Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prodej auta - bazar zamlčel veškeré vady


michals004

Recommended Posts

Své poslední auto jsem sháněl rok. Koukal jsem tehdy i do bazarů. Nakonec se sehnalo od soukromého, hodně draho, ale adekvátně stavu. 807 a spol, co tak po očku sleduju inzerci, jsem za poslední rok postřehl asi 5, soukromých, na které by mělo smysl se jet podívat, kdybych něco takového sháněl.

Nj, to je spíš že ne každý má čas čekat rok na to, až příjde pěkné auto. Většinou je to tak, že staré doslouží a do měsíce potřebuješ jezdit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je právě ta chyba. Řešit něco honem honem znamená leda poukázku na průser. Lepší je průběžně koukat, dokud staré funguje, pak člověka nic netlačí, koupí, až se naskytne takové, co za to stojí, a staré prodá, když už je nové v plném provozu po prvotním servisu a staré už není potřeba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mé bývalé auto je toto:

http://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/607/16567323?goFrom=list

 

cena bych řekl že odpovídá autu bez vad, nicméně pokud by auto bylo po servise předpokládám že to v inzerátu zmíní? Že tam je motor a převodovka po větším servise, kterou to auto potřebovalo...

 

Ale kupodivu to nestočili. KM sedí.

Upraveno uživatelem michals004
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dnes se už moc nepíše, že se s autem něco dělo, opravovalo--to už vůbec ne, protože by to mohlo jít v případě reklamací proti prodejci, prostě tady máš auto jak stojí a leží, projeď si ho krátkou zkušební jízdlou a ber nebo neber...,za ta léta se naučili sepsat smlouvu tak, že je neprůstřelná

 

navíc je pořád spousta blbců, co by si chtěli vozit prdel v ,,luxusním velkém voze'' (za 50 tisíc :D ) s automatem a třeba v kůži, hlavně,že je auto při prodeji vyleštěné a koncový výfuk stříknutý stříbrným sprejem...,ovšem záhy zjistí, že nějaká obyčejná součástka tam stojí cca polovinu kupní ceny, druhovýroba neexistuje a rychle  vystřízliví z euforie

 

takto to vždy bylo, je a bude :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co si budeme povídat, je to prasárna jak hrom. Vykoupit auto s informací že potřebuje větší servis a nabízet ho dál za násobně vyšší cenu. Pokud by to ale dokázali prodat dalšímu kupci se stejnou informací, jako tu kterou o autě dostali, za libovolnou cenu, tak to beru.

 

Prostě, jelikož jim bylo výslovně uvedeno, že motor a převodovka jsou vadné, a prodají to aniž by to uvedli dalšímu kupci, je to skrytá vada jak hrom.

 

Ještě je možnost nahlásit je na sauto jako závadný inzerát.

Upraveno uživatelem martinikus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedělejte si iluze, většina aut v nabídkách je na tom podobně. Případně ještě s bonusem stočení km - před časem tu byla 607 od P607Oldy, měla reálných snad skoro 800tis km, vzal si ji někdo za pár kaček jako že pro sebe, a stejně se za čas objevila v bazaru s tacho 200 a podstatně jinou cenou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady se prostě žádná, ale lautr žádná úcta k zákazníkovi nenosí. Nikdo nestojí o normální, na důvěře nastavený vztah se zákazníkem. Tak jak by to mělo fungovat - my vám nabídneme auto, řekneme, co o něm víme, a vy si ho buď koupíte, nebo ne. Když se důvěra osvědčí, vy se rádi vrátíte.

 

Tady to funguje spíš takhle: Tady je auto, prohlídněte si ho pořádně, čeho si nevšimnete sám, na to máte smůlu, u ostatních je to stejné tak si jeďte klidně jinam, dostáváte to jak to stojí a leží, my vám řekneme maximálně to co vidíte sám a co si můžete přečíst na štítku a na internetu. Zpátky od vás nic brát nebudeme, jak bysme dopadli když ostatní taky nic neuznávají. Pokud vám není podezřelá o něco nižší cena (ale ne snížená o skutečné znehodnocení vozu, nýbrž jen tak snížená, aby auto poněkud obstálo v konkurenci nerozbitých, stejně naleštěných), tak máte smůlu, měl jste si vybrat dražší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to je přesně důvod, proč tenhle "byznys" nepodporuju a koukám se jen u soukromých prodejců, nejlépe ještě známých či prověřených. A kdybych jo sháněl novější - dražší auto, poptám ho v Rakaru, protože to je jediný prodejce ojetin v ČR, kterému věřím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oddie ty za ten Rakar kopes ne?:-)

Ono jich je i víc takových jak rakar,ale třeba se o nich neví.....

Je fakt,ze o tom rakaru jsem nic negativního nenašel.....

Myslím ze se jim to vyplácí,ze kdo u nich koupi se pak zase vrací.....

Když ono někdy není poznat jestli to prodává bazar nebo soukromník,ale je fakt ,ze pěkný auta se do bazaru moc nedostanou,zůstávají v rodině....

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není víc takových, protože by se o nich taky vědělo, jako se ví o něm, i když nemá nikde reklamu. Znám pár případů, co se ho snažili napodobovat, nikdy to nemělo dlouhého trvání, dřív nebo později skončili na provaleném stáčení či maskování vraků. Holt budovat si dlouhodobě solidní vztahy se skoro nikomu z téhle branže plné svinstva a podrazů nechce, a platí to úplně stejně i o servisech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jsou DOBRA auta u autoriz. prodejců, která se vykoupila od klientů při koupi nového vozu, totiž pokud dostanete od výrobce slevu  dejme tomu 40 tisíc za vykoupené auto při koupi nového auta, tak jen blbec by ho prodával někde osobně, třeba i do rodiny, nebo přes bazar--NIKDO vám za to vaše staré auto celkově tolik jako oni nedá (výkupní cena plus sleva 40 tisíc na nové plus případná sleva autoriz. prodejce), takže jim ho rádi dáte a samozřejmě nikam nechodíte odhlašovat atd., takže v podstatě žádné papírování a ztráta času...,neříkám, že všechna auta z výkupu jsou dobrá, ale jsou tam i kousky, o které se jejich majitelé starali perfektně-- často jsou to auta, prodaná jako nová přímo v tom autarizáku a tak vám řeknou k autu kdejakou opravu a vůbec historii co se s autem všechno dělo, vyjedou to samozřejmě písemně !!, a ano, ta auta jsou o něco dražší než na Sauto, ale zjistíte o nich vše co chcete, navíc bez nějakých pozdějších PRAVNICH kotrmelců -- podle mě velmi důležitá okolnost v dnešní době...

 

ojeté auto v normálním bazaru, kde o něm nevědí nic, nebo od cizího už nikdy nekoupím :roker

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rakar sleduju už mnoho let a auto bych si tam nekoupil už kvůli těm stupidním kecům. Prodává normální auta, dost často přelakovaná za přemrštěné ceny s nesmyslnýma komentama. V inzerátech se dá většinou sehnat lepší kousek za normální cenu, jen člověk nesmí spěchat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sto lidí, sto chutí. Mně třeba ty kecy nevaděj, sám mám podobné, a ano, jsem si vědom toho, že to taky asi hodně lidem leze na nervy. To je život. Ad přelakovaná auta - nikdy jsem v nabídce neviděl auto s celolakem - dobře, nesleduju ji stále, někdy tam nějaké třeba být mohlo, ale obecně tam vidím je opravy škrábanců, nikdy nic, co je třeba po stolici. Poctivé popisy každého přelakovaného škrábance a vůbec každého prdu jsou naopak věc, kterou oceňuju, protože tohle běžně bazary maskují a nepřiznávají.

 

Jinak ale zcela nepopíratelným faktem je, že ačkoliv Rakar nikde nemá reklamu (a myslím, že ani nikdy neměl), skloňuje se na všech možných autofórech všech myslitelných značek, a za 25 let, co funguje, jsem nenašel jedinou negativní zmínku o tom, že by kdy nějaké auto stočili, něco zamaskovali nebo nevyřešili nějakou reklamaci. Pokud někdo víte o aspoň trochu podobném prodejci s takovouto historií v těchto parametrech, sem s ním. Nebo pokud někdo máte odkaz, že Rakar někdy někoho napálil, ses ním taky - já takový případ neznám. A ne, nejsem jejich agent, to ostatně není nikdo, nepotřebují jej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...