KingSpade Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 MotoMoto: Takže jestli to chápu správně, tak teď když mám W10 aktivované všichni víme jak, mám měsíc na to abych mohl vrátit změny a jít zpět do W7. Když udělám čistou instalaci, tak samozřejmě tato možnost návratu padá, páč nebude co vracet, ale pokavaď se rozhodnu třeba po dvou měsících zpět na W7, tak zformátuju disk nainstaluju W7 a přihlásim licenčním čislem na krabicáku. Je tak? Citovat
FrantaCV Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 (upraveno) Nečetl jsem všechno zpátky - mohlo mi tedy něco uniknout, ale: 1. pokud provedeš upd z W7 na W10, pak máš možnost po omezenou dobu provést dng zpět na původní OS - přijdeš tím o všechny případné instalace provedené pod W10. 2. pokud OS W10 zkolabuje (jako se stalo mě) nebo promeškáš možnost dng a chceš se vrátit na W7 tak jsou tady zase dvě možnosti a) zformátovat disk a provést novou instalaci W7 a samozřejmě pak podstoupit stažení a instalaci všech aktualizací - upřimně, je to na střelení do palice b) pokud máš v PC dva nebo více HDD případně disk rozdělený na systémový a data, tak si přes "Centrum akcí" vytvoř pod W7 boot CD(DVD) a na druhý nebo logický disk si ulož bitovou kopii systému. Tu pak můžeš použít pro obnovu aniž bys musel zdlouhavě instalovat vše od začátku. Je dobré bitovou kopii obnovit po aktualizacích a ukládat nejlépe na externí HDD nebo spolehlivou "Flešku" V tomto případě ani nebudeš potřebovat licenční číslo - je obsaženo v bitové kopii. U PC se mi jednoznačně vyplatilo důsledně oddělit systémovou a datovou část. Takže OS mám na SSD disku (bohatě postačuje 125GB) a data včetně bitové kopie systému, mám dvou dalších SATA HDD. Když zkolabuje systém nebo odejde do kopru disk, tak nepřijdu o data - OS se obnoví. U NTB je to řešitelné pouze rozdělením HDD na systémovou a datovou část. Lze provést při formátování a instalaci OS nebo následně pomocí programu např. PartitionMagic. Upraveno 14. květen 2016 uživatelem FrantaCV Citovat
punkac Odesláno 14. květen 2016 Odesláno 14. květen 2016 Skenr HP jsem nainstaloval tak, že jsem všechny exe soubory, co v instalačním adresáři byly, nastavil v režimu kompaktibility na Windows xp sp2, instalace proběhla. Pak totéž se všemi soubory exe a com co si instalace vytvořila v program files. Třeba vám toto pomůže s tiskárnou. Jinak jsem rozběhl i star lc24 jehličku pres kabel, co má na jedné straně lpt a na druhé USB uplne bez problémů na nějaký podobný ovladač, který desítky nabízely Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. květen 2016 Odesláno 15. květen 2016 Tak nakonec vyřešeno, v rámci stěhování byl počitač asi 3 dny odpojený, kvuli srazu jsem ho zapojil až dnes, a světe div se, po nataktování jede tak jak je nastaveno. Stačilo na nějakou dobu odpojit od napajení Nechapu, ale někdy to pomáha když je deska bez proudu Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 15. květen 2016 Odesláno 15. květen 2016 No, dočetl jsem se že opravdu mužou, při instalaci na přetaktovaný počítač to prostě ten dll soubor nastaví kdesi v procesoru či co. Citovat
MotoMoto Odesláno 15. květen 2016 Odesláno 15. květen 2016 Za všechno může maličký a měkoučký. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 19. květen 2016 Odesláno 19. květen 2016 Windows obecně: Našel jsem pro někoho možná zajímavá data, kdy co a jak Citovat
FrantaCV Odesláno 19. květen 2016 Odesláno 19. květen 2016 Docela dobré. Takže s W7 vydržím ještě 4 roky a ježto netuším co bude zítra - tak mě to moc netrápí. Problém jménem "W10" má do mého computeru zákaz vjezdu. Citovat
MJSytic Odesláno 19. květen 2016 Odesláno 19. květen 2016 NJN, ale ten kdo bude chtít DX12 bude muset mít W10 Jinak to, že rozšířená podpora W7 končí lednem 20, je myslím obecně známe. Proto se ve firmách zatím v tomhle směru nic zásadního neděje Citovat
punkac Odesláno 19. květen 2016 Odesláno 19. květen 2016 Možná vám to bude připadat troufalé, ale dovolte mi otázku, co proti těm desítkám všichni máte? PC s lehkými obměnami někdy od roku 2004 - je to opravdu děda Nějakej athlon X2 64bit 3800+, nejdříve to mělo 2GB ram, nyní má 6GB ram DDR2 grafika nějaká gigová od ATI, disk 120 GB odešel, nahradil ho 120 GB SSD Měl jsem windows XP profesional od počátku až do října minulého roku a vše v pohodě - aktualizace jsem ani nestahoval, páč nějakou dobu stejně už žádné nevydávali , pak kvůli jedné hře na STEAMu, jsem byl nucen upgradovat na win7 pro 64bit, tehdá jsem od kamaráda dostal pro něj nepoužitelné ramky DDR2 2x 2GB, přidal ke svým dvěma původním a po 14 dnech win7 zkusil upgradovat na win10 64bit pro verze.... Vše proběhlo v pořádku až na to, že desítky neznaly ovladač na mou integrovanou zvukovku, koupil jsem si za 200 Kč jinou do PCI slotu a jedu dál Takže od počátku listopadu 2015 mám desítky a jsem nad míru spokojen. Není nic, co by mi nefungovalo. Systém je svižný i na takovém veteránu, co mám Podotýkám, že vše je legální, v systému nikdy nebyla žádná cracklá aplikace. Nikdy jsem neinstaloval <> na odstranění a čištění registrů. Používám Microsoft explorer EDGE a jsem spokojený. Je pravda, že mi nejde stránka na adminování NAS Synology nebo kodakpulse na fotorámečky, na to mám ještě firefox. Ale já stará konzerva jsem rád, že jsem dal desítkám šanci Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. květen 2016 Odesláno 19. květen 2016 Mě taky jedou na 8 let starý pixle, problemy spojený s instalací jsem vyřešil a ted je skoro OK, až na pár hlášek ve vypisu událostí. Což nejsem jediný a na netu koluje dotazů okolo toho celkem dost. V NTB který je podstatně mladší to jede se stejnýma hlaškama, jinak naprosto bez problémů Ovšem na začátku, když se WIN 10 objevili tak to bylo něco hroznýho, možná proto se jich spousta lidí bojí, až po aktualizacích a opravách se to srovnalo do teto podoby, před teměř rokem jsem 3 dny po instalaci vracel WIN 8.1 do NTB Citovat
ferinko2 Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Na W10 mi stále beží proces "Prerušenia systému" , zaberá 40% výkonu procesora , nedá sa ukončiť,nedá sa vypnúť! Beží to už cca 24 hodín. Nejaká rada? Citovat
FrantaCV Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 ferinko2: Už je to tady mnohokrát - W10 jsou problém sám o sobě. Ve stávajícím stavu jsou dobré tak pro nějakou kancelářinu, kde běží pár základních programů jako MS Office a pod. Vrať se o krok zpět na W8 nebo W7. Hurvajz: Ano, dá se nainstalovat i na poměrně starých "Haitrách" problém je, že HW nepodporuje hromadu funkcí OS, BIOS s tím má taky docela problémy a upd na BIOS prostě pro tyhle vykopávky neexistuje. punkac: odpověděl sis sám - W10 Tě donutili koupit zvukovku - tak kam to asi spěje. Postupně budeš muset koupit komplet nový HW. A to je jen část problému. Pod W10 nelze provozovat hromada SW. Jako příklad uvedu SW WinSketch 5.1. nebo AutoCad LT, které pod W10 nelze spustit - tedy pokud si nedokoupím upd za slušnou "raketu". Ptám se PROČ? Stávající verze mi zcela vyhovuje a jsem na ní zvyklý. Pod OS W7 byla alespoň možnost nainstalovat tzv. XP-Mód pro starší programy. punkac ohodnotil 1 Citovat
Guest minimaxa Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Tady něco proti té viróze: http://blog.ijacek007.cz/Navody/jak-zabranit-automaticke-instalaci-windows-10 Citovat
ferinko2 Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Na W10 mi stále beží proces "Prerušenia systému" , zaberá 40% výkonu procesora , nedá sa ukončiť,nedá sa vypnúť! Beží to už cca 24 hodín. Nejaká rada? Tak planý poplach......vyššie spomínaný proces beží pri kopírovaní súborov z externého disku (cca 60 GB).....takže je to OK,až na ten sprostý názov procesu Citovat
Domino14 Odesláno 25. květen 2016 Odesláno 25. květen 2016 Mně se líbí jak se to šíří mezi lidma. Ano W10 nejsou (zatím) zrovna ideální, ale naprostá většina lidí (tím neříkám, že vy) by vůbec tu změnu nezaregistrovala a jenom díky tomu, že u toho vznikl takový flame, tak se to šíří jak blázen a i kámoška, která absolutně nic o počítačích neví mi s klidem řekne, že do W10 nikde nepůjde, že není blázen Citovat
Hafity Odesláno 26. květen 2016 Autor Odesláno 26. květen 2016 A mám je tam.... Nechtěně.... Včera jsem pustil noťas,, odmítl (po X-té) vyskočivší nabídku s W10, projel jsem poštu a Bazoš. Pak jsem odinstaloval všechny Quadraxy a ještě dvě hry s leteckou tématikou + nějaké programy, které jsem stejně nepoužíval. Poté jsem zadal defragmentaci a odešel uklidit pár věcí do garáže. Po návratu jsem zíral na obrazovku, kde právě naskočilo 1% upgradu.... Tak už jsem to nechal dojet. Předpokládám, že jsem něco zvoral, protože se mi nechce věřit, že to vnucování může mít i tuto formu.... Takže "to" zkouším. Zatím jedna příjemná věc: ten starej krám se zrychlil ! Citovat
lape Odesláno 26. květen 2016 Odesláno 26. květen 2016 (upraveno) Nezvoral jsi nic.Microsoft zvolil agresivnější strategii,kdy se W10 instalují samy,aniž by chtěly odkliknout nějaké potvrzení.Pokud máš staženou aktualizaci s nabídkou W10,tak se prostě instalace rozjede sama.Kámoš,který servisuje PC má denně tak 5 telefonátu a zhruba tolik compů a NTB přivezených domů s tím,že lidi odešli od compu a po návratu tam už byly,nebo se instalovaly W10.Případně se instalace rozjela hned po startu PC.Dá se to teda v klidu přerušit v kterémkoliv místě instalace po restartu pojede normálně systé,který byl v PC předtím,ale chce to pak smazat aktualizaci KB3035583,aby se situace neopakovala. Microsoft to s námi prostě myslí dobře a jede podle hesla: "Vy lidi nevíte,co je pro Vás dobré a my Vám ty W10 prostě dáme,ať chcete,nebo nechcete" Zřejmě se jim hromadí spousta užitečných dat o uživatelích,kteří už W10 mají,takže se to snaží nacpat všem,aby věděli o každém uprdnutí. Upraveno 26. květen 2016 uživatelem lape Citovat
Kurt Odesláno 26. květen 2016 Odesláno 26. květen 2016 Bacha na to přerušení, není tak docela pravda, že původní systém pojede bez problému dál. Ideální je instalaci odmítnout - ona se spustí, PC se restartuje, ale v jednu chvíli se zeptá na souhlas s EULA - stačí kliknout na Odmítnout. A pak se samozřejmě zbavit té KB3035583 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.