morepower Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 já žádnej problém nehledám, mě to je úplně jedno spíš se tomu směju na druhou stranu, právě že jde o to, kdo to vlastní, vždycky jde jen o prachy Citovat
Medvěd Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 (upraveno) na druhou stranu .... vždycky jde jen o prachy Zkus to rict zejtra, az si pujdes koupit snidani, ju? Upraveno 24. červen 2015 uživatelem Medvěd Citovat
Almanil Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 Já teda nevím, ale pokud si chci udělat zajímavý architektonický dům, tak snad už z principu to znamená, že kdokoliv se jím může kochat nebo znechucovat. Když si nakreslím úžasné umělecké dílo, tak ho mužů i nemusím vystavit, ale nemovitosti jsou podle mě něco zcela jiného. Z praktického hlediska je podle mě vymáhání natolik komplikované, že výsledek bude jen zbytečná byrokracie. My v současnosti rekonstrujeme panelák a nenapadlo by mě za jeho fotku si něco účtovat. Citovat
MotoMoto Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 (upraveno) Ano, jasně, kdokoliv se jím může kochat, může si ho fotit, ale nemůže ho komerčně využívat. To znamená, že když budu mít realitku, tak mohu použít na reklamní letáky jen nemovitosti jejichž majitel s tím souhlasil. A je jedno zda zadarmo a nebo za peníze. Nebo cestovka a podobně. U nás kde máme prodejnu se točila reklama do TV a také přišel zástupce agentury a vyžádal si povolení zda to může být použito v reklamně. Upraveno 24. červen 2015 uživatelem MotoMoto Citovat
Medvěd Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 Já teda nevím, ale pokud si chci udělat zajímavý architektonický dům, tak snad už z principu to znamená, že kdokoliv se jím může kochat nebo znechucovat. Když si nakreslím úžasné umělecké dílo, tak ho mužů i nemusím vystavit, ale nemovitosti jsou podle mě něco zcela jiného. Z praktického hlediska je podle mě vymáhání natolik komplikované, že výsledek bude jen zbytečná byrokracie. My v současnosti rekonstrujeme panelák a nenapadlo by mě za jeho fotku si něco účtovat. Cloveku, kterej by chtel fotit "panelak" by se sluselo spis rezervovat misto u Chocholouska nez po nem jeste chtit penize. ... Ale treba nas dum s fasadou plnou fresek, k jejiz rekonstrukci nam pamatkari kecaji lautr do vseho - to uz by mohla byt jina pisnicka. Ale vymahat poplatek od kazdyho tamana, co se pred barakem vyfoti cestou na obed, to proste nelze. Nicmene kdyby nas dum pouzila nejaka cestovka jako lakadlo (nefandim si, ale co kdyby, ze?), tak proc ji nepozadat o prispevek na tu peknou fasadu Citovat
ozzy56 Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 jezdím převážně do přírody, komu mám platit výpalné za foto? Citovat
Vvitty Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 mistnimu hajnymu, nejlip ve forme dvanactky polozene pred hajovnu Citovat
OK406 Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 (upraveno) Polesnímu a nebo mysliveckému sdružení . A nebo za jednu fotografii dát pytel sena a nebo ovoce pro zvířata? Nebo budeš vysazovat stromky v lese. Popřípadě napiš dotat do Bruselu a jistě Ti ochodně rychle odpoví . Upraveno 24. červen 2015 uživatelem OK406 Citovat
Medvěd Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 Furt stejny nepochopeni o co jde. Jedna se o KOMERCNI vyuziti fotek - kdyz budes kamkoli sazet fotky rodinky tamhle nebo zriceninu hradu onde, nikdo po nikom nic chtit nebude. Citovat
morepower Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 Zkus to rict zejtra, az si pujdes koupit snidani, ju? to nechápu..? Citovat
FrantaCV Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 No pokud to vezmu "Ad absurdum", tak například na naší společné fotce ze srazu by měl každý, kdo je na fotce zachycen, vyjádřit souhlas se zveřejněním. Citovat
MotoMoto Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 Ale Franto, uvažuj, tady se jedná o omezení komerčního používání nemovitostí. Tohle co Ty píšeš by se týkalo ochrany soukromí a podobně. Ale jak tu někdo psal, kde není žalobce není soudce. Jinak ano, když někdo chce takovou fotku uveřejnit tak by měl mít asi správně souhlas všech. Představ si že tam budu s 20. letou prsatou blondýnou a nebudu chtít aby se to její přítel dozvěděl. U mě doma už to je jedno protože žena ví, že by určitě nepatřila ke mě. Citovat
FrantaCV Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 Proto jsem psal "Ad absurdum" - podle této logiky bys vlastně nemohl zveřejnit vůbec nic. Citovat
Vvitty Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 http://ec.europa.eu/ceskarepublika/news/150618_fotografovani_pred_budovami_cs.htm Citovat
OK406 Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 No pokud to vezmu "Ad absurdum", tak například na naší společné fotce ze srazu by měl každý, kdo je na fotce zachycen, vyjádřit souhlas se zveřejněním. Pokud se jedná o hromadné foto (dav), kde není jednotlivec, nemusí být dán souhlas. Pokud by se jednalo o jednotlivce, tak musí být dán (měl by být dán souhlas). Například v televizi jsou záběru davu lidí na ulici, ale pokud by si šel sám se psem po ulici a byl by tam na tebe záběr, tak zde už by měl být dán souhlas. Opět záleží, pro jaký účel je daný snímek. Ale toto by nejlépe vysvětlil v řeči §§ právník. Ještě, že jsme v ČR a né například v USA, kde se za vše platí a to i za obyčejný rozhovor na ulici a pod. . Citovat
oddie Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 To povídali v televizi, že se v USA platí za rozhovor na ulici? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.