Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jo tak firemní . . .  :ticho    Tak to si klidně roztahuj i na zpátečku.  :D   Stejně na ně akorát jen nadáváš . . .  :blicismajlik

Odesláno
před 9 hodinami, StibTo napsal:

Je to manuál s řetězovým rozvodem. Proč by to nepřežilo? Baterii nejde vyndat bez demontáže půlky motoru a stsrtovaci kabely nepomohly. 

Třeba proto že ten řetěz má napínání tlakem oleje a klidně si skočí pokud se mu zrovna chce, jinak auta se skočeným řemenem po roztahování už jsme tu měli, někteří by mohli vyprávět.

Já bych se teda rozhodně bál.

Odesláno

@Radek Hurvajz   V poradku, a co bys teda delal v nasi situaci? Podotykam ze jsme tam nakonec byli skoro do 22h.... Takze to uz taky clovek trochu jinak premysli, chce se hlavne hnout z mista.

Odesláno

je pravda, že s tím roztahováním je to na levačku--baterky dneska schované kdesi pod přístrojovou deskou, navíc zadeklované, takže normálně připojit startovací kabely je problém, k tomu třeba noc-tma, žena naštvaná, děckám za chvíli, co nejde nastartovat je zima...,to se pak veškeré znalosti o roztahování musejí zapomenout :D

Odesláno
před 57 minutami, Radek Hurvajz napsal:

Třeba proto že ten řetěz má napínání tlakem oleje a klidně si skočí pokud se mu zrovna chce

Proto taky ta "trojka" a pomalu pouštěná spojka. Žádné "škubaní" motoru na dvojku jak psal Scratch

Odesláno
před 54 minutami, StibTo napsal:

Podotykam ze jsme tam nakonec byli skoro do 22h

To ne . . .  ve 22 už jsem byl doma  :papa

Odesláno

My taky. Proto píši "skoro". Přesný čas roztahu jsem si nepoznamenal :cool:

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, StibTo napsal:

@Radek Hurvajz   V poradku, a co bys teda delal v nasi situaci? Podotykam ze jsme tam nakonec byli skoro do 22h.... Takze to uz taky clovek trochu jinak premysli, chce se hlavne hnout z mista.

Zavolal bych si asistenci kterou mam u havarijka i u povinneho. V Praze by to bylo myslim za pul hodiny zkramovaný a nastartovaný. Nebo bych odjel domů jinak a řešil to druhý den.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Správně Hurvajz. Podle mne je ta baterka špatná. :myslim   Při testu ani kloudně nesvítila, okna nešla stáhnout, ale stačilo 20 metrů jízdy a už nastartovala sama.

Odesláno

Takže demontáž baterky a výměna je stejně nemine :nevim 
Něco podobného se nám stalo na 308. Ale tam jsem to nechal cca 10min na kabelech "dobíjet" z druhého auta, a pak to čaplo. Sice cesta domů docela vzrůšo (auto blikalo, jak kolotoč a posilovač občas šel a občas ne), ale dojeli jsme :aut 

Odesláno
před 43 minutami, Klemoň napsal:

Správně Hurvajz. Podle mne je ta baterka špatná. :myslim   Při testu ani kloudně nesvítila, okna nešla stáhnout, ale stačilo 20 metrů jízdy a už nastartovala sama.

to vypadá spíše na špatný kontakt buď na baterii, nebo ukostření karoserie a motoru :myslim, špatná baterka se po 20 metrech jízdy nenabije tak, aby nastartovala motor

Odesláno
před 8 minutami, Klemoň napsal:

Tak to asi nevíš co dokáže vadný akumulátor za kousky a nejen ten v autě . . . :(

ano, nevím toho ještě hodně, takže abych nebyl :xvul, děkuji za upozornění a dobrou radu :)

Odesláno

Ale no tak, no tak.  Žádné urážení :P    Ode mne to bylo holé konstatování faktu ze zkušeností - osobních. A to jak automobilových tak modelářských.  Pokud se ti AKU nabije na 100% , pak ti při zátěži (viz startování auta) vypne řídící jednotka a letadlo se řítí bez motoru k zemi, a ty pak po nouzáku vyndáš AKU , změříš ji a ona je na 80% ? A to celé dělá jen vadný jeden článek. Ale to by byla diskuze na dlouho a :xvul

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...