danikpop Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 Zdravim pratele. Uz delsi dobu se potykam s problemem ohledne zvysenych otacek. Neni to sice pravidlem, ale obcas se to stane. Na volnobeh se mi otacky dostanou treba az na 1300 a drzej.I za jizdy kdyz jedu obytnou zonou, tak nemusim pridavat plyn. Jedine jak je dostanu dolu je ten zpusob, ze vyradim a slapnu na brzdu. To otacky habrujou pod 1000. Ale jen co ji pustim, tak zase vyletnou na 1300. Jindy zase auto nastartuju a chova se normalne. Myslim si, ze to bude mit spojitost s brzdama, ale jakou ??? Diky za rady Citovat
krtek 2 Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 (upraveno) skusil by som precistit drv ventil na cerpadle Upraveno 17. prosinec 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
danikpop Odesláno 17. prosinec 2015 Autor Odesláno 17. prosinec 2015 Myslis, ze to ma vliv na to bzdeni? Jinak za zkousku nic nedam. I kdyby to tim nebylo, tak aspon prevence. A nemeni se tam nejaky O krouzek kdyz to vydelam? Citovat
krtek 2 Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 o kruzky su na ventile a tesni to plechove tesnenie Citovat
krtek 2 Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 (upraveno) http://picino.rajce.idnes.cz/nastenka#00043792.jpg plynove lanko funguje stopercentne? neni roztrapatene nezasekava sa? ma volu ked je plyn uvolneny? Upraveno 17. prosinec 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
danikpop Odesláno 17. prosinec 2015 Autor Odesláno 17. prosinec 2015 Vyborne. Zitra vyzkousim. Dekuju ;-) Citovat
krtek 2 Odesláno 17. prosinec 2015 Odesláno 17. prosinec 2015 (upraveno) hlavne udrzuj cistotu nezanes si spinu do cerpadla inak si zarobis na problem najprv stetcom a naftov poriadne ocistit okolie ventila a ventil potom rozoberat Upraveno 17. prosinec 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
danikpop Odesláno 11. leden 2016 Autor Odesláno 11. leden 2016 Tak DRV ventil jsem vyčistil a chvilku jezdil, bohužel to dělá furt. Nejde mi do hlavy jakou to má spojitost s tím bržděním bez rychlosti. Normálně jedu, vykvaltuju a volnoběh se drží na 1200ot/min (drží se v těchto otáčkách i na kvalt, nemusím přidávat a auto jede) . Bez spojky brzdím a otáčky padají na 850 - 900 ( ale jako by se dusil motor ). Jen co pustím brzd. pedál, tak hned vylétnou zase zpět na 1200ot/min. Někdy se zase chová úplně normálně. Citovat
krtek 2 Odesláno 11. leden 2016 Odesláno 11. leden 2016 pri vyradeni kvaltu(volnobeh) a zaroven ak je auto v pohybe sa otacky zdvihnu robi to aj mne aj kazdemu inemu na hdi pravdepodobne koli tomu aby bol zapezpeceny podtlak pre brzdy ale az na 1200 by to ist nemalo max tak do 1000 Citovat
sweetyboy Odesláno 1. duben 2016 Odesláno 1. duben 2016 (upraveno) taky se s vami podelim. tento problem s otackama a brzdou resim snad uz rok. za ten cely rok jsem ale vypozoroval, ze tohle blbnuti otacek mi dela, kdyz je venku teplota od cca 10 stupnu nahoru. jak zacnou paraky, tak vim, ze to bude jeste horsi. ale s teplotou se to stupnuje. treba i zahraty motor na to ma vliv. pres zimu jsem mel v celku pokoj. cistil jsem klapku, vahu vzuchu, menil DRV, kontroloval lanko. myslim, ze by se jeste neco naslo. problem se stale objevuje. diagnostika stale nic neukazuje. predevcirem jsem nekde cetl, ze tohle muze zpusobovat cidlo chladici kapaliny. nevim no. jednou jsem ho uz menil, kdyz mi otacky litaly. ale to bylo teda sileny. ta rucicka byla jak splasena koza. jeste bych rad vyzkousel jestli nejak neblbne vaha vzduchu a jestli neblbne chladic. pred touto zavadou jsem menil i skoro celej vyfuk, protoze byl u motoru deravej. jinak ja uz nevim. nikdo neni schopen poradit. a ani v servisu nevedi, kdyz dia nic neukazuje :/ Upraveno 1. duben 2016 uživatelem sweetyboy Citovat
chury721 Odesláno 1. duben 2016 Odesláno 1. duben 2016 Nevím jestli to trošku pomůže, ale podobný problém jsem řešil na Renault Clio, při se šlápnutém brzdovém pedálu, byly otáčky v normálu, při uvolněném cca 1200ot/min a způsoboval to vadný brzdový spínač. Citovat
MilanF1 Odesláno 2. duben 2016 Odesláno 2. duben 2016 Vysoké otáčky mi připadají, jako by si auto myslelo, že motor je studený, poté tedy čidlo teploty (vyzkoušet - v diag zkouknout, co hlásí a mít teploměr v chladicí kapalině). Nebo mě napadla vadná váha vzduchu a motor z prevence drží větší otáčky, protože nemá informace o vzduchu. Ale samozřejmě tento motor by si měl udržovat volnoběžné otáčky konstantní. To není jako staré 1.9D, když se vypnuly světla, že vyskočily otáčky nahoru. Citovat
sweetyboy Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 Venku zacinaji paraky a s autem jsou neskutecny problemy. Stale to same. Otačky zvýšené a po sešlápnutí brzdy o neco klesnou ale né na standardních 750-800ot/min. jak jsem měl dříve. Zdá se mi, že když nekdy stojim a oáček mam třeba 1000, tak jako by se motor trápil nebo dusil. Opravdu to nechapu, že nikdo nedokáže vyřešit tento problém. Diagnostika stále nic neukazuje. Chci se zeptat na chladič vzduchu, jakou má mít normálně teplotu? Já ho mám uplně horkej. Protože prostě přes zimu, když byl studenej vzduch bylo vše ok. Mám tedy za to, že je to neco s teplotou. I hadičky ok, takže by to nemělo nikde nic nasavat. Zde přidávám odkaz na video, které jsem dnes natočil. Citovat
stajgrpavel Odesláno 9. červen 2016 Odesláno 9. červen 2016 Já bych asi zkusil zaslepit egr. Nebo ho aspoň vypnout... Ještě mě napadá za by mohla být děravá podtlakova hadicka tím by se motor snažil vyrovnávat podtlak tak zvedne otáčky. Váhu odpojit a zkusit se projet . Citovat
bert406 Odesláno 4. červenec 2016 Odesláno 4. červenec 2016 Tak se také hlásím do klubu k sweetyboy a danikpop Příznaky stejné: zvýšené otáčky na volnoběh, při přeřazování otáčky vylétnou i přes 2500, mimo obec je možné jezdit v podstatě bez plynu, otáčky (i na volnoběh/neutrál) klesnou pouze když se přibrzdí. Uvedené projevy se zhoršují se zvyšující se teplotou ale nedělá to vždy. U mě je specifikum ještě to, že před cca 1/2 rokem byl problém s plynovým lankem (povolilo se zajištění v tom válečku na "šneku"). Při zpětné montáži se trochu roztřepilo tak jsem lanko musel o fous zkrátit. Vůli ale má a po této provizorní opravě auto ještě nějakou dobu jezdilo normálně. Včera jsem načetl paměť závad přes ELM 327 a mě to hlásí chybu P0380 Glow Plug/Heater Circuit "A". Ale to může být náhoda, při současných teplotách se nějaký problém se žhavením těžko rozpoznává. Zkusím prohodit relé žhavení, proměřit a případně vyměnit žhavičky abych eliminoval tuto chybu a paměť závad byla pokud možno čistá. S problémem kolísání otáček chyba P0380 ale asi nesouvisí. Zkusím ten DRV ventil, to by souvislost mít mohlo. V jiném vlákně jsem se dočetl, že DRV ventil obsahuje nějaké hodně jemné sítko. Poradí někdo jak jej vyčistiti? Je ale divné, že k žádoucímu snižování otáček dojde i při brždění na neutrál, kdy mezi snižováním rychlosti a otáčkami čerpadla není přímá vazba. Kdyby někdo měl s tímto probléme zkušenost budu nejen já vděčný za jakékoliv doporučení. Citovat
danikpop Odesláno 4. červenec 2016 Autor Odesláno 4. červenec 2016 U mě už to došlo do stádia, že mi auto při vyšších otáčkách natvdo chciplo a svitila diag. Myslel jsem že dojde na nejhorší ( čerpadlo a vstřiky ) ale vypojil jsem ještě váhu vzduchu a Alex jezdi uz tyden normalně. Nechci nic zakřiknout, ale zatim to vypada na tu vahu vzduchu. Citovat
bert406 Odesláno 12. červenec 2016 Odesláno 12. červenec 2016 U mě naopak došlo ke zlepšení. S autem jezdí naše mladá a hlásila, že otáčky přestaly kolísat. Jediné co jsem s tím ale dělal bylo to, že jsem pomocí "diagnostiky" chtěl zjistit, co se stane, když odpojím konektor od potenciometru škrtící klapky. Tak jsem jej za běhu motoru odpojil. Otáčky klesly cca někde kolem volnoběhu, auto samozřejmě nereagovalo na plyn a diagnostika načetla chybu škrtící klapky. Tak jsem konektor znovu zapojil a diagnostika to opět zaznamenala. Následně jsem obě "chyby" vymazal. No a od té doby prý otáčky nekolísají. Vysvětluji si to jedině tím, že při opětovném připojení si ŘJ nějak potenciometr škrtící klapky znovu "překalibrovala"/načetla a od té doby to prý funguje.... Citovat
finej Odesláno 13. červenec 2016 Odesláno 13. červenec 2016 Problémy s otačkami som mal aj ja ,na volnobehu mi zdvyhalo az na 2000 a to sa uz nedalo jazdit.mne pomohlo pomenil som vsetky pasky,stahovacky ktoré spajaju privod vzduchu hlavne tie co su za vahov vzduchu,az po turbo,auto mi dostavalo falošny vzduch a to dvyhalo otačky.skontroluj cely vzduchovod ci nie je deravy. Citovat
dalu Odesláno 17. červenec 2016 Odesláno 17. červenec 2016 (upraveno) Pratele, zjistil jsem, ze po odpojeni vahy vzduchu jsou otacky v norme. Momentalne jezdim s odpojenou vahou. Auto tahne mnohem lepe. Jen je kroutak trochu posunuty vejs. Resim tento problem uz dva roky a zda se, ze to bude nakonec ta vaha. Pritom na diagnostice vykazuje hodnoty v norme. Ale jak vahu pripojim, tak otacky blbnou zase, takze s nejvetsi pravdepodobnosti to vypada fakt na tu vahu vzduchu. Zitra muj servisak pujci novou a uvidi se. Dam vam vedet. BTW-nevim proc se nemuzu stale pripojit na svuj stary nick Peugeot 406 Break HDI Upraveno 17. červenec 2016 uživatelem dalu Citovat
stefan24 Odesláno 2. říjen 2018 Odesláno 2. říjen 2018 Zdravím, i mě to potkalo. Ve čtvrtek na dovolený v Praze, v nějvětším provozu. Dojel jsem s tím k hotelu, znovu nastartuju a otáčky v normálu, vydržely tak až do dneška, kdy se zvedly na cca 800 ot/min. Váhu jsem neodpojoval, hlavně je asi dva měsíce stará, zn. Delphi. Vyřešil to někdo ještě jinak než výměnou váhy? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.