Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

já žádnej problém nehledám, mě to je úplně jedno  :D

spíš se tomu směju

na druhou stranu, právě že jde o to, kdo to vlastní, vždycky jde jen o prachy  :roker

Odesláno (upraveno)

na druhou stranu .... vždycky jde jen o prachy :roker

Zkus to rict zejtra, az si pujdes koupit snidani, ju? Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Já teda nevím, ale pokud si chci udělat zajímavý architektonický dům, tak snad už z principu to znamená, že kdokoliv se jím může kochat nebo znechucovat. Když si nakreslím úžasné umělecké dílo, tak ho mužů i nemusím vystavit, ale nemovitosti jsou podle mě něco zcela jiného.

Z praktického hlediska je podle mě vymáhání natolik komplikované, že výsledek bude jen zbytečná byrokracie. My v současnosti rekonstrujeme panelák a nenapadlo by mě za jeho fotku si něco účtovat.

Odesláno (upraveno)

Ano, jasně, kdokoliv se jím může kochat, může si ho fotit, ale nemůže ho komerčně využívat. To znamená, že když budu mít realitku, tak mohu použít na reklamní letáky jen nemovitosti jejichž majitel s tím souhlasil. A je jedno zda zadarmo a nebo za peníze. Nebo cestovka a podobně.

U nás kde máme prodejnu se točila reklama do TV a také přišel zástupce agentury a vyžádal si povolení zda to může být použito v reklamně.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno

Já teda nevím, ale pokud si chci udělat zajímavý architektonický dům, tak snad už z principu to znamená, že kdokoliv se jím může kochat nebo znechucovat. Když si nakreslím úžasné umělecké dílo, tak ho mužů i nemusím vystavit, ale nemovitosti jsou podle mě něco zcela jiného.

Z praktického hlediska je podle mě vymáhání natolik komplikované, že výsledek bude jen zbytečná byrokracie. My v současnosti rekonstrujeme panelák a nenapadlo by mě za jeho fotku si něco účtovat.

Cloveku, kterej by chtel fotit "panelak" by se sluselo spis rezervovat misto u Chocholouska nez po nem jeste chtit penize. :D ... Ale treba nas dum s fasadou plnou fresek, k jejiz rekonstrukci nam pamatkari kecaji lautr do vseho - to uz by mohla byt jina pisnicka. Ale vymahat poplatek od kazdyho tamana, co se pred barakem vyfoti cestou na obed, to proste nelze. Nicmene kdyby nas dum pouzila nejaka cestovka jako lakadlo (nefandim si, ale co kdyby, ze?), tak proc ji nepozadat o prispevek na tu peknou fasadu

Odesláno (upraveno)

Polesnímu a nebo mysliveckému sdružení :D . A nebo za jednu fotografii dát pytel sena a nebo ovoce pro zvířata? Nebo budeš vysazovat stromky v lese.

Popřípadě napiš dotat do Bruselu a jistě Ti ochodně rychle odpoví :super .

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno

Furt stejny nepochopeni o co jde. Jedna se o KOMERCNI vyuziti fotek - kdyz budes kamkoli sazet fotky rodinky tamhle nebo zriceninu hradu onde, nikdo po nikom nic chtit nebude.

Odesláno

No pokud to vezmu "Ad absurdum", tak například na naší společné fotce ze srazu by měl každý, kdo je na fotce zachycen, vyjádřit souhlas se zveřejněním.  

Odesláno

Ale Franto, uvažuj, tady se jedná o omezení komerčního používání nemovitostí. Tohle co Ty píšeš by se týkalo ochrany soukromí a podobně.

Ale jak tu někdo psal, kde není žalobce není soudce. Jinak ano, když někdo chce takovou fotku uveřejnit tak by měl mít asi správně souhlas všech. Představ si že tam budu s 20. letou prsatou blondýnou a nebudu chtít aby se to její přítel dozvěděl. U mě doma už to je jedno protože žena ví, že by určitě nepatřila ke mě. :D

Odesláno

No pokud to vezmu "Ad absurdum", tak například na naší společné fotce ze srazu by měl každý, kdo je na fotce zachycen, vyjádřit souhlas se zveřejněním.  

Pokud se jedná o hromadné foto (dav), kde není jednotlivec, nemusí být dán souhlas. Pokud by se jednalo o jednotlivce, tak musí být dán (měl by být dán souhlas).  Například v televizi jsou záběru davu lidí na ulici, ale pokud by si šel sám se psem po ulici a byl by tam na tebe záběr, tak zde už by měl být dán souhlas. Opět záleží, pro jaký účel je daný snímek. Ale toto  by nejlépe vysvětlil v řeči §§ právník. Ještě, že jsme v ČR a né například v USA, kde se za vše platí a to i za obyčejný rozhovor na ulici a pod. .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...