Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno

Jsem pro, mě se to ani netýká, sotva si budu v dohledný době kupovat fungl nový vůz  :D

Odesláno

Stejně jako ti nikdo nenutí si kupovat nový auto...

no, jak se to vezme. Stačí, když mi začne znepříjemňovat to staré. třeba různejma poplatkama, že (to je taky forma nátlaku)

Ale jsou věci, které zasahujou do tvého soukromí a věci, které ne. Nechci aby někdo ty druhé cíleně měnil na ty první a obhajoval to kecama..

Ad absurdum takhle obhájím i čipy implantovaný třeba pod kůži, když řeknu, že jakmile se mi udělá zle, zavolá mi to pomoc...fucked ne! howg ať už nejsme mimo topík :xvul

Odesláno

ono jde i o to, ze kdyz te sejme fetak nebo nekdo jinej a budete v bezvedomi, tak on v bezvedomi byt nemusi a muze prijit k autu, lekne se ze jste mrtvy, a zacne s operatorem komunikovat, ze je vsechno v poradku a nic se nedeje. Je to proste zneuzitelny, ale asi bych si to do auta dal. Ale chci moznost vlastni deaktivace :). Ale jak pisu vyse, rovnou by se to melo montovat i na motorky, protoze x krat se stalo ze ridic auta sejmul motorkare a ujel (sejmul - rozumej vytlacil, ohrozil, ze motorkar lehnul a zvolil si radsi prikop) a ze se tyto veci deji, akorat kdyz neni vinik, se proste napise motorkar neprizpusobil rychlost..... tim je neobhajuju, ale kdyz uz auta, tak uz i motorky, nakladaky apod......

Odesláno

:xvul  Podobný (uvedu jako příklad) je to se zdravotním pojištěním, které musíme ze zákona platit. Typická obrana státní správy je, že bychom přece nedostali lékařské ošetření, kdybychom neplatili a bylo by ohroženo naše zdraví nebo dokonce život. Kecy!!

Pokud bychom měli SVOBODNOU VOLBU 

A co povinné ručení? To ti nevadí?

Ať si ho sjedná kdo chce a když se něco semele,tak ať platí viník. Taky by to bylo řešení.

Odesláno

To víš, že mi vadí. Je to pouze nadstavba nad sice vytvořený, ale nefunkční systém. my máme zákonné prostředky, jak se domoci práva, jenže ve spoustě případů bohužel nefungují.

Typický je povinný ručení, jak píšeš. Přece, když mě někdo trefí, tak mi poškodí majetek (nedejbože zdraví) a musí za to nést trest a nahradit škodu. To už v právním řádu máme. Mě by vůbec nemělo zajímat jakým způsobem to uhradí, třeba z pojištění, nebo má prachy v polštáři, to je prostě jeho boj. A když to neudělá, tak bych se měl domoci práva soudní cestou (bude mu zabaven majetek ve výši škody, kterou mi napáchal(včetně soudních výloh, třeba..) takhle to už nastavené je. Je třeba vyřešit příčinu, proč to nefunguje a ne to zalepit debilitou na papíře...

Jinak mě se dotýká spousta nesmyslných věcí a hovadin, ale to je na úplně jinej thread :D

Odesláno

co na to říct,někdo to chce ,někdo to nechce,ale nedej bože ten co to nechce a vlítne do něho nějakej čípek kterej to taky nechtěl,,tak je hotovo,proto jsem názoru,už to tady mohlo být dávno a klidně bych si to nechal dát do auta,je pravda,není to zrovna nejlevnější,ale co je to proti životu druhého

Odesláno

To s tim ručenim je pěkná kravina. Když ti zboří auto třeba nějaká fetka bez povinýho, nebo to auto bude prostě jenom dražší, tak by mě zajímalo kdo ti tu škodu asi zaplatí když on nic nemá...

S tim názorem na eCall ale souhlasim, ať si to dá kdo chce, já osobně bych to nechtěl, je to krabička s GPS, která by měla být zaplá pořád. Teď budou tvrdit, že to bude napojený na 112 a pomáhat v případě nehod, můj názor je takový, že je to jenom způsob jak to lidem "nenásilně vnutit" a je jen otázka času kdy se to spojí i s další složkou IZS, začne to registrovat rychlost, stopky, zákazy vjezdu a pod.

Odesláno (upraveno)

To s tim ručenim je pěkná kravina. Když ti zboří auto třeba nějaká fetka bez povinýho, nebo to auto bude prostě jenom dražší, tak by mě zajímalo kdo ti tu škodu asi zaplatí když on nic nemá...

...

Tuhle reakci už jsem slyšel mockrát a jen potvrzuje, co jsem napsal. Ten kdo nemá dneska ručení, neměl by ani pojištění(nebo prachy v polštáři) kdyby ta varianta fungovala. Přesto by musel prachy splatit. Kdyby neměl, tak exekuce majetku, a když ani ten nemá, tak si to odmaká včetně nákladů na uvěznění - nazdar. Jo, tak holt už z lágru nevyleze - to je jeho problém. Nebo se mýlim...?

Dneska nedostanu vod takový fetky vůbec nic, takle bych dostal aspoň něco. Auto za půl mega? Při výdělku 5000kč (po zaplacení nákladů na uvěznění, což je kolem 25000 měsíčně - neptejte se mě proč) by to bylo něco přes 8 let. :roker 

Upraveno uživatelem morepower
Odesláno

Tady přece vůbec nejde o zavolání si pomoci. A o volbu jestli pomoc volat nebo ne, taky nejde. Nejde o záchranu životů. To jsou jen kecy ke zblbnutí lidí. Jde o to, že nám někdo něco NAŘIZUJE.

-------------------------------

:xvul  Podobný (uvedu jako příklad) je to se zdravotním pojištěním, které musíme ze zákona platit. Typická obrana státní správy je, že bychom přece nedostali lékařské ošetření, kdybychom neplatili a bylo by ohroženo naše zdraví nebo dokonce život. Kecy!!

Pokud bychom měli SVOBODNOU VOLBU se rozhodnout, jestli a jaké přesně si chceme platit zdravotní pojištění, byla by situace lepší. Věřím, že chytří lidé by si určitou pro sebe výhodnou formu pojištění (nebo prostě plnění) zařídili. Mohli by kontrolovat, jak je s jejich prostředky nakládáno a v případě nutnosti dostat požadovanou péči. Hlupák nebo lenoch by si to nezařídil, hmm, to je mi u prdele.

Takhle se vyberou miliardy  a místo, aby se vkládaly do důležitých přístrojů, vybavení, péče,...pro efektivní a profesionální personál, tak jdou do prdele, nebo někomu do kapes.

-------------------------------

Jinak ještě jednou zopakuji k samotnému přístroji, že je DOBŘE, že

existuje!

Tak ono kdyby tohle pojištění zdravotní takto nefungovalo, tak by si ani spousta lidi kvůli financím nemohla dovolit některe operace, kdysi kvůli zdraví lidé prodali i to co šlo. Takže budme možná rádi za tenhle solidární systém.

Odesláno

To že by musel splatit je sice hezký, ale tak to bohužel nefunguje, to by se ten systém musel přepracovat celej. Nemluvě o tom, že takhle dostaneš škodu zaplacenou prakticky hned oproti tomu aby ti to někdo kdoví kolik let splácel a ty na to rozbitý auto smutně koukal na zahradě.

Odesláno

Psal jsem, že to nefunguje :D

Současnej systém (teda pokud myslíš právní) by to vyřešit uměl a nemusel by se přepracovávat. Pokud mě trefí fetka bez ručení, stejně nic nedostanu, vždyť si to psal a budu na to auto koukat stejně. Takhle bych dostal aspoň něco, nebo ne? Do plnění se dá samozřejmě zahrnout i amortizace auta.

Tak ono kdyby tohle pojištění zdravotní takto nefungovalo, tak by si ani spousta lidi kvůli financím nemohla dovolit některe operace, kdysi kvůli zdraví lidé prodali i to co šlo. Takže budme možná rádi za tenhle solidární systém.

Ano, ta otázka je složitější a já jsem vděčný za systém, který tady máme. Opravdu. Jsou vyspělý země, kde to je mnohem horší. Přesto jsem v určité hypotetické rovině nastínil jinou, podle mě lepší možnost. Jsou totiž i země, kde zdravotní systém funguje lépe než u nás. Podle mě stát má pomáhat lidem, kteří to opravdu potřebují a sami si nemohou pomoci. I proto se snad sdružujeme (myslím vytváříme stát). V oblasti zdraví to platí o to víc, ale stejně i v sociální oblasti, bezpečnostní oblasti atd..

Pomoc lidem, kteří to potřebují by měla být efektivnější. Protože tenhle systém celostátního zdravotního pojištění je totiž neefektivní a spousty peněz mizí v kapsách zmrdů, místo aby šli na kvalitní lékaře, personál a péči!

Odesláno

Souhlasím s morepower, jen dodám, že podle mě není problém v systému jako takovém, ale míře korupce u nás. Proto čím větší objem peněz přerozdělujeme, tím je dohled nad těmito prostředky horší.

Odesláno (upraveno)

... jen dodám, že podle mě není problém v systému jako takovém, ale míře korupce u nás. Proto čím větší objem peněz přerozdělujeme, tím je dohled nad těmito prostředky horší.

Ámen !

Upraveno uživatelem morepower
Odesláno

Tak buď se bavíme o normálních lidech nebo o špínách. V republice je kolem 300tis aut bez ručení, která pravidelně jezdí po silnici. Celkem kolem 800tis - ale z těch spousta po silnici nejezdí (chápej žigul po dědovi, traktor, jawka ve stodole...). Pro představu je registrováno skoro 7 milionů aut, takže je to dost.

Takže když mě trefí normální člověk, ručení má. Když mě trefí fetka, má hovno a já sem na tom blbě, v mnou popsané variantě aspoň něco dostanu. Ostatní už sem popsal výš. :)

Odesláno

Morepower - tak to s tím poviným ručením je pěkná hovadina - nezlob se. Ono svým způsobem povinné ručení nechrání viníka ale poškozenýho. Dejme tomu že pojede kamioňák kterej jede od vejplaty k vejplatě a nemá žádný majetek. Ten ti to napálí do baráku a po týhle nehodě nařídí statik zbourání baráku. Takže on nebude pojištěnej, ale ty to po něm budeš nárokovat u soudu kde vyhraješ a soud nařídí aby ti viník zaplatil novej barák. Ten buď udělá splátkovej kalendář takže ti každej měsíc pošle 5000 nebo i možná míň protože třeba přijde o papíry a tím o práci. A nebo rovnou vyhlásí osobní bankrot a po 5ti letech co ti splatí snad 30% dlužné částky už platit nemusí. Stále budeš souhlasit s tím aby povinné bylo dobrovolné?? A to nemluvím kdyby tě třeba někdo srazil a poslal tě na vozejk. Teď ti pojišťovna například proplatí stavební úpravy domácnosti na bezbariérové, zaplatí ti trvalé následky apod. Už vidím jak to tady z těch zadlužených ldí dostaneš...

Odesláno

Ja jsem na nej nechtel reagovat protoze pise neco o cem toho evidentne moc nevi, ale tys to Gronholmme napsal v podstate vyborne :). Uz v realu vidim jak my ten nepojisteny traktorista proplaci dve operace.... 7 mesicu neschopenky, uslej zisk, motorku, trvale nasledky a to vse v dobe abych ty penize videl do konce jeho zivota vsechny :). A pokud je morepower nespokojen s povkem tak doporucuju Allianz. Mam tam motorku. Pov na 5 mesicu a zbytek pojistena neni. Tedy je ale malo. Kdybych zpusobil dn v dobe kdy nemam zaplaceno cerven-zari, tak hradim 90% veskerych skod. Jsem za plosne vybery v techto pripadech rad. Ty penize co se prom...... tech je.... ale uplne vsude. Staci se podivat na min dopravy a na dalsi.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...