Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Že by W10?

Moje zkušenost: Během cca půlročního používání W10 updatovaných z W7 postupně přestávaly nebo opět začaly fungovat různé součásti OS většinou přímo závislé na aktualizacích. Dospělo to tak daleko, že PC zkolaboval. Začalo to postupným prodlužováním času než počítač nastartoval, 20 - 30 min černá obrazovka s problikávajícím kurzorem, HDD v trvalé permanenci a na závěr hláška, že OS byl ukončen nestandardně s klasickou volbou  "Nouzák/Recovery/Běžně".

Patrně díky "cloudu" a uložení základních informací někde na serveru daleko za mořem se nakonec podařilo systém obnovit a PC nastartovat. Pokusy přijít na to, kde je problém včetně reinstalace OS nepřineslo změnu  k lepšímu. Po zcela regulérním vypnutí PC, bylo spuštění opět půlhodinovou záležitostí.

Výsledek: Jsem opět na W7 a vše běží jak má a řekl bych i daleko svižněji. Bohužel, ač důsledně odděluji úložiště dat od systémové oblasti a zálohy si dělám celkem pravidelně, tak bez ztráty "Kytičky" se to neobešlo. :( + 2 dny práce, než jsem zpět nainstaloval a nakonfiguroval všechny programy.

Po těchto zkušenostech je můj názor, že problém jsou samotné W10.

Odesláno

Provozujeme w10 na 12 počítačích a bez problému a svižně, takže to je spíš pak o stáří HW, i když některé PC jsou u nás také dobré vykopávky. Ale pokud prošel test kompatibility tak pak nebyl problém.

U uvedeného bych zkontroloval nastavení sítě, nastavení blokování přístupu, nastavení antivirového programu a hlavně aktualizace. Mám zkušenost již od w8 že když něco přestane fungovat, tak tam běžně visí aktualizace nebo aspoň systémový restart. Jinak bacha, když vám po aktualizacích systém ohlásí že potřebuje restart, tak nestačí ten běžný, přes tlačítko start, ale je třeba provést ten ve volbě aktualizace, teprve pak se vše provede.

Odesláno

No nevím, fakt je, že moje PC není žádný poslední výkřik technického pokroku, ale úplné ořezávátko to taky není. A AVO - ESET mi zatím také žádné problémy nevyvolal a pokud po aktualizaci PC zobrazí hlášku "Pro uplatnění změn je třeba provést restart" vždy tuto volbu uplatním.

Nicméně po této zkušenosti už upd na W10 riskovat nebudu.

post-19069-0-97637900-1459759815_thumb.j

Odesláno (upraveno)

A co je na tom pravdy, že se nám, kteří si W10 nenainstalují dobrovolně, stejně nainstalují jako "aktualizace" ať chceme nebo ne?

Je to prý jen otázka času, kdy to přijde.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno

No je to tak, již nyní se nabizejí jako doporučená aktualizace, kdy si muže uživatel zvolit že ji nechce, přijde doba, počítám tak nějak červen a bude se instalovat jako kritická aktualizace. Přesný informace budou někde na webu, dost se o tom psalo.

Jinak ja si udělal do NTB čistou instalaci a vcelku dobrý, jde jen o zvyk. Povypinal jsem ruzný odesílání k Microsoftu, nastavil co je potřeba a až na pár chyb v chybovém logu který se časem vychytají to jede slušně.

Neboj se toho, je to prostě jen jiný, taky už si zvykám hůř na nový věci, hlavně všechno hledám, ve Win 7 jsem věděl kde co je a tady jsem v pr...., ale je to jen o zvyku, za nějakou dobu to bude v pohodě.

Odesláno

Těžko říct. Pokud jsi na internetu, tak se Ti do PC může nabourat i přes všechny AVO, FW, Defendery může kdejaký šikovnější hacker. Teď si zkus představit, že se o to pokusí autor SW, který si tam zcela určitě nějaká zadní vrátka vytvořil. Zatím to funguje jako otravná ikona a neustále se opakující nabídka, které se sice dá v registrech zbavit, ale zase jen dočasně. První aktualizace to zase nastaví. Čím dál znatelnější snaha o získání totálního přehledu a tím i moci, se taková akce dá očekávat. A jako zdůvodnění si vezmou např. terorizmus.  

Odesláno

Radku, na nové zobrazení si asi zvykneš rychle. Z uživatelského hlediska si myslím, že se docela povedly. Najdeš tam vše na co jsi byl zvyklý vna W7 potažmo W8, jen je to jinde. Můžeš si i nastavit zobrazení plochy včetně ikon, na které jsi byl zvyklý. Potíž je v tom, že jsi poměrně dramaticky omezen v nastavení funkcí (navzdory ujišťování ze strany Microsoftu) typicky jsou právě aktualizace. 

Odesláno

Vždy tam bude nutný souhlas uživatele, nikdy neproběhne instalace sama.

Oproti w je to pokrok dopředu, ale vzpomeňte si jak jsme řvali když přišly W7 že to je jiné oproti xp a že nikdy nic takového. Tak je to vždy i u blbé kalkulačky, jak se něco naučíš dělat automaticky tak to prostě je jednodušší než to nové.

Co mě štve, že některé nastavování je novém rozhraní a něco ve starém.

Odesláno (upraveno)

MotoMoto - nejsem o tom tak úplně přesvědčen. Platilo to už i u straších verzí OS. Určitě jsi zaznamenal, že PC resp OS stále něco provádí, ale o tom co zarytě mlčí. Kde máš záruku, že se Ti tam právě nenahrává nějaká levárna. Zatím jsi stále dotazován zda to či ono chceš či nikoli. Jaký problém je tento dotaz odbourat? Víc mi ale vadí, že třeba, jak jsem psal výše, nemám určitou funkci možnost zakázat ať již v samotném nastavení OS nebo třeba ve správci úloh a konečně i v registrech. 

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odesláno

Hoši, to je jak "cesta do pravěku" to čtení tady :D

FrantaCV: Doporučuju si napsat vlastní OS. Tam budeš mít jistotu a přehled, co to dělá/nedělá ;)

S tou "auto" instalací to není tak horký. Vždyť stačí dát "dopryč" GWX, odškrtnout KB3035583, aby se nenabízela a je od toho klid ;)

Radek Hurvajz: Taky jsem hledal, ale hodně toho co používám je u "startu" přes "pr.tlč" a hlavně solidně funguje textové vyhledávání ...

Odesláno

Dik za informaci - těch není nikdy dost. GWX jsem sice odmáznul, ale na KB jsem nepřišel - tak uvidím. 

P.S. Vlastní OS si asi těžko napíšu - na to jednoduše nemám, ale když si něco koupím tak bych rád věděl co to umí a co to dělá a proč.  :myslim

Odesláno

Ale prd. Dělal jsem takhle všechny stroje v rodině a na všech to drží. Musíš to udělat pořádně :P

Odesláno (upraveno)

tak jsem v nastavení musel zaškrtnout tv v sití a povolit sdílení,je to takový kostrbatý tak jsem si stáhl od LG SmartShare a to chodí parádně...

docela se v nich vyznám bal jsem se víc a je to hodně podobný s W7..

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno

Ale prd. Dělal jsem takhle všechny stroje v rodině a na všech to drží. Musíš to udělat pořádně :P

Ale prd, si projed net, piše to kde kdo, prostě mrkvosoft ti tam tu aktualizaci vnutí znovu. No pravda že ikonu vedle hodin to myslim nevratilo, ale ta aktualizace se najínstalovala a na C to vytváří dvě složky celkem velký s přípravou na instalaci Win 10, a pořád dokola, odstraníš, zakažeš a za chvili je zpět.

Třeba tady: http://diit.cz/blog/microsoft-vynucuje-windows-10-upgrade-na-starsich-verzich/diskuse

Odesláno

Nechtěl jsem už do toho dloubat a MjSyticka kritizovat, ale máš pravdu. Prostě se to zase vrátí. Jedno z možných řešení je vlézt do správce úloh, otevřít úlohu SVCHOST (pozor je jich spuštěno obvykle několik a každá se stará o jiný SW) najít úlohu "Microsoft popř. Windows upd. a zakázat jí v nastavení spouštění. Implicitně je nastaveno automaticky, další volby jsou "Ručně" nebo "Zakázat". Nastavení "Ručně" nic nevyřeší - spustí se stejně. Volba "Zakázat" sice pomůže, ale zase zcela eliminuje aktualizace. Ta se pak dá spustit z menu "Start", ale musíš si to hlídat.  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...