Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Caute mam este jeden sprosty napad (nie je uplne moj vlastny, uz som to niekde videl).. ale mozno uzitocny.. hlavne pre lenivcov ako ja, ktorym sa nechce autobaterku vyberat z auta a vlacit ju niekde domov...

zabudovat automaticku autonabijacku priamo o auta... zasuvku skryt na take miesto aby bola dostupna zvonku... z okna si vyhodim len predlzovacku a nabijam :D

samozrejmostou by bolo nejake rele ktore by po zapojeni autonabijacky odpojili bateriu od auta.. a naopak po odpojeni rele vypne kontakt - bateria -> nabijacka..

s akými moznymi problémami by bolo treba ratat??

Odesláno (upraveno)

existuju vodotesne nabijacky .. tu problem nevidim... proste supnut nabijacku kludne aj do interieru... a veselo nabijat.. boze co som si ja zazil este ako 18 - 19 rocny ked som si za vsetky prachy kupil prve faro, a cez zimu som hadam 20x nabijal baterku :( .. na novu som v podstate nemal :D - to boli casi..

edit... sry... teda myslel som vodotesne puzdra, nie nabijacka

Upraveno uživatelem marioff
Odesláno (upraveno)

Zbytečnost, nastartuj na 10 minut a máš dobito.

Nabíječku můžeš mít položenou v kufru a případně ji zapojovat do konektoru vzadu, který je stále pod napětím.

Ale daleko důležitější je mít v pořadku altík a baterku a pak nabíječku nepotřebuješ vůbec. A jet aspoň jednou za týden.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

na čo chceš vyberať baterku z auta? a na čo chceš montovat nabíjačku do auta :myslim  ja by som tam dal http://www.battery-import.cz/ctek-prislusenstvi--/konektor-komfort-panel-1-5m/ zabudoval do auta a potom nacvakneš už iba nabíjačku . . .

edit: ale aj to je zbytočnosť,na nabíjačke má svorky-dáš ju tam a hotovo

Upraveno uživatelem Gabriel 307
Odesláno (upraveno)

Ještě k trvalému dobíjení:

asi před 30 lety jsem dělal dobíječky (50 mA) pro tátu i pro tchána, kteří měli auto v garáži, ale např. měsíc nejeli. Po několika letech baterka odešla, a možná právě trvalým dobíjením, nebo prostě věkem. Takže raději občas vyjet - v zimě tak jednou týdně - pomůže to baterce i brzdám (mmch v té době, kdy jsem málo jezdil, tak mě nejvíc trápily zatuhlé brzdy).

Když byly dynama, to byla těžká situace - dynamo dobíjelo podle otáček motoru (na volnoběh vůbec) a světla to stihla spotřebovat. Moderní altíky jsou postupně na vyšší napětí (z 14,0 V se přešlo na 14,4 V), možnost dodat vyšší proud je taky čím dál vyšší. Takže v prvních minutách altík dává do baterky "co se do ní vejde", neboli kolik si vezme. Desítky ampérů.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Používám atomatickou nabíječku z Lidlu za 500,- Funguje naprosto perfektně, je malá lehká  a vodotěsná. Zabudovat nabíječku do auta je myslím zbytečné kvůli tomu abych to použil 1x za rok. Pokud je potřeba dobíjet častěji, je myslím důvod se zamyslet co je špatně. Jak píše Olda, dobíjení moderních aut je natolik výkonné, že to baterku dobije za pár minut. Jinak když už potřebuju nabíjet, tak baterku neodpojuju. Samozřejmě neplatí při použití neznámého přístroje samo domo po pradědečkovi :bojim .

Odesláno

Když jezdím krátké cesty po městě, tak nechám auto chvíli nastartované a je hotovo. Podle mě to bude víc problémů, než užitku. Využití by to mělo, když bys z auta napájel hodně externích zařízení.

Odesláno

V podstate si to celkom správne zhodnotil hneď v prvej vete... sprostý nápad... :roll:D ale na zaháňanie nudy ujde, napadá ma také prirovnanie, ako keby som v aute vozil dve rezervy :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...