pajyn Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 Ahoj všem, nemá někdo zkušenost s klimatizací na 308? Klimatizace normálně fungovala a z ničeho nic přestala. Jel jsem do servisu (ne autorizovaný), kde jsem si nechal doplnit náplň, ale stále nefungovala, tak jsem jim tam auto po domluvě nechal, že se na to podívají. Po třech dnech se hrabání v autě zjistili, že jediný problém je v tom, že na kompresor klimatizace nejde šťáva. Že nejspíše někde na přístrojové desce je nějaká chybka, ale ani za boha nevědí kde. Ještě se mě ptali, jestli se v autě nehrabal nějaký "koumák", že pod volantem jsou dva přerušené kabely, z nichž podle čísla by jeden měl být právě od klimatizace, ale nikdo s autem od doby kdy přestala klimatizace fungovat do doby kdy bylo auto v servise nic nedělal. Díky za jaké koliv info. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 ty kabely jsou nahradni svazky v pripade poskozeni kabelumusis zjistit duvod proc nejde stava do klimyventilatory se toci ? pojistky jsou dobre ?tlakovy spinac klimy je funkcni ? Citovat
pajyn Odesláno 28. červen 2015 Autor Odesláno 28. červen 2015 Já se v tom nějak extra nevyznám, ale řekli mi, že pojistky jsou OK, vše je samostatně funkční, ale právě o ventilátoru něco říkal, že se nesepne a tím že se nesepne ani klimatizace nebo něco v tom smyslu. Sorry za moje výrazy, ale fakt se až tak moc nevyznám... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 tak hledej pricinu v tom proc nebezi ventilatorbez nej se klima nespusti Citovat
krtek 2 Odesláno 28. červen 2015 Odesláno 28. červen 2015 (upraveno) daj to na dia ci nehlasi nejaku chybu klimi(ci su vsetky podmienky pre spustenie splnene) inak klima pojde aj bez ventilatora to rj nepozna vzdy ze nejde preto lebo ovlada rele a nie priamo ventilator Upraveno 28. červen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
MATTESS00 Odesláno 29. červen 2015 Odesláno 29. červen 2015 Když se řeší klima, mam takový dotaz - jak dlouho Vám vydržel chladič klimatizace? Mně odešel po 4 letech A přístup k němu, to je chuťovka Citovat
RichVa Odesláno 29. červen 2015 Odesláno 29. červen 2015 Když se řeší klima, mam takový dotaz - jak dlouho Vám vydržel chladič klimatizace? Mně odešel po 4 letech A přístup k němu, to je chuťovka Mám tam originál (prosinec 2008) a doufám, že tam ještě chvíli bude ;-) tuk ťuk Citovat
Ajap Odesláno 30. červen 2015 Odesláno 30. červen 2015 Mně nevydržel chladič motoru, resp. po 4,5 letech začal téct, výměna na záruku Citovat
kacaba12 Odesláno 30. červenec 2015 Odesláno 30. červenec 2015 (upraveno) Tak už máš klimatizaci funkční Upraveno 30. červenec 2015 uživatelem kacaba12 Citovat
ozzy56 Odesláno 30. červenec 2015 Odesláno 30. červenec 2015 taky ses moh' trochu rozepsat, jak se z ničeho nic stalo, že klima je funkční linkoln ohodnotil 1 Citovat
anderer Odesláno 30. duben 2018 Odesláno 30. duben 2018 Zdravim, mam stejny problem vse okolo klimy ok doplnena ale po zapnuti se nesepne sahara, pres dia po manualnim sepnuti vse ok. Zadne chyby v pameti nejsou... Poradi nekdo? Diky Citovat
flacek Odesláno 8. květen 2018 Odesláno 8. květen 2018 S dovolením sem vložím svůj dotaz. Budu potřebovat pravděpodobně po 5 letech doplnit klimu, kam v Praze nebo okolí jet? Jde mi hlavně o to aby to naplnily tak jak má být, před 5 lety v nějakém uni servisu zadal auto co mám a i tak to bylo přeplněno. Nyní mám nabídku od člověka co to tenkrát naplnil tak jak mělo být správně, ale nyní za 2tis což se mi zdá po pravdě dost. Citovat
pavelu96 Odesláno 8. květen 2018 Odesláno 8. květen 2018 Před pár lety se chladivo kvůli jinému "ekologickému" složení zdražilo Citovat
flacek Odesláno 8. květen 2018 Odesláno 8. květen 2018 No zatím klima funguje, i když asi ne tak jak před lety ale zdražení 3x to je na mě už trošku moc. Citovat
pavelu96 Odesláno 8. květen 2018 Odesláno 8. květen 2018 No tak to máš 50/50 buď jezdit bez klimy (až doklimuje) nebo to cvaknout... Citovat
bonus67 Odesláno 8. květen 2018 Odesláno 8. květen 2018 (upraveno) Dobrý den.Mám zas jiny problem.Když je motor studený tak mi klimatizace sepne roztočí se sahara a v pohodě funguje.Když vypnu motor zahřatý už nenaběhne a netočí se ani sahara (ventilator) klimatizace naplněna před týdnem.Je manualní.Tak nevím. Upraveno 8. květen 2018 uživatelem bonus67 Citovat
HonzaZ Odesláno 9. květen 2018 Odesláno 9. květen 2018 Ahoj, asi bych nejdříve zkontroloval tlak v klimatizaci. Za studena je tam nižší tlak, který za chodu motoru stoupá. Možná je přeplněná. Pokud máš někde v okolí někoho s origo diagnostikou tak si nech změřit tlak v klimě. Pokud bude OK, tak jedině ventilátor chladiče, nebo spínání kompresoru. Citovat
bonus67 Odesláno 10. květen 2018 Odesláno 10. květen 2018 (upraveno) Ahoj,ještě jeden poznatek.Když je motor studený tak klima sepne roztočí se sahara.Když se motor zahřeje na plus mínus 90 stupnu vypne sahara a tím i klima aniž bych vypnul motor. Upraveno 10. květen 2018 uživatelem bonus67 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.