Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Kontrolka oznamuje jen požadavek na klimu. Po nastartování přijde do ŘJ klimy signál D+ (jak se značí na os. autech nevím) a povolí se sepnutí spojky klimy a kima začne pracovat.

Odesláno

Takže vlastně v momentu požadavku by to ale nemělo mít žádný vliv na vzduch v kabině pokud to dobře chápu...kromě požadavku je vše ostatní jako když kontrolka nesvítí pokud se pletu tak je to pak jasný jak píše Oddie.

Odesláno (upraveno)

ked ide klima vzduch ide z vonka cez filter ale ked prejde cez  ladovy vyparnik sa vysusi (vlhkost v tom vzduchu skondenzuje) a odtecie cez tu hadicku

ked klima nebezi to co nasajes zvonka to iste dostanes aj dnu 

a ked motor nebezi klima nebezi tiez, moze tam svietit hocico 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Kabinový ventilátor pochopitelně běží, neb ŘJ klimy je již napájená a základní funkce jsou normálně k dispozici, tzn., že řízený jsou ventily výměníku topení, ventilátor, klapka... Jak píšou kluci, jestli je vlhký kabinový filtr, pujde vlhko do kabiny. Přičinou by asi mohla být ta hadička kondenzátu, nebo taky zadělaný filtr. No, uvidíš...

podotýkám, že mé znalosti klimatizací jsou spíše obecné (sice detailní), ale konkrétnosti na os. vozech neznám... Spíš se v rámci práce občas peru s řízením klimatizací na busech (včetně podmínek k chodu).

Odesláno

Naschvál se na to zítra podívám vytáhnu ven filtr a mrknu se na tu odtokovou hadičku....

A když se budeš dívat na ten kabinový filtr,tak zrovna zkontroluj jestli máš funkční klapku vzduchu na vnitřní-vnější okruh. 

Odesláno (upraveno)

Za chvíli se na to jdu podívat a pokud klapka dostává pokyny z místa za kastlíkem spolujezdce tak je možné že nefunguje protože tam je to totálně dodrbaný a už to někdo opravoval způsobem izolepa  je to nějaký měsíc zpátky co mě přestal za jízdy fungovat vnitřní větrák reagoval na otřesy když jsem se k tomu dostal konektor motůrku byl omotaný páskou a když jsem s ním pohnul rozjel se vyřešil jsem to na místě stejným způsobem jen sem konektor našponoval do polohy a to ted funguje ale často z toho místa vrže nebo klape...už od samého začátku co auto znám.

Upraveno uživatelem Nick406
Odesláno (upraveno)

Tak filtr jak jsem říkal je v pohodě minimální nečistota a suchej jak dětská prdelka :D klapka funguje ale jde o to jestli správně neznám postup když jsem filtr vytáhl klapka byla zavřena po nastartování se otevřela a po vypnutí je pořád ted neustále otevřená a jedině co to dělá když zmáčknu AC bez motoru tak mě zavrže v místech přihrádky když vypnu to samé takže přes filtr ten zápach dusna a vlhko nemůže jít ani kdyby chtěl.

post-48063-0-33729100-1437053821_thumb.j

post-48063-0-54370100-1437053830_thumb.j

Odesláno (upraveno)

Byl jsem vrátit filtr a klapka nedovřená dá se otevřít víc i když mám auto nastartovaný a otevře se tak jen do půlky...

post-48063-0-85030400-1437054482_thumb.j

Odesláno (upraveno)

Ještě jsem s tím nějak hrál a vypadá to že všechno funguje jak má tak nevím kde může být problém.....až se mě bude chtít mrknu na ten výparník tak bude někde problém určitě protože to nikam neodtéká nebo určitě ne tam kam má.

Odesláno (upraveno)

Ucpána hadička odtoku výparníku. Voda odtéká ven do koberců;zbytek se usadí u výparníku a potom silně zapáchá. Proto je cítit smrad po zapnutí ventilátoru topení.

Upraveno uživatelem kacaba12

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...