Zůza Odesláno 5. červenec 2015 Odesláno 5. červenec 2015 Ahojte, před časem se mi začal sám od sebe vypínat noťas. Jeden kolega v práci se nabídl, že se na něj podívá. Vyčistil ho, dal nový harddisk a vyndal baterku (noťas nikam nenosím, mám ho jen na stole), ale řekl mi, že je ještě problém v nabíječce (viz foto) a tak bych se chtěla zeptat, jestli by se dala někde sehnat. Poraďte, prosím. Děkuji Citovat
MJSytic Odesláno 5. červenec 2015 Odesláno 5. červenec 2015 Za 5 babek z ebaye a pošta zdarma http://www.ebay.co.uk/itm/19V-3-42A-65W-AC-Adapter-charger-For-Acer-Extensa-5630-5220-5210-5620-4220-5230-/231240193870?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item35d6fd574e Citovat
ozzy56 Odesláno 6. červenec 2015 Odesláno 6. červenec 2015 mám úplně stejný noťas a začíná se taky samovolně vypínat, celou dobu provozu fučí ventilátor--to je mi divné, ale od novoty cca 8 let nebyl nikde na servis, mám ho furt jen doma, asi začnu odkládat na nový Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. červenec 2015 Odesláno 6. červenec 2015 Vyfoukat prach z ventilatoru, nejspiš se to přehřívá, je to ucpaný. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. červenec 2015 Odesláno 6. červenec 2015 Ahojte, před časem se mi začal sám od sebe vypínat noťas. Jeden kolega v práci se nabídl, že se na něj podívá. Vyčistil ho, dal nový harddisk a vyndal baterku (noťas nikam nenosím, mám ho jen na stole), ale řekl mi, že je ještě problém v nabíječce (viz foto) a tak bych se chtěla zeptat, jestli by se dala někde sehnat. Poraďte, prosím. Děkuji Prosim tě, co je za problem s tou nabiječkou?? Citovat
Zůza Odesláno 6. červenec 2015 Autor Odesláno 6. červenec 2015 Začalo to tím samovolným vypínáním noťasu a pořád mi řvalo napájení baterky, tak jsem to dala kolegovi, ten ho vyčistil, dal mi nový harddisk a vyndal baterku a řekl mi, ať to zkusím. Chvíli to šlo, ale pak se to zase z ničeho nic vypnulo, tak jsem mu to odnesla zpátky, měl podezření na špatný konektor na nabíječku v noťasu, tak zkusil noťas připojit na jinou nabíječku od kamaráda a s tou nabíječkou prej točil a noťas držel, takže mi slíbil, že mi pořídí novou nabíječku, ale je to už pár měsíců a nic, tak jsem si řekla, že se radši poptám jinde.. Citovat
Zůza Odesláno 7. červenec 2015 Autor Odesláno 7. červenec 2015 Co tím myslíš, Péťo ?? Jsem nějak mimo mísu.. Citovat
FrantaCV Odesláno 7. červenec 2015 Odesláno 7. červenec 2015 Soudím, že měl na mysli elektrolyty v napájecích obvodech NTB. Tady to asi ale nehrozí, do NTB se používají tantalové kondenzátory, které tímto efektem netrpí. Ačkoli - je to ASUS - možné je ledacos. Citovat
FrantaCV Odesláno 7. červenec 2015 Odesláno 7. červenec 2015 P.S. Mám tady jeden volně ložený zdroj, pokud by byl zájem. Jde jen o jednu maličkost - typ a velikost konektoru. I to by se ale dalo vyřešit pomocí redukce. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červenec 2015 Odesláno 7. červenec 2015 jen technická --není to ASUS, ale ACER Citovat
FrantaCV Odesláno 7. červenec 2015 Odesláno 7. červenec 2015 Jj ozzy upsal jsem se. Na věci to ale asi moc nemění. Co do kvality jsou na tom zhruba stejně. Citovat
Zůza Odesláno 7. červenec 2015 Autor Odesláno 7. červenec 2015 Děkuji za vysvětlení a za nabídku, ale radši bych stejnou nabíječku, co mám teď.. Doufám, že problém je skutečně "jen" v té nabíječce (jak říkal kolega). Citovat
Péťa Odesláno 7. červenec 2015 Odesláno 7. červenec 2015 Franto, myslel jsem elektrolyty v nabíječce, ne v notebooku. Ta je podle Zůzy vadná. Citovat
radim.1008 Odesláno 8. červenec 2015 Odesláno 8. červenec 2015 Dnes se noťas sám opět vypnul, tak Zůza odpojila nabíječku a po chvíli ji dala zpět a znovu pustila a od té doby to dělá tohle. Co to sakra je? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 8. červenec 2015 Odesláno 8. červenec 2015 opravuje ji to vindejsybud se nepovedla nejaka instalacka nebo ten NTB jde do kopru (a nabijeckou to nebude) Citovat
radim.1008 Odesláno 8. červenec 2015 Odesláno 8. červenec 2015 Já tomuhle nerozumím. Ale za dva roky, co mám k tomuto stroji přístup, jsem to ještě neviděl. Konečně to poskočilo dál. Citovat
MJSytic Odesláno 9. červenec 2015 Odesláno 9. červenec 2015 (upraveno) NJN - samooprava se nezdařila. OS to má za sebou a bude to chtít reinstal Ono to bohužel rozdýchá jen omezený počet náhlých vypnutí... Vezmi to v neděli s sebou, mrkneme na to Ještě teda zkus po zapnutí před náběhem Windows mačkat F8 a pokud ti vyjede nabídka, tak zvol "Safe mode" (nouzový režim) Já to takhle po náhlém vypnutí dělám preventivně a zatím se mi to nikdy nezbořilo - klep,klep, klep Edit: Já to vidím na přehřívání. Zkusil bych to vyčistit a hlavně přepastovat Upraveno 9. červenec 2015 uživatelem MJSytic Citovat
Zůza Odesláno 9. červenec 2015 Autor Odesláno 9. červenec 2015 Kurňajs fixajs !!! Je fakt, že mám noťásek už notnou dobu ve vlastnictví (léto 2011) a je repasovaný Ale nikdy jsem s ním neměla problém, až poslední dobou, asi tak rok Začal se mi vypínat, pak to začlo řvát jak o závod (vypínaní a zapínání napájení), až jsem musela vypnout zvuk - a přestalo to řvát Jóóó holt, není nad domácí opravy Ale pak jsem si řekla, že už noťáska nebudu trápit a dám ho kolegovi v práci, ať se mi na něj podívá.. Jeho prvotní oprava spočívala právě ve vyčištění.. Říkal, že byl hooodně špinavej (zaprášenej) a vrátil mi ho, chvíli to bylo dobrý, ale pak se to zase začalo vypínat, tak mi navrhnul výměnu disku, nainstaloval mi tam nový Windows 7 a říkal, ať mu to zase přinesu, kdyby se náhodou něco s ním ještě dělo.. Za týden ho měl zpátky A právě u kamaráda zkoušel jinou nabíječku a s ní to fungovalo, když do konektoru vrátil zpět tu moji a s noťasem pohnul, vypnul se.. Jeho rada zněla, koupit novou nabíječku, kterou mi sice slíbil, ale už nedodal.. Párkrát jsem ho "otravovala", ale pak už mě to "vnucování a připomínání se" přestalo bavit a tak "otravuju" tady Jinak Michale moc moc děkuju a v neděli přijedeme všichni tři.. Já, Radim a můj noťas Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.