totálně jiný", tak ale ten rozdíl, v čem je to "totálně jiný", pracuje právě proti tomu původnímu tvrzení, že není možný vejít se do limitu - když se mu blíží nedokonalý (a rozvrzaný) TDI s "rotačkou", pak super duper HDI s common railem by ten limit mělo dát s prstem v nose

pokud se chceš bavit o PD (o které tady ale nejde), tak tím se poněkud střílíš do nohy, páč PD u TDI jaksi principielně (byť ne tak úspěšně prakticky) smazává výše uvedený rozdíl ve vstřikování proti HDI, tím, že oproti "rotačce" pracuje na stejný úrovni tlaků jako common rail a napodobuje jeho řízení vstřikování, čili zase o věc míň, v čem by to mohla být "totálně jiná koncepce"

A pokud vedle sebe postavíš DPF(VW) a FAP (peugeot)....tak DPF jdou suchou soft cestou vypalování.první DPFka měly hrozné problémy již po 60ti tisících se zanešením.muselo se do servisu a softem vypálit.......ale FAP u Peugeotu má aditivum které se při tankování vstřikuje do nádrže a poté vypaluje FAP filtr...........tudíš zase zcela rozdílné koncepce.... :myslim

a tohle je relevantní jak, když se bavíme o situaci bez FAPu resp. bez DPF?

prostě kýbl keců, ale reálný argument, proč by teda mělo být "absolutně vyloučené" dosáhnout kouřivost do 0.51 bez FAP, nemáš

Odesláno

já bych souhlasil s kavolem. Jak mi jinak vysvětlíte rozdíl mezi motory RHZ (80 kW bez FAP) a RHS (79 kw s FAP). Pořád je to dvoulitr 1997 ccm, byly vyráběny souběžně. Myslím, že podobná situace je i u 1.6 HDi 66 kW, některé jsou bez FAPu, jiné ho mají. 

Takže rozdíl mezi auty bez FAPu z výroby a s FAPoff nemůže být zásadní. Podle mě tam je prostě jenom filtr, díky kterému se snížily emise. Jinak ty motory jsou stejné. :myslim

Má-li někdo argument, jak toto vyvrátit, sem s ním, rád se poučím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...