Edison Odesláno 14. červenec 2015 Odesláno 14. červenec 2015 Kontrolka oznamuje jen požadavek na klimu. Po nastartování přijde do ŘJ klimy signál D+ (jak se značí na os. autech nevím) a povolí se sepnutí spojky klimy a kima začne pracovat. Citovat
Nick406 Odesláno 14. červenec 2015 Odesláno 14. červenec 2015 Takže vlastně v momentu požadavku by to ale nemělo mít žádný vliv na vzduch v kabině pokud to dobře chápu...kromě požadavku je vše ostatní jako když kontrolka nesvítí pokud se pletu tak je to pak jasný jak píše Oddie. Citovat
krtek 2 Odesláno 14. červenec 2015 Odesláno 14. červenec 2015 (upraveno) ked ide klima vzduch ide z vonka cez filter ale ked prejde cez ladovy vyparnik sa vysusi (vlhkost v tom vzduchu skondenzuje) a odtecie cez tu hadicku ked klima nebezi to co nasajes zvonka to iste dostanes aj dnu a ked motor nebezi klima nebezi tiez, moze tam svietit hocico Upraveno 14. červenec 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Nick406 Odesláno 14. červenec 2015 Odesláno 14. červenec 2015 Tak to potom nechápu proč to na to má vliv....mimo to i když mám klimatizaci pořád zapnutou tak mě právě nikde nic neodtíká. Citovat
krtek 2 Odesláno 14. červenec 2015 Odesláno 14. červenec 2015 no ci nahodou ti to netecie na ten koberec co spominas a mlzi ti okna Citovat
Nick406 Odesláno 14. červenec 2015 Odesláno 14. červenec 2015 Naschvál se na to zítra podívám vytáhnu ven filtr a mrknu se na tu odtokovou hadičku.... Citovat
krtek 2 Odesláno 14. červenec 2015 Odesláno 14. červenec 2015 (upraveno) to je pod vyparnikom neni robota na 5 minut moze byt ucpana hadicka alebo povysunuta alebo derava Upraveno 14. červenec 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Edison Odesláno 14. červenec 2015 Odesláno 14. červenec 2015 Kabinový ventilátor pochopitelně běží, neb ŘJ klimy je již napájená a základní funkce jsou normálně k dispozici, tzn., že řízený jsou ventily výměníku topení, ventilátor, klapka... Jak píšou kluci, jestli je vlhký kabinový filtr, pujde vlhko do kabiny. Přičinou by asi mohla být ta hadička kondenzátu, nebo taky zadělaný filtr. No, uvidíš... podotýkám, že mé znalosti klimatizací jsou spíše obecné (sice detailní), ale konkrétnosti na os. vozech neznám... Spíš se v rámci práce občas peru s řízením klimatizací na busech (včetně podmínek k chodu). Citovat
Nick406 Odesláno 14. červenec 2015 Odesláno 14. červenec 2015 Edison: Viděl bych to na tu hadičku dělalo to i s novým filtrem a navíc jsem za tu dobu pod autem nenašel ani kapku tak díky za vysvětlení a za rady pánové Citovat
Dano406 Odesláno 15. červenec 2015 Odesláno 15. červenec 2015 Naschvál se na to zítra podívám vytáhnu ven filtr a mrknu se na tu odtokovou hadičku.... A když se budeš dívat na ten kabinový filtr,tak zrovna zkontroluj jestli máš funkční klapku vzduchu na vnitřní-vnější okruh. Citovat
Pe.Tr Odesláno 15. červenec 2015 Odesláno 15. červenec 2015 Mrkni i jestli ti funguje i klapka cirkulace vzduchu. Prijde mi ze jias totiz porad zavrenou Citovat
Nick406 Odesláno 15. červenec 2015 Odesláno 15. červenec 2015 (upraveno) Za chvíli se na to jdu podívat a pokud klapka dostává pokyny z místa za kastlíkem spolujezdce tak je možné že nefunguje protože tam je to totálně dodrbaný a už to někdo opravoval způsobem izolepa je to nějaký měsíc zpátky co mě přestal za jízdy fungovat vnitřní větrák reagoval na otřesy když jsem se k tomu dostal konektor motůrku byl omotaný páskou a když jsem s ním pohnul rozjel se vyřešil jsem to na místě stejným způsobem jen sem konektor našponoval do polohy a to ted funguje ale často z toho místa vrže nebo klape...už od samého začátku co auto znám. Upraveno 15. červenec 2015 uživatelem Nick406 Citovat
Nick406 Odesláno 16. červenec 2015 Odesláno 16. červenec 2015 (upraveno) Tak filtr jak jsem říkal je v pohodě minimální nečistota a suchej jak dětská prdelka klapka funguje ale jde o to jestli správně neznám postup když jsem filtr vytáhl klapka byla zavřena po nastartování se otevřela a po vypnutí je pořád ted neustále otevřená a jedině co to dělá když zmáčknu AC bez motoru tak mě zavrže v místech přihrádky když vypnu to samé takže přes filtr ten zápach dusna a vlhko nemůže jít ani kdyby chtěl. Upraveno 16. červenec 2015 uživatelem Nick406 Citovat
Nick406 Odesláno 16. červenec 2015 Odesláno 16. červenec 2015 (upraveno) Byl jsem vrátit filtr a klapka nedovřená dá se otevřít víc i když mám auto nastartovaný a otevře se tak jen do půlky... Upraveno 16. červenec 2015 uživatelem Nick406 Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. červenec 2015 Odesláno 16. červenec 2015 Kdyz zmackec tlacitko klapky tak musi zmenit poloho Citovat
Nick406 Odesláno 16. červenec 2015 Odesláno 16. červenec 2015 Jojo tak klapka funguje tak pak jedině problém s tím kondenzátem.... Citovat
Nick406 Odesláno 16. červenec 2015 Odesláno 16. červenec 2015 (upraveno) Ještě jsem s tím nějak hrál a vypadá to že všechno funguje jak má tak nevím kde může být problém.....až se mě bude chtít mrknu na ten výparník tak bude někde problém určitě protože to nikam neodtéká nebo určitě ne tam kam má. Upraveno 16. červenec 2015 uživatelem Nick406 Citovat
kacaba12 Odesláno 17. červenec 2015 Odesláno 17. červenec 2015 (upraveno) Ucpána hadička odtoku výparníku. Voda odtéká ven do koberců;zbytek se usadí u výparníku a potom silně zapáchá. Proto je cítit smrad po zapnutí ventilátoru topení. Upraveno 17. červenec 2015 uživatelem kacaba12 Citovat
ineverexist Odesláno 17. červenec 2015 Autor Odesláno 17. červenec 2015 Zkusil bych to zespodu prostouchnout dratkem nebo opatrně fouknout kompresorem než rozebírat palubovku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.