autospravca Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 Pre tých čo budú dávať disky s pneumatikami bez snímacích senzorov. Ide zima ,tak som prehodil letné Al disky(16"),za zimné pneu,ktoré sú na 15"diskoch a bez snímacích senzorov.Očakával som, že mi bude svietiť patričná kontrolka. To sa však nestalo, čo mi vyhovuje, keďže investícia do ďalších senzorov je od 500€ vyššie. Citovat
wojtěch Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 sem tam ti to pípne a napíše hlášku... Citovat
autospravca Odesláno 9. listopad 2015 Autor Odesláno 9. listopad 2015 Uvidíme .Zatiaľ necelých 150 km a je kľud.Akurát menšie pneu(15"),spôsobujú nepresný údaj najazdených km. Citovat
tonyj Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 Uvidíme .Zatiaľ necelých 150 km a je kľud.Akurát menšie pneu(15"),spôsobujú nepresný údaj najazdených km. A prečo myslíš? Tam by rozdiel byť nemal.Aspon nie aby bol citelný :-) Citovat
Agrafik Odesláno 9. listopad 2015 Odesláno 9. listopad 2015 Možná se pletu, ale 2008 používá nepřímý systém hlídání tlaku bez snímačů v kolech. V kabině má tlačítko na nulování hodnot. HombreJM ohodnotil 1 Citovat
Rajagent Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 Ano Peugeot 2008 používá kontrolu tlaku v pneumatikách, tak že nemá snímače ve ventilkách což je velmi nákladné (má to třeba DACIA DUSTER) ... jeden snímač stoji kolem 250kč a baterie v něm vydrží maximálně 5 let, ale má takový systém že ABS počítá zuby na kotouči a pokud zjistí že oběh kola o 360° je jiný než předchozí oběh tak vyhlásí nízký tlak ! Tento způsob kontroly v pneumatikách je lepší a levnější, proto jsem šel do Peugeotu ;-) HombreJM ohodnotil 1 Citovat
autospravca Odesláno 10. listopad 2015 Autor Odesláno 10. listopad 2015 Žeby si mal pravdu? Ale potom prečo mi nič nesignalizuje prístrojovka,keď som nahodil zimné gumy na plecháčoch,ktorých priemer je 15"(prerdtýmAL 16") Citovat
Prouza Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 (upraveno) autospravca: Pokud vám vrtá hlavou rozdíl mezi 15" a 16" tak ta čísla vyjadřují jen průměr disku, k tomu však musíte přičíst i výšku pneumatiky, která je u 16" nižší než u 15". Proto je obvod kola u 15" i 16" stejný (rozdíl je max v jednotkách procent) a tak i počítadlo ujeté vzdálenosti ukazuje stejně. Pokud jsou obě zimní gumy stejně nahuštěné (a mají stejně hluboký vzorek), tak je jejich obvod stejný a tudíž elektronika nic nehlásí, protože je vše v pořádku. Upraveno 10. listopad 2015 uživatelem Prouza ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
jaturn Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 (upraveno) No úplně stejné to nebude.U mne rychlost na tachometru oproti GPS 16'' asi -2km/hod,u 15'' je to -4-5km/h.J. Upraveno 10. listopad 2015 uživatelem jaturn Citovat
autospravca Odesláno 10. listopad 2015 Autor Odesláno 10. listopad 2015 Tiež môžem potvrdiť že prejdené km sú rôzne. Pri ceste z chalupy domov, som spravil na 16" palcových Al-diskoch 106 km a teraz na 15 palcových plecháčoch je to až 111 km.Tiež keď natankujem naftu doplna nádže tak na 15" diskoch mi ukazuje dojazd až 1300 km,predtým na 16" to bolo do 1200 km(samozrejme ďalej to závisi akú ťaťkú noho na plyne budem mať). Citovat
Pacho69 Odesláno 10. listopad 2015 Odesláno 10. listopad 2015 Ježíš chlapci, tak si to spočítejte, nejde o disk, jde o pneu, rozdíl v jeho obvodu dává rozdíl v rychlosti a ujeté vzdálenosti. Též je i rozdíl, pokud jezdíš na nové gumě s 8mm vzorkem nebo na dumě s 2mm vzorkem. Citovat
autospravca Odesláno 15. listopad 2015 Autor Odesláno 15. listopad 2015 (upraveno) A na záver, až po ubehnutí 140 km na zimákoch mi zareagovali i snímače ABS na iný priemer pneu.Na displeji sa objavil obr.s vyznačením všetkých 4-pneu. + rozsvietila sa na to patričná kontrolka.Stlačenie patričného tlačidla, snímače ABS zaregistrovali zimné pneumatiky(kontrolka zhasla).Len sa čudujem ,že do najazdenia 140 km sa nič nedialo. Upraveno 15. listopad 2015 uživatelem autospravca Citovat
tonyj Odesláno 15. listopad 2015 Odesláno 15. listopad 2015 Ešte že máš túto možnosť. Niekto má v Bruseli veľké konexie....Ako aj štart/stop systém povinne. Blbosť ktorá sa tvári, že šetrí HombreJM ohodnotil 1 Citovat
Rajagent Odesláno 24. listopad 2015 Odesláno 24. listopad 2015 Žeby si mal pravdu? Ale potom prečo mi nič nesignalizuje prístrojovka,keď som nahodil zimné gumy na plecháčoch,ktorých priemer je 15"(prerdtýmAL 16") Měl jsem stejný problém , letní kola mám 16" 195/60 R16 89H a zimní 195/65 R15 91T a najel jsem necelých 30km a nic mi nezasignalizovalo....... bůch vi zda to funguje !!!! Citovat
autospravca Odesláno 20. únor 2016 Autor Odesláno 20. únor 2016 Fungovať to funguje ,ale len smerom dole(t.j.pri zníženi tlaku v pneu).Práve som už nevydržal a nahodil letné gumy(miesto zimných 15" na letné 16").Snimače ABS na vätší priemer a tlak v pneu. už nereagujú. Keby som tlak v hocijakej pneu. znížil smerom dole min. o 0,4 atm.tak by snímač ABS zareagoval. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. srpen 2019 Odesláno 7. srpen 2019 dnes při jízdě mi to zapípalo a napsalo cosik o tlaku vzduchu v pneu a svítí kontrolka..., obešel jsem auto s tlakoměrem a všechna kola 2.6, jen levé přední 2.5 Atm., ukazovalo to tolik, protože vedro (32 stupnů) a jel jsem..., normální tlak při 20 stupních má být myslím 2.2 Atm, což jsem minulý týden kontroloval..., myslel jsem, že to reaguje jen na nízký tlak, tzn., nižší než 2.2 Atm po resetování nic nesvítí, nepíše Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. srpen 2019 Odesláno 8. srpen 2019 (upraveno) Reaguje to na jakoukoliv zmenu v rozdilu otaceni kol, funguje to pres esp, snimace v kolech nemaš. Az bude tlak 2,2 ta to bude znova a znovu to resetnes. Nech si tam nafoukat dusik, tam ty zmeny tlaku vlivem tepla jsou nizsi. Upraveno 8. srpen 2019 uživatelem Radek Hurvajz ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. srpen 2019 Odesláno 8. srpen 2019 @Radek Hurvajz díky za radu, stalo se mi to poprvé, tak uvidím co bude dál, ale díky za ten dusík, na ten jsem úplně zapomněl a když to nebude OK, dám to nafoukat dusíkem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.