Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

nemá někdo zkušenost s klimatizací na 308? Klimatizace normálně fungovala a z ničeho nic přestala. Jel jsem do servisu (ne autorizovaný), kde jsem si nechal doplnit náplň, ale stále nefungovala, tak jsem jim tam auto po domluvě nechal, že se na to podívají. Po třech dnech se hrabání v autě zjistili, že jediný problém je v tom, že na kompresor klimatizace nejde šťáva. Že nejspíše někde na přístrojové desce je nějaká chybka, ale ani za boha nevědí kde. 

Ještě se mě ptali, jestli se v autě nehrabal nějaký "koumák", že pod volantem jsou dva přerušené kabely, z nichž podle čísla by jeden měl být právě od klimatizace, ale nikdo s autem od doby kdy přestala klimatizace fungovat do doby kdy bylo auto v servise nic nedělal.

Díky za jaké koliv info.

post-51658-0-18780300-1435490705_thumb.j

Odesláno

Já se v tom nějak extra nevyznám, ale řekli mi, že pojistky jsou OK, vše je samostatně funkční, ale právě o ventilátoru něco říkal, že se nesepne a tím že se nesepne ani klimatizace nebo něco v tom smyslu. Sorry za moje výrazy, ale fakt se až tak moc nevyznám...

Odesláno (upraveno)

daj to na dia ci nehlasi nejaku chybu klimi(ci su vsetky podmienky pre spustenie splnene) inak klima pojde aj bez ventilatora to rj nepozna vzdy  ze nejde preto lebo ovlada rele a nie priamo ventilator

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Když se řeší klima, mam takový dotaz - jak dlouho Vám vydržel chladič klimatizace? Mně odešel po 4 letech :grr A přístup k němu, to je chuťovka

Mám tam originál (prosinec 2008) a doufám, že tam ještě chvíli bude ;-)   tuk ťuk 

• O 5 týdnů později...
  • O 2 roky později...
Odesláno

Zdravim, mam stejny problem vse okolo klimy ok doplnena ale po zapnuti se nesepne sahara, pres dia po manualnim sepnuti vse ok. Zadne chyby v pameti nejsou...  Poradi nekdo? Diky

• O 2 týdny později...
Odesláno

S dovolením sem vložím svůj dotaz. Budu potřebovat pravděpodobně po 5 letech doplnit klimu, kam v Praze nebo okolí jet? Jde mi hlavně o to aby to naplnily tak jak má být, před 5 lety v nějakém uni servisu zadal auto co mám a i tak to bylo přeplněno.

Nyní mám nabídku od člověka co to tenkrát naplnil tak jak mělo být správně, ale nyní za 2tis což se mi zdá po pravdě dost.

Odesláno (upraveno)

Dobrý den.Mám zas jiny problem.Když je motor studený tak mi klimatizace sepne roztočí se sahara a v pohodě funguje.Když vypnu motor zahřatý už nenaběhne a netočí se ani sahara (ventilator) klimatizace naplněna před týdnem.Je manualní.Tak nevím.

Upraveno uživatelem bonus67
Odesláno

Ahoj, asi bych nejdříve zkontroloval tlak v klimatizaci. Za studena je tam nižší tlak, který za chodu motoru stoupá. Možná je přeplněná. Pokud máš někde v okolí někoho s origo diagnostikou tak si nech změřit tlak v klimě. Pokud bude OK, tak jedině ventilátor chladiče, nebo spínání kompresoru.

Odesláno (upraveno)

Ahoj,ještě jeden poznatek.Když je motor studený tak klima sepne roztočí se sahara.Když se motor zahřeje na plus mínus 90 stupnu vypne sahara a tím i klima aniž bych vypnul motor.

Upraveno uživatelem bonus67

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...