Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar, už jsem viděl několik reklam na auta s touto technologií (nevím, jestli Pažitka taky něco takového nenabízí) a moc mě to zajímá, mám pocit, že právě tohle by měl každý autista chtít, dokáže to pomoct zespousty průsšvihů. Už jste to někdo vyzkoušel vlastníma rukama? První, co bych zkusil, je postavit třeba někde na parkovišti kartonovou krabici a zkoušet do ní narazit, jestli to samo zastaví a podobně... Fakt mi to připadá jako konečně nějaký pokrok v bezpečnosti..

Odesláno

Problem je ten ze u techto aut bude s tim to systemem cena +50000,-vejs a to cesky lid ozeli. Napr v MB je tento system dlouho navic doplneny napr tim ze pri nouzovem brzdeni se nafoukne bocni vedeni zad a pas te elektricky zatahne do sedacky.

Odesláno

Edisone - sorry za minus, melo bejt +.

Myslim si, ze RIDIC by mel byt ten, co RIDI auto. Veskere technicke vychytavky by mely byt jen pomocniky, nikoli pomocnou berlou na kterou se bude plnic prostoru mezi volantem a sesli spolehat a nasledne vymlouvat, kdyz dojde kre karambolu.

Odesláno (upraveno)

straki007: myslíš ty auta, co neodbočí na výjezdu z dálnice, protože vyhodnotí, že v sousedním pruhu je moc velký provoz, tak jede dál a "zkusí" to na dalším. Možná. Na cestu domu z práce vyloženě praktické. Nebo takový to auto, co hamstne na brzdu před přechodem, protože zachytilo babky, co si tam povídají... Auta, fungující na tomto principu nebudou nikdy pořádně fungovat. Jediné, co bude fungovat, když budou komunikovat spolu a vyloučí lidský faktor. S chodci bude ovšem stálý problém...

Největší problém je, že řidič místo řízení čumí do mobilu. Každodenní zkušenost. Když má dnes řidič problém udržet se v pruhu, je to z 80% proto, že čumí na mobil, nedejbože něco píše... přivítal bych auto, který by odmítlo jet, pokud by to řidič začal dělat... To by teprve ubylo pojistných událostí.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Doufam, ze to bude beze mne

Neboj, bude to bez ridice :P

Technologicky to funguje v podstate uz dneska, rozsireni mezi lidi je hlavne otazkou ceny a tak deseti let. Prvni bude alternativa taxiku kde je ridic v podstate jen zbytecnym nakladem navic.

Pote uz je jen otazka casu kdy nazraje verejne mineni natolik ze projde zakaz aut s rucnim rizenim :roll

Odesláno

Tak těma deseti lety jsi mně rozesmál - jsem ochoten přijmout, že v horizontu násobku Tvého odhadu se něco takového může vyrobit. V ŽÁDNÉM případě ale nejsem ochoten přijmout fakt, že by to mohlo být masově rozšířeno - Neználka jsem totiž dočetl cca před 40ti roky.

Odesláno

jako ta pinda co v reklamě na červený blitz kecá a nevěnuje se řízení, tak ta nemá za volantem vůbec co dělat.... Neumí zaparkovat do podélného stání, tak zpět do školy ;-) A je mi fuk, že už jich mají jen 411 :D

Odesláno

Tak těma deseti lety jsi mně rozesmál - jsem ochoten přijmout, že v horizontu násobku Tvého odhadu se něco takového může vyrobit. V ŽÁDNÉM případě ale nejsem ochoten přijmout fakt, že by to mohlo být masově rozšířeno - Neználka jsem totiž dočetl cca před 40ti roky.

Nevidis co nam obcas prijde na dilnu... prijed za deset let na pivo ;)

A nerikam ze to bude mit doma kazdy, spis jako prvni budou pujcovny a taxisluzby, pripadne ruzne car sharingy. Tam je celkem jedno ze inteligentni vybava bude stat kilo navic, kdyztak se usetri jinde.

Odesláno (upraveno)

Zajímavé je, že třeba v leteckém průmyslu, čím více vychytávek eliminující pilota v leadle je, tím více letadel spadne proto, že pilot v případě problému s technikouu řeší problém s technikou a nepilotuje. A to jsou, podle mě, jiní machři, než běžný řidič a jiná technika, než běžné auto.

Já těmhle systémům prostě nevěřím. Nebo spíš přesněji... nevěřím řidičům, kteří je používaj, protože přestávaj umět řídit, řešit problém, myšleno ten dopravní. A věř, že to není o věku. Teda jestlli nemáš na mysli slepou pohodlnost dnešních mladých, kteří prostě věci (jakékoli) neřeší a ani nic řešit neumějí, ba ani nechtějí. A to není jen řízení auta. Je to i "hloupost" jako je psaní obyčejným perem na papír, je to schopnost se správně vyjadřovat, číst knihy, zpracovávat informace, používat jazyk, používat mozeg... Technologická závislost dnešních mladých jee tak vysoká, že si neuměj ani utrhnout jablko... A proto jako druh vymřeme...

Upraveno uživatelem Edison
Odesláno

Statistiky pojistoven za posledni dva roky zaznamenali velky ubytek poj udalosti znacek mb a bmw ve stari aut do 3 let veku.

A co prodeje v absolutnich cislech ... nepoklesly ? ... To by ten ubytek vysvetlovalo :P  Tak sem nejakou takovou statistiku prilezitostne dej, dik.

Odesláno

Nevim jak jinde ale u nas prodeje pořád naarustaj. A proto to pozenem o stok nahoru :)

P.s. Lidi si hold zacli kupovat kvalitnejsi veci, jidlo, elektroniku no aa ted prisli na raddu i auta :) (rejp)

Odesláno

No jo, kamarád se taky chystá koupit si do firmy merčédes. Docela dlouho zkoumal, co si pořídit, a nakonec mu to z dlouhodobého hlediska vychází v podstatě nejlíp...

Odesláno

na octávce máme fron assist funkci . Tzn. že když auto před námi zabrzdí nebo zpomalí , tak i naše auto začne brzdit a intenzivně pískat . Je to součástí adaptivního temponatu. Vepředu na nárazníku je ta kemera nebo respektive senzor který měří vzdálenost a rychlost auta před vámi. Na dálnici to je dobré a s kombinací s automatem si to i samo řadí a nevypíná tempomat. Pohodlné a bezpečné . Je to součást výbavy elegance u škodovky. Nevím jak to je jinde.

Na chodce to ale nefunguje .Pokud se nepletu , je to jen na auta .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...