flacek Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 Já byl na STK včera, do papíru od emisí mi vlepil zelenou známku ale hodně starou (max platnost rok 12 s tím že jí štípnul tak nějak mezi), na dotaz proč to tak je mi sdělil že nechtějí aby emise dělal každej a že dnešní technika barevných tiskáren dovolí vše, takže to zatím berou jako ochranou známku a že až dojedou staré zásoby měla by být nějaká special známka ala jako dřív hologram na SPZ. Jinak na značce mi nechal původní zelenou známku. Citovat
gronholmm Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 Zelenou nevylepujou a starou nesundavaj aby nebyly videt vrypy v RZ. A prosim o jedno. Za 3 roky praxe u 3 pojistoven sem ani jednou nekratil za propadlou STK. Takze opravdu to pphistovny neresi. Kazdy den vyfotim minimalne jedno auto s propadlou STK. Uz sem si delal srandu z Krtka aby si stoupl za vyjezd z pojiatovny a tam je vybiral. Citovat
sloters Odesláno 29. duben 2015 Autor Odesláno 29. duben 2015 Tak STK mám.Táta mi uděl kavku a jel přede mnou.Že jsem to měl propadlé nikdo neřešil. Jak je to tedy s emisemi?Známku mi nechali,ale nemám už kartičku emisí,je to správně nebo mi ji zapomněli dát?Asi si okopíruji doklad o emisích a technické a nechám si ho v autě. Citovat
radim.1008 Odesláno 29. duben 2015 Odesláno 29. duben 2015 Od 1.1.2015 se známky na emise již nevylepují. Mě ji sundali. Je tady o tom psáno. Za projdutí STK se považuje i splnění emisních limitů, tudíž je vylepována pouze známka červená. Osobně bych starou známku sundal, už z důvodu možných budoucích dohadů s kýmkoliv nad příkopem. Citovat
sloters Odesláno 29. duben 2015 Autor Odesláno 29. duben 2015 Že se emise nelepí vím,ale že mi nedali knížečku s emisemi je tedy taky OK? Předpokládám,že ano.Nechce se mi tam volat abych nebyl za b... Citovat
Pacho69 Odesláno 29. duben 2015 Odesláno 29. duben 2015 No červenou nedostaneš, pokud nejprve neprojdeš emisemi. Knížečka je tedy zbytečná. Citovat
flacek Odesláno 29. duben 2015 Odesláno 29. duben 2015 Ty knizecky uz nejsou, ja ji roztrhal a zahodil :-) Citovat
sloters Odesláno 29. duben 2015 Autor Odesláno 29. duben 2015 Tak ted si jdu koupit nástěnku do garáže a tam si napíšu termíny STK u obou aut :-) Citovat
KoudaK Odesláno 30. duben 2015 Odesláno 30. duben 2015 Ja jezdil s partnerem a tam sem mel propadlou stk pul roku. Stalo me to 500 kc. Citovat
wooody Odesláno 1. květen 2015 Odesláno 1. květen 2015 jeste ze mam tak hodnou stk ktera to hlida za me a mesic pred koncem mi prijde meil i sms ) Citovat
Guest servisman Odesláno 1. květen 2015 Odesláno 1. květen 2015 Ano to ale STK musí znát Tvé telefonní číslo. Citovat
Chip Odesláno 1. květen 2015 Odesláno 1. květen 2015 dneska uz je to celkem běžná služba zdarma, na moje auta ji využívám a na auta zákazníků, když chtějí a většinou se jim to líbí. Citovat
Francouz_407 Odesláno 13. leden 2016 Odesláno 13. leden 2016 Nechci zakládat nové téma, mohou mi na technické něco říci, když mám pneu staré 8let, ale vzorek je OK, jezdím minimálně. Citovat
radim.1008 Odesláno 13. leden 2016 Odesláno 13. leden 2016 Proč by říkali? Předepsanou hloubku dezénu splňují. Ale něco k tématu. Minulý týden zastavila místní dopravka u nás před barákem známou s jejich Octavií. Ona bez pásu, na přední sedačce 11letý syn a auto od září s propadlou TK. Měla to za 300,- a ať to prý dá manžel do pořádku. Citovat
OK406 Odesláno 13. leden 2016 Odesláno 13. leden 2016 Francouz_407: zákon 361/2000 Sb. hovoří pouze o minimální hloubce vzorku pneu a o stavu pneu = nepoškozená, neporušená. O staří pneu nic. Takže na STK Ti nemohou nic vyktnout ke stáří pneu, pokud není poškozená, popraskaná a pod. . na nápravě musí být stejný výrobce + vzorek. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. leden 2016 Odesláno 13. leden 2016 Ty čtyři roky stáří pneu je spíš jak se říká gumařská lobby. Je fakt že pokud člověk jezdí denně a má za tu zimní sezonu nájezd kolem 8000 km tak má pneu akorát tak na ty čtyři zimy a možná ještě tak dohoblovat je přes léto a na zimu dát nové. Už slyším ty výkřiky jak je to nebezpečné v létě zimní pneu ale vím o čem mluvím je to desetkrát bezpečnější než bosá letní nebo než letní v zimním období. Citovat
Pacho69 Odesláno 13. leden 2016 Odesláno 13. leden 2016 Si taky říkám, že lepší na léto Alpin A4 s 4mm vzorkem než úplně novej číňan... Citovat
sloters Odesláno 13. leden 2016 Autor Odesláno 13. leden 2016 Tak abych navázal....říkal jsem,že si musím koupit nástěnku,abych zase nezapomněl - bohužel stalo se.. Včera mě chytli policajti a 2 dny mám propadlý řidičák :-) Tak jsem raději doma zkontroloval všechny doklady a auta a manželce končí STK ted v lednu,tak to snad již stihnu :-) A to ještě nemám dálniční známky - ta hlava :-) Citovat
MilanF1 Odesláno 13. leden 2016 Odesláno 13. leden 2016 300 za pásy, dítě a STK, to se mi snad nechce věřit. Ale lepší, než kdyby došlo k nehodě, poté by to bylo hodně drahé ... Jak píše OK, stáří gum se neřeší, býval i třímístný DOT, z toho nešlo poznat, zda je guma 4, 14 nebo 24 let stará ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.