Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Hodiny tam být nutně nemusí, stačí spínač, nebo nějaké dálkově ovládané relé, třeba i přes mobil. Pár let jsem používal nejjednodušší modul koupený u Flajzara, než jsem si osadil lepší.

Odesláno

Já se přidám s dotazem. 

Na mém HDi je taky problém. Chytne to v pohodě (nové žhaviče, zkontrolované relé), ale ihned po startu neklidný chod a bílý kouř z výfuku. Po cca 10 sekundách to ustane a motor jde normálně. 

Kde by mohla být chyba? Vstřiky? Nebo třeba špatná funkce EGR (možná je pořád otevřený, nevím, nikdy jsem ho neřešil)?

Ja mám HDi 100 kW a ten istý problém. Zatial to riešim zohrievaním Webastom, ale aj tak ma zaujíma, kde je chyba. Ak by niekto poradil.... budem vďačný.

Odesláno (upraveno)

Tak panove zdani zdarile opravy se nekona. Zhavicky vymeneny, ale...

Dneska -14 a auto jsem nenastartoval vubec. 2x jsem na zacatku nazhavil, pote jsem startoval.

Po chvilce toceni to jakoby chytlo ale hned to zdechlo. pote to uz jen tocilo s obcasny "skytnutim"...

Vymeneny zhavicky, ale rele ne a ani nekontrolovano... Predehrev nafty taky nekontrolovan. Ale na dia zadna chyba nebyla, ...kontrolovano pri vymene zhavicek, nyni ne...

Upraveno uživatelem Lukas.407
Odesláno

No možná to jsou jen drobné nedostaky - jedna maličkost s druhou v mrazu vytvoří problém. Já udržuju kvalitní baterku stále ve 100% stavu, startér po repasi, v naftě VIF, každý rok před zimou měním palivový filtr, olej měním včas za kvalitní a přidám do oleje aditiva a webasto na ohřev motoru jsem si s dálkovým ovládáním zprovoznil cca za 400,- Kč. Žavičky nebylo zatím potřeba řešit, protože zatím jsem nastartoval bez předehřevu v jakékoliv teplotě. V novém roce jsem v -19 po 10 dnech odstaveném, promrzlém autě nastaroval bez problémů bez předehřevu webastem. Ale běžně každé ráno webasto tak 20-30 minut před odjezdem pouštím. Na VIF jezdím celoročně, jen střídám zimní letní...

Odesláno

No možná to jsou jen drobné nedostaky - jedna maličkost s druhou v mrazu vytvoří problém. Já udržuju kvalitní baterku stále ve 100% stavu, startér po repasi, v naftě VIF, každý rok před zimou měním palivový filtr, olej měním včas za kvalitní a přidám do oleje aditiva a webasto na ohřev motoru jsem si s dálkovým ovládáním zprovoznil cca za 400,- Kč. Žavičky nebylo zatím potřeba řešit, protože zatím jsem nastartoval bez předehřevu v jakékoliv teplotě. V novém roce jsem v -19 po 10 dnech odstaveném, promrzlém autě nastaroval bez problémů bez předehřevu webastem. Ale běžně každé ráno webasto tak 20-30 minut před odjezdem pouštím. Na VIF jezdím celoročně, jen střídám zimní letní...

Prosim posli mi do SZ jak jsi udelal webasto nezavisle a na dalku za 400kc. to zni vice nez zajimave... Diky

Odesláno

Hodiny tam být nutně nemusí, stačí spínač, nebo nějaké dálkově ovládané relé, třeba i přes mobil. Pár let jsem používal nejjednodušší modul koupený u Flajzara, než jsem si osadil lepší.

oddie prosimte posli mi do SZ vice o tvem provedeni. dekuji

Odesláno

Na tom není nic tajného, aby to bylo do SZ :) akorát to mám na 806, takže tam mohou být odlišnosti.

V autě byl bufík jako přihřívač, takže prvním krokem bylo doplnění oběhového čerpadla. To mě tehdy stálo tuším 60 Eur? Plus pár hadic a spojek.

Další věc je ovládání. V těhle starších autech je spínání bufíku pouze přivedením napětí, ne po CAN, takže v nejjednodušší verzi postačí prostý spínač (který sepne bufík i oběhové čerpadlo), akorát do toho auta musíš dojít. A nebo cokoliv, co dokáže spínat na dálku. Já mám v autě ten spínač, a navíc dálkové ovládání z GSM alarmu DHS003 http://www.dhservis.cz/dalsi_1/dhs003.htm , kdysi jsem tam měl od Flajzara http://www.flajzar.cz/ostatni/univerzalni-dalkove-ovladani-gsm.htm , existuje mnoho dalších vhodnějších.

A poslední věc je spouštění kabinového větráku, aby se vyhřál i vnitřek - pokud to vyžaduješ. Pro to je třeba zajistit spuštění větráku na cca poloviční výkon, na to je potřeba IPCU, buď koupit, nebo si to vyrobit (já tam mám splácanec z 555, jako že z nouze, než udělám lepší, ale už je tam 4 roky...).

Mám dojem, že tyhle přestavby a rozšíření se tu dost popisovaly, tak to zkus vyhledat pro 807 konkrétně.

Odesláno (upraveno)

Prosim posli mi do SZ jak jsi udelal webasto nezavisle a na dalku za 400kc. to zni vice nez zajimave... Diky

Webasto se aktivuje minus kontaktem - je trvale připojené k baterce a minus signál ho uvede do chodu. Nejdříve jsem to měl jen na vypínač, ale nebavilo mě pořád k autu běhat, tak jsem koupil TOTO a je to super - dosah plně dostačující - jsem s tím plně spokojený. Jednoduše to dálkově spíná kontakt - napájení 12V.

Jak zprovoznit webasto, najdeš přibližně ZDE - prolez to. Jde pouze o ohřátí motoru - nikoliv interiéru - to by jsi potřeboval tu přestavba sadu.

Nevýhoda je, že webasto dává dost zabrat baterce, takže pokud jezdíš krátké trasy a nestíhá se dobít, budeš ji muset dobít ty.

Já v těch mrazech dobíjím i 2x do měsíce - baterku mám venku do minuty, tak mi to ani moc nevadí.

Upraveno uživatelem Jarda5
Odesláno

Ja mám HDi 100 kW a ten istý problém. Zatial to riešim zohrievaním Webastom, ale aj tak ma zaujíma, kde je chyba. Ak by niekto poradil.... budem vďačný.

U mě problém trvá, avšak mám vypozorováno, že pokud je -10°C, nastartuje to naprosto bez problémů, na otočení a nekouří. Jen jen 2 sekundy neklidný chod, ale hned se zlepšuje. Prostě normální jev naftáku. Tudíž nastartuji vždy. 

Jakmile je ale jen -2°C, opět zase kouří a klepe se jak ratlík. Mám podezření na teplotní čidlo - tudíž na nedostatečné žhavení před startem díky špatným hodnotám z čidla teploty chladicí kapaliny.

• O 10 měsíců později...
Odesláno

tak prisla zima a starty nic moc opet. Ted ale resim ze je mozna baterka na odchodu.

Jinak jeste k tomu zhaveni, kdyz slisim rrelatko cvaknout, znamena to ze je ok,nebomuze cvaknout a presto  nepracovat spravne?

Odesláno
před 1 hodinou, Radek Hurvajz napsal:

Cvaknout muže a přesto nemusí být sepnuté kontakty, pokud by byli opálené nebo podobně. Proměřit a uvidíš

No pristup je tam jako do prdele,  na jakych dratech mam merit? 

Odesláno

:) to je len polovicka merania potom musis kable od zhaviciek odpojit  a merat samotne zhavicky 

takze ak to mas nepristupne bude to dost problem ale pokial ti motor chyti na vsetky valce okamzite tak je tam taky predpoklad ze vsetky zhavky budu funkcne 

ak by to chytalo dajme tomu dva valce potom 3 a nakoniec vsetky tak niektore budu pravdepodobne ko

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...