Přejít na obsah

stefan24

Uživatel
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

O uživateli stefan24

  • Datum narození 24.11.1994

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2001

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Svatý Jan nad Malší
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    stefan.strapek24@seznam.cz

Návštěvy profilu

801 zobrazení profilu

stefan24's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

6

Popularita

  1. stefan24

    1.4hdi 50kw Nízký tlak paliva

    Zdravím, mám ten samý problém, akorát na 1.6 Hdi. Jak se to nakonec vyřešilo? Čidlo na railu teprve měnit budu, páč je k němu výborný přístup a ještě jsem neměl čas to rozebrat.
  2. stefan24

    Diagnostika lexia

    Zdravím, chtěl bych si koupit diagnostiku co umí zapisovat hodnoty do řj. Jde mi hlavně o zapínání/vypínání airbagů, hlídání zapnutého pásu, povolení denního svícení, korekci stavu km, apod. Mám Delphi DS150e R2015 3 ale nikde jsem ty možnosti nenašel. Stačí mi jinej soft, kabel, nebo rovnou jiná diag? Díky za odpovědi
  3. stefan24

    Brzdy pro P406 ....

    Právě, brzdy jsou to poslední co bych na autě "tunil", na druhou stranu se mi nechce vzdát těch kol, dost se mi líbí. Jde o to, že ty žebra mají nejspíš za úkol nějak vyztužit ten třmen. Nejsem si jistej tím, že tam působí takový síly aby mohl prasknout.. Zkusím sem přidat fotku. Odkaz na kola: https://auto.bazos.cz/inzerat/102603154/Alu-Exip-4x108-R15.php 106, 205, 206....306 je v pohodě obují, jen zase 406 ne
  4. stefan24

    Brzdy pro P406 ....

    Jsou to 7j x 15 ET 18 Ani 15 mm podložka nepomohla. Jinak brzdy značka Lucas.
  5. stefan24

    Brzdy pro P406 ....

    Zdravím, řešil někdo problém s tím, že se mu na 406 (HDi) 2001 nevešly hliníky kvůli těm žebrům seshora na předním třmenu? Mám na léto připravený Exipy, ale náběh na vnitřní straně kol je o dost víc posunutý k vnitřnímu kraji, tudíž kola ani nenasadím. Ty žebra jsou o zhruba 5mm vyšší než spodek alu. Jedna možnost je ty žebra obrousit, druhá prodat kola. Budu rád za každou radu.
  6. Takže jediná možnost je sehnat budíky s podobným nájezdem, nebo to nechat stočit. Díky za odpověď!
  7. Nedá se nějak odpojit to počítadlo km a přehodit ho na jiný budíky? Ještě jsem je neviděl rozebraný, ale u 405 to takhle jde. Chtěl bych si do 2.0hdi dát budíky s teplotou oleje a taky bych si nerad přidal km
  8. stefan24

    znovu otáčkoměr 405 2.0 a 1.9D

    Ahoj, opravdu si 405 1.9D bere údaje pro otáčkoměr z altíku? Myslel jsem si že má na setrváku zezadu od kabiny čidlo se třemi dráty. Rád bych si otáčkoměr rozchodil, tak beru každou radu.
  9. stefan24

    závada 1138

    Ahoj, mám ten samý problém po výměně naftového filtru. Jak jsi to nakonec vyřešil? Byl to špatný kontakt nebo ucpané DRV? A to jsem celý filtr rozebral a umyl v benzínu, abych přesně tomuhle předešel..
  10. stefan24

    Kolísání otáček HDi 80KW

    Zdravím. laboroval jsem ohledně toho kolísání otáček a potom, co jsem znovu zprovoznil tu škrticí klapku před vstupem EGRu, auto nezlobí a chyba na diag také zmizela. Moje teorie je, že když ta klapka nezavírá, dostane se do motoru na volnoběh příliš mnoho vzduchu bez spalin (počítám se zaslepeným EGRem), řj dává určitou přednastavenou hodnotu nafty a s vyšším objemem kyslíku směs lépe hoří, proto ty vyšší otáčky. Tak až vás to bude někdy zlobit, koukněte jestli ta klapka funguje. :)
  11. stefan24

    porucha 406

    Já mám třeba hadici tvrdou.. stačí když přidávám plyn bez zátěže. Hele a k tomu otáčkoměru...nestalo se ti občas, že vyletěl třeba ke čtyřem tisícům a pak spad zase zpátky? Mě takhle straší i s tachometrem.
  12. stefan24

    EGR chyba v diag

    Zdravím, pokud mi vyskakuje P0402 a EGR mám zaslepený a odpojený od podtlaků, mám tu chybu nějak řešit? Jde mi hlavně o technickou, co mě čeká v lednu. Případný zprovoznění odhaduju na dvě minuty, jen se bojím aby nebyl moc zalepenej, jelikož nemám podložku na svodech ale jen u sacího potrubí.
  13. stefan24

    Kolísání otáček HDi 80KW

    Zdravím, i mě to potkalo. Ve čtvrtek na dovolený v Praze, v nějvětším provozu. Dojel jsem s tím k hotelu, znovu nastartuju a otáčky v normálu, vydržely tak až do dneška, kdy se zvedly na cca 800 ot/min. Váhu jsem neodpojoval, hlavně je asi dva měsíce stará, zn. Delphi. Vyřešil to někdo ještě jinak než výměnou váhy?
  14. Jdi po té velké hadici co vede od chladiče k přednímu oknu. Navazuje na plastový kus se škrticí klapkou a ta je přidělaná na hliníkovém kolenu. To koleno ti dosedá z prava na sání, drží ho myslím dvě třináctky a za kolenem je ve stejné úrovni příruba na EGR, ta je spojená 2x šestka imbus. Než to ale rozebereš, kup si těsnění mezi sání a to koleno, já to řešil silikonem. Na zaslepení si vystřihni podložku z mědi a z obou stran jí namaž silikonem na motory.... měl jsem jí tam "nasucho" a EGR to neutěsnilo. O spodní přírubu, kde je EGR přímo na svodech jsem se pokoušel, ale není tam vůbec přístup a šrouby byly tak zoxidovaný, že to vypadalo jako by je někdo ovařil elektrodou. Mám ho zaslepený jen nahoře a je to ok. Jinak můj EGR byl po 200k kilometrech tak zalepený, že by se jím nedala prostrčit ani tužka.
×
×
  • Vytvořit...