Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, před časem se mi začal sám od sebe vypínat noťas. Jeden kolega v práci se nabídl, že se na něj podívá. Vyčistil ho, dal nový harddisk a vyndal baterku (noťas nikam nenosím, mám ho jen na stole), ale řekl mi, že je ještě problém v nabíječce (viz foto) :myslim  a tak bych se chtěla zeptat, jestli by se dala někde sehnat. Poraďte, prosím. Děkuji :papa

post-47783-0-15631200-1436115381_thumb.j

Odesláno

mám úplně stejný noťas a začíná se taky samovolně vypínat, celou dobu provozu fučí ventilátor--to je mi divné, ale od novoty cca 8 let nebyl nikde na servis, mám ho furt jen doma, asi začnu odkládat na nový :(

Odesláno

Ahojte, před časem se mi začal sám od sebe vypínat noťas. Jeden kolega v práci se nabídl, že se na něj podívá. Vyčistil ho, dal nový harddisk a vyndal baterku (noťas nikam nenosím, mám ho jen na stole), ale řekl mi, že je ještě problém v nabíječce (viz foto) :myslim  a tak bych se chtěla zeptat, jestli by se dala někde sehnat. Poraďte, prosím. Děkuji :papa

Prosim tě, co je za problem s tou nabiječkou??

Odesláno

Začalo to tím samovolným vypínáním noťasu a pořád mi řvalo napájení baterky, tak jsem to dala kolegovi, ten ho vyčistil, dal mi nový harddisk a vyndal baterku a řekl mi, ať to zkusím. Chvíli to šlo, ale pak se to zase z ničeho nic vypnulo, tak jsem mu to odnesla zpátky, měl podezření na špatný konektor na nabíječku v noťasu, tak zkusil noťas připojit na jinou nabíječku od kamaráda a s tou nabíječkou prej točil a noťas držel, takže mi slíbil, že mi pořídí novou nabíječku, ale je to už pár měsíců a nic, tak jsem si řekla, že se radši poptám jinde..

Odesláno

Soudím, že měl na mysli elektrolyty v napájecích obvodech NTB. Tady to asi ale nehrozí, do NTB se používají tantalové kondenzátory, které tímto efektem netrpí. Ačkoli - je to ASUS - možné je ledacos.

Odesláno

P.S. 

Mám tady jeden volně ložený zdroj, pokud by byl zájem. Jde jen o jednu maličkost - typ a velikost konektoru. I to by se ale dalo vyřešit pomocí redukce.

post-19069-0-78456200-1436285902_thumb.j

Odesláno

Děkuji za vysvětlení a za nabídku, ale radši bych stejnou nabíječku, co mám teď.. Doufám, že problém je skutečně "jen" v té nabíječce (jak říkal kolega).

Odesláno (upraveno)

NJN - samooprava se nezdařila. OS to má za sebou a bude to chtít reinstal :myslim Ono to bohužel rozdýchá jen omezený počet náhlých vypnutí...

Vezmi to v neděli s sebou, mrkneme na to ;)

Ještě teda zkus po zapnutí před náběhem Windows mačkat F8 a pokud ti vyjede nabídka, tak zvol "Safe mode" (nouzový režim)

Já to takhle po náhlém vypnutí dělám preventivně a zatím se mi to nikdy nezbořilo - klep,klep, klep :aut

Edit: Já to vidím na přehřívání. Zkusil bych to vyčistit a hlavně přepastovat ;)

Upraveno uživatelem MJSytic
Odesláno

Kurňajs fixajs !!! Je fakt, že mám noťásek už notnou dobu ve vlastnictví (léto 2011) a je repasovaný  :myslim  Ale nikdy jsem s ním neměla problém, až poslední dobou, asi tak rok  :D Začal se mi vypínat, pak to začlo řvát jak o závod (vypínaní a zapínání napájení), až jsem musela vypnout zvuk - a přestalo to řvát  :D Jóóó holt, není nad domácí opravy  :D Ale pak jsem si řekla, že už noťáska nebudu trápit a dám ho kolegovi v práci, ať se mi na něj podívá.. Jeho prvotní oprava spočívala právě ve vyčištění.. Říkal, že byl hooodně špinavej (zaprášenej) a vrátil mi ho, chvíli to bylo dobrý, ale pak se to zase začalo vypínat, tak mi navrhnul výměnu disku, nainstaloval mi tam nový Windows 7 a říkal, ať mu to zase přinesu, kdyby se náhodou něco s ním ještě dělo.. Za týden ho měl zpátky  :D  A právě u kamaráda zkoušel jinou nabíječku a s ní to fungovalo, když do konektoru vrátil zpět tu moji a s noťasem pohnul, vypnul se.. Jeho rada zněla, koupit novou nabíječku, kterou mi sice slíbil, ale už nedodal.. Párkrát jsem ho "otravovala", ale pak už mě to "vnucování a připomínání se" přestalo bavit a tak "otravuju" tady  :D

Jinak Michale moc moc děkuju a v neděli přijedeme všichni tři.. Já, Radim a můj noťas  :D  :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...