Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobré ráno medvěde :) 

Bratránek kupoval autotraktor hned jak vyšel od Tatrovky jako novinka (cca 2 roky zpět) a do dneška si to nemůže vynachválit.. zákazy, silniční daň, pojištění... :) 

Odesláno

myslím si že tohle byl náhodou od Tatry velmi zdařilí tah protože tím vyplnili díru na trhu. A zrovna tak jako někomu přijde divné že se dá lehce upravený náklaďák nazývat " traktorem " (   http://www.tatra.cz/nakladni-automobily/odvetvovy-katalog/zemedelstvi/    ) tak mě přijde divné že se traktor dá nazývat " silničním tahačem "  ( http://www.nn-kosatky.cz/traktory/jcb/jcb-fastrac-3000/  )

Odesláno

Před 15 lety koupilo místní JZD traktor Fastrak či jak se jmenuje ta firma. Za tím tahají mimo jiné obrovský přívěs snad na 20 tun a jejich chlouba byla že to jezdí až 70km/hod. Tak proč by nemohla Tatra dělat něco podobného- byť to nevypadá na traktor tak jak jsme zvyklí.

Odesláno

U nás koupil místní "ekolok" dva tyhle krámy. Je to akorát zvedlý Phoenix jako tahač. A má to jednu výhodu, na traktoru nemusí být tachograf, školení, profesák, pojištění je levnější a v důsledku i ta daň. Ty dvě auta se točí sedm dní v týdnu do jeho bioplynové elektrárny a z ní zase vyvážejí tu spálenou s.ačku zvanou digestát a rozvažejí to po okolních polích na kterých je poslední dobou jen kukuřice. Palivo do bioplynky vozí až z Německa a objíždí místní akciovky a nabízí, že od nich koupí obilí a hnůj. Prostě ekologie hadr... :bacha

Ty tahače jezdí jak klasický kamion, tahají návěsy ještě s nástavkama. To mě vždycky napadá, kolik to tak dohromady váží, když je to nacpaný třeba tou kukuřicí nebo mokrou senáží. Já na ně mám pifku, protože už mě dvakrát v přehledný křižovatce za městem nedal s tím obrem přednost. :bacha A jak začínají po nich vypadat silnice a mostky na kterých je 3,5t si dokáže představit asi každý...

Odesláno

No v tom všem je právě ten fór. "tatratraktor" má elektronicky omezenou rychlost 60-70 km/h čímž se ještě vejde do kategorie pracovní stroj(traktor) ale užitný vlastnosti to má skoro jako klasické NA. JCB Fastrack je konstrukčně skoro klasický traktor který má ale oproti normálnímu traktoru výkonné brzdy s ABS na všech kolech a má trochu jinou koncepci podvozku odpružené obě nápravy čímž sice zůstává v kategorii pracovní stroj(traktor) ale má oproti klasickým traktorům o cca polovinu vyšší konstrukční rychlost.

U nás koupil místní "ekolok" dva tyhle krámy. Je to akorát zvedlý Phoenix jako tahač.

No on to není akorát zvedlý Phoenix. Je tam trochu více odlišností, ale člověk nezasvěcený je nerozezná: flotační pneumatiky, řízená poslední náprava pro lepší manévrovatelnost a díky kategorii pracovní stroj vyšší užitečné zatížení. To jsou je ty nejmarkantnější odlišnosti pak tam je jinak zpřevodováno aby stroj dokázal bez problémově jezdit podle jiných strojů ( řezačky, vyorávače atd.)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...