Přejít na obsah

HombreJM

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

O uživateli HombreJM

  • Datum narození 3. červenec

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 2008
  • Rok výroby
    2019

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Ružomberok
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

654 zobrazení profilu

HombreJM's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

10

Popularita

  1. To auto vyzerá fakt úžasne (menšia kópia 3008) - bral by som ho hneď. Ale žiaľ, finančné zdroje sú po minuloročnej kúpe už teraz staršieho modelu vyčerpané. A predávať ročné auto je stratová záležitosť. Takže držím palce , aby Vám autíčko dobre slúžilo.
  2. ozzy56 Poslal som ti emailom kompletné výbavy z najnovšieho cenníka na Slovensku
  3. radim.1008 + zzipCZ + Markusenka + ozzy56 Chlapi, ja som to vôbec nezaregistroval, že tie prvé fotky sú bez lemov . Máte veľmi dobrý postreh - na rozdiel odo mňa . Priznám sa, že to sú fotky z internetu nafotené pred predajňou, kde som auto kupoval. A keďže tak pri mojej prvej návšteve stálo aj moje auto, myslel som si, že je to ono. Ospravedlňujem sa , dodatočne ich vymením. Signature je výbava (ACTIVE → SIGNATURE → ALLURE → GT LINE)
  4. HombreJM

    plastový kryt pod motorem

    Tak mi ten kryt došiel. Na spodnej strane je vyryté P 208 08 TD . Keď som si ľahol pod auto, bolo mi jasné, že to nie je originál na P 2008 (hlavne, že na faktúre je P 2008). Diery na uchytenie síce pasujú, ale výlisok NIE. A úplne nelogicky vyrezané diery - nemajú žiaden význam !!! . A olejový filter je zakrytý - tiež pekná blbosť. Takže som to ani nemontoval a neviem, čo s tým. Zaplatil som cca 10,- € (cca 300,- Kč) poštovné a platiť znova, aby som to vrátil, sa mi už nechce. Ostatne, kto vie ako a či by mi uznali reklamáciu. Takže som na tom podobne ako kolega bohm007 .
  5. zzipCZ - Všetko je originál vo výbave, len plastovú vaňu do kufra a deflektory na okná predných dverí som si dokúpil vagi - D í k
  6. HombreJM

    plastový kryt pod motorem

    Zdravím chlapi marabu, kv13 Rád by som sa opýtal, aký máte rok výroby vozidla, resp. či mi to bude pasovať na môj P 2008 s r.v. 2019 . Na Slovensku momentálne nič podobné nie je k zohnaniu, takže uvažujem o kúpe v ČR.....
  7. Plne súhlasím s ozzy56. Posledných 5 rokov som mal KIU Rio 1.4 CRDi (ročník 2012) a predtým 6 rokov Ford Fiestu 1.2i (ročník 2008). Oba auta s manuálnou klímou, v lete aktívne používanou (posledné roky to už bez klímy v aute v lete nie je možné prežiť ). Na výkone som nikdy žiaden rozdiel neznamenal , spotreba vzrástla o cca 0,5 až 1 liter. Ale to už možno súviselo aj so zaťažením vozidla (či boli v aute 2 alebo 4osoby). U Peugeotu (2008) to zatiaľ posúdiť neviem, vozidlo je nové , najazdené len 400 km - ale klíma beží takmer NON-STOP a vážne som pokles výkonu nezaznamenal. Ale jazdy prebiehajú zatiaľ len v rovinatom teréne, žiadne stúpania. Som fakt zvedavý, ako to bude zvládať horské stúpania a prechody, ktorých u nás na Liptove máme dosť. A Tatry sú tiež blízko. Potom sa opäť podelím so svojimi skúsenosťami. S Kiou som problémy nemal, zato Ford bol v kopcoch podstatne lenivejší a často musel pracovať 2-3 rýchlostný stupeň (motor 1.2i 16-ventil).
  8. radim.1008 Dík za radu
  9. AHOJ Je to mimo tému, ale ako ste dostali svoje autá do profilu (spodný riadok - u niekoho jedno, u iných aj 2-3 a viac značiek vlastnených áut) - NEVIEM na to prísť a profil mám vyplnený kompletne. D Í K za radu
  10. Ahoj Osobne som zatiaľ pokles výkonu v súvislosti so zapnutou klímou nezaznamenal. Jediné čo registrujem, je rovnaká, alebo zvýšená spotreba u benzínových motorov v porovnaní s autami starými 20-30 rokov, ktoré mali ešte karburátory. Mal som Š 100/110/120/125 a priemerku som mal 7-7,5 v lete a v zime to bolo okolo 9-10 litrov. Takže u nových, moderných áut sa znižuje hlavne - emisie, výkon a kvalita (hlavne podvozkovej ochrany vozidiel) .
  11. Zdravím. Som čerstvý "Pežoťák" a presedlal som z Kie Rio 1.4 CRDi r.v.2012 (môj prvý nafťák - kúpil som ako 2-ročnú a predal som ju ako 7-ročnú. Výborné a hlavne úsporné vozidlo. Malo len jednu veľkú nevýhodu. Malo už motor novej generácie s DPF filtrom, na čo ma predávajúci zabudol upozorniť. A teda nebolo to auto na krátke jazdy do mesta, čo som ináč potreboval. Ale ináč spokojnosť. Predsa len oproti benzínovým motorom (aj terajšiemu Peugeotu 2008) som mal spotrebu o cca 2 litre na 100 km menšiu. Ale všetko má svoje výhody a nevýhody). Takže teraz som kúpil nový Peugeot 2008 s motorom 1.2 Puretech (61 kW - motor v základe, bez turba) v zelenomodrej metalíze. Pôvodne som zamýšľal iné, ale rozhodla akciová cena (13.990-€) a výbava Signature (+ ešte niečo naviac). V porovnaní s Kiou RIO som získal priestor, výhľad spoza volantu (vyššie sedenie) a bohatšiu výbavu. Vozidlo mám cca 15 dní a zatiaľ najazdených 350 km, z toho cca 50 km po meste. Nakoľko sú teraz horúčavy, klíma je pustená takmer NON-STOP. Priemernú spotrebu mi predbežne ukazuje 5,8 litra, ale pri jazde po diaľnici pri rýchlosti 110 (po rovine) je už spotreba na 8 litroch, takže viac som to už ani nevytáčal . Auto sa mi páči (ináč by som ho nekúpil) a zatiaľ som spokojný. Akcelerácia je dobrá, na môj vkus príliš dlhé radenie (hlavne do "5") a od cca rýchlosti 110 už začína byť aj hluk v kabíne. Aj keď je motor výkonovo slabší, tá 6M prevodovka by sa uživila aj tu. A nepáči sa mi jedna podstatná vec, a to vysoký záber spojky. Aby na novom aute zaberala spojka až takmer na vrchu pedála, tak to som nemal ani na aute s najazdenými 100 000 km. V predajni mi povedali, že u Peugeotov je to proste tak nadstavené od výroby, že to súvisí so samonastavovacím lankom spojkového pedála . Čítal som už na nejakých fórach, že niektorí majitelia si tie lanká vymenili za klasické - manuálne nastavovateľné. Budem rád, keď sa podelíte so mnou so svojimi skúsenosťami. I keď si na to pomaly zvykám a motor mi pri rozjazde ešte nezdochol . Zatiaľ toľko
  12. HombreJM

    Když mají muži své dny

    Podobné výtvory robím často doma aj ja. U nás doma máme všetci radi dobrý puding
  13. Zdravím. Ako čerstvý klubový "Pežoťák" predstavujem svoje nové auto. Mal som doteraz Kiu Rio 1.4 CRDi (môj prvý nafťák), ktorú som kúpil ako 2-ročnú a predal som ju ako 7-ročnú. Výborné a hlavne úsporné vozidlo. Malo len jednu veľkú nevýhodu. Malo už motor novej generácie s DPF filtrom, na čo ma predávajúci zabudol upozorniť. A teda nebolo to auto na krátke jazdy do mesta. Ale ináč spokojnosť. Predsa len oproti benzínovým motorom (aj terajšiemu Peugeotu 2008) som mal spotrebu o 2-3 litre na 100 km menšiu. Ale všetko má svoje výhody a nevýhody. Teraz je to najmä priestor, výhľad spoza volantu (vyššie sedenie) a bohatá výbava.
  14. HombreJM

    nová 2008

    Krásne . Tiež som chcel červené, žiaľ neskoro som zaregistroval akciu u predajcu a tak som mal na výber už len bielu alebo zelenomodrú. Manželka vybrala zelenomodrú, na bielej sa špina viac ukáže..... Prajem veľa km bez nehody a bez poruchy .
×
×
  • Vytvořit...