Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Měření hluku- ruseni nocniho klidu.

Recommended Posts

Odesláno

Pokud mám problém s prqvidelným hlukem v nočních hodinách, obratit se kam? Na hygienu?nebo na radnici? Jde mi o hluk vycházející z obchodu naproti pres ulici.hluk je vytvařen při zásobování.v zime se to da kousnot ale v lete vas to budi kazde dve hodiny plus minus. Vim ze jinde maji protihlukovou stenu ale tady nee.

Nemate nekdo merak hluku na pujceni?

Odesláno

Tohle Ti nikdo neuzná... Petře, tohle je kapku problém... To chce znát normy... Znalost problematiky a metodiky měření... Použití správných filtrů (A/C), vědět, jestli je potřebné měřit expozici hlukem, nebo nějaká maxima a to pak v jakých pásmech... Osobně si myslím, že by to měla řešit radnice, která pak na stížnost zajistí měření hygienou... Ale taky je možný se obrátit na hygienu, zaplatit měření a s výsledkama a nárokem na úhradu to předat úřadu. Ono by se totiž taky mohlo stát, že to oměřej, na nic nepřijdou a nechaj Tě to zaplatit. Jinak hluk změří nejen hygiena, ale i jiná labboratoř zabývající se danou problematikou... Ale nakonec to bude "zaplať".

Odesláno

Podat podmět na MěÚ, popřídě KHS. Neznám podrobnosti a ani místo incidentu. Je možné, že daný obchod se bude tvrdit, že v dané oblasti byl dříve, než ,,stěžovatel", který si měl dopředu zjistit místní zvyky a vše okolo. Ale osobně se domnívám, že v první žadě by mělo jít radnici o spokojenost svých obyvatel v dané oblasti. Měření hluku provádá KHS a je to za úplatu.

Pokud je více stěžovatelů (poškozených), tak to má už větší váhu. Zkuste zjistit, koho je to volitelní okrsek a dejte podnět tomuto poslanci. Má i některé kompetence a mělo by být v jeho zájmu, aby se celá věc uklidnila a vyřešila ke spokojenosti jeho voličů.

Odesláno

:xvul  Při přečtení nadpisu jsem si myslel,že si někdo stěžuje na tvoje chrápání.

Zkusil bych zajít do toho krámu a zkusit se o tom pobavit s manažerem.

Je dost možné,že tě odkáže na jejich centrálu.

Odesláno

Podat podmět na MěÚ, popřídě KHS. Neznám podrobnosti a ani místo incidentu. Je možné, že daný obchod se bude tvrdit, že v dané oblasti byl dříve, než ,,stěžovatel", který si měl dopředu zjistit místní zvyky a vše okolo. Ale osobně se domnívám, že v první žadě by mělo jít radnici o spokojenost svých obyvatel v dané oblasti. Měření hluku provádá KHS a je to za úplatu.

Pokud je více stěžovatelů (poškozených), tak to má už větší váhu. Zkuste zjistit, koho je to volitelní okrsek a dejte podnět tomuto poslanci. Má i některé kompetence a mělo by být v jeho zájmu, aby se celá věc uklidnila a vyřešila ke spokojenosti jeho voličů.

OT: podmět bych nedoporučoval, ani takový podmet soudruha tajemníka by se nemusel vyplatit... Zde by asi nejlíp pomohl podnět...

Odesláno (upraveno)

Zkus to nejdřív na radnici ale hodně záleží na tom jak moc si onen obchodní řetězec současnou sestavu na radnici zaháčkoval. Ale upřímně nedávám tomu velkou šanci. Pokud by jsi obešel okolní domy a měl jsi alespoň představu o tom kolika dalším lidem to vadí tak by se dalo podnikat něco více. Jako umím si to představit sám jsem jezdil pro Lídl kde se zaváželo skoro výlučně v nočních hodinách a vím jaký kravál to dělá když paleťák najede na rampu nehledě na další hluk kterému se řidič nevyhne při manipulaci s nákladem. Tam se to dělalo tak že se prodejna zavážela v noci většina byla postavená na bývalých autobusových nádražích nebo v podobných lokalitách ale pamatuju si že v Kadani byl uprostřed sídliště a tam byl vykládací čas tuším 23.45- 01.00. A přímo proti rampě bydlel dost vytrvalý stěžovatel a stěžoval si na situaci cca měsíce než se to změnilo na přijatelnější čas 6.00- 7.30. Ale řešil to zkraje dost radikálně v okamžiku kdy začal k rampě couvat kamion tak vytočil místní MP že je tam hluk ať s tím něco udělají a pak záleželo jak moc drsnej policajt dojel. Mě z tama dvakrát vykázali že mám počkat do rána a odvedli mě na druhý konec města na parkoviště pro kamiony pod kameru a pokud bych od tamtud ujel tak hrozili velkou pokutou.

Ale na rovinu nemá cenu zkoušet jednat s řetězcem sám (nebo alespoň tehdy to nemělo)

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

:xvul Při přečtení nadpisu jsem si myslel,že si někdo stěžuje na tvoje chrápání.

Zkusil bych zajít do toho krámu a zkusit se o tom pobavit s manažerem.

Je dost možné,že tě odkáže na jejich centrálu.

Od kdy se sedací části těla říká "centrála"?

Odesláno

Tohle bude blbý řešení, máme to trochu podobně , jsme kousek od dálnice, x let to bylo v pohodě, ale potom si Brno udělalo protihlukovou stěnu na svou stranu a tím se všechen hluk odráží do naší vesnice, starosta a vedení obce s tím bojují už několik let a zatím bez úspěchu. Tak se obávám že Ty jako soukromá osoba budeš mít smůlu.

Odesláno

To je zajímavé... Prtihlukové stěny by měly hluk pohlcovat, nikoli odrážet....

Na to jsi prisel jak? Je to jen betonovej nebo sklenej panel kterej meni smerovani smeru hluku a omezuje jeho sireni smerem kterym je zed postavena.

Aby to neco pohlcovalo tak by musely vypadat ponekud sofistikovaneji...

Odesláno

Každou hodinu dodavka nebo naves, triskani s vratama,bednama sem tam řvaní samá kujwa pizza, coz pro me deti je velmi poucne. Do mesta je takovym autum vjezd vnoci zakazan, zacnu dotazem na mp nebo mu. Je nas vic komu to vadi ja jsem bohuzel na rane prvni.

Odesláno

Na to jsi prisel jak? Je to jen betonovej nebo sklenej panel kterej meni smerovani smeru hluku a omezuje jeho sireni smerem kterym je zed postavena.

Aby to neco pohlcovalo tak by musely vypadat ponekud sofistikovaneji...

Ty skleněné opravdu jen odrážejí... Ale ty betonové... Stačí správně tvarovat povrch, případně nástřik, nebo obložení... Těch technik je nesčetně. A u betonů u silnic to používáno je poměrně hojně.

Odesláno

KHS muselo vydat k provozování / výstavbě dané provozovny nějaké stanovisko před zahájením provozu / výstavby. První bych zkusil na KHS zapátrat, co v tom stanovisku bylo a pak přemýšlel, jak s tím naložit. Limity hlukových zátěží dané zákonem se za poslední roky několikrát změnily. Ty limity jsou stanoveny pro denní / noční dobu. Dál pak pro vnější a vnitřní prostor.

Rozdíl mezi vnitřním a vnějším prostorem je dost velký. Rozhodně tedy nikde neprotestuj s názorem, že nemůžeš spát při otevřeném okně. S otevřeným oknem totiž daná legislativa ani metodiky nepočítají. 

Edison: no jo, ale pohltivé "nezachytí" všechen hluk ale myslím že jen asi 10%. Něco pustí dál za stěnu a zbytek (většinu) stejně odrazí. Takže Šalda má určitě pravdu v tom že se v jeho případě stav zhoršil.

Odesláno

Nemyslím. Ty konstrukce odhlučnění fungují tak, že se akustické vlny tříští a postupným útlumem se mají "umlátit" právě v těch površích. Tomu taky má ovídat materiál a konstrukce těch povrchů. Pokud si někdo ovšem myslí, že postaví prostou betonovou zeď a bude to fungovat, tak se opravdu velmi a hluboce mýlí.

Odesláno

Ano souhlasím. Ale tady se zákony akustiky potýkají s problematikou požadované trvanlivosti a životnosti v prostředí nejen běžného venkovního prostředí ale u komunikací hlavně v prostředí slané mlhy. Najdi si nějaké materiály na výplň protihlukových stěn. Dodavatelé musí uvádět materiálové charakteristiky pro zvukovou pohltivost a zvukovou neprůzvučnost.

Odesláno

drzim palce. Ja mam takhle kramskou pred barakem, a taky v noci zasobuje, ale je to jakztakz primerey, ale neuspel jsem s navrhem v noci nezasobovat, ani s navrhem aby tam dali znacku zakaz zastaveni, byt je to pred prechodem, ve vjezdu, v krizovatce, a proste stejne mi tam ty liny pipiny stojej, na chodniku, ve vratech, vsechno jedno a jeste jsou drzy.......

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...