Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Já byl na STK včera, do papíru od emisí mi vlepil zelenou známku ale hodně starou (max platnost rok 12 s tím že jí štípnul tak nějak mezi), na dotaz proč to tak je mi sdělil že nechtějí aby emise dělal každej a že dnešní technika barevných tiskáren dovolí vše, takže to zatím berou jako ochranou známku a že až dojedou staré zásoby měla by být nějaká special známka ala jako dřív hologram na SPZ. Jinak na značce mi nechal původní zelenou známku.

Odesláno

Zelenou nevylepujou a starou nesundavaj aby nebyly videt vrypy v RZ. A prosim o jedno. Za 3 roky praxe u 3 pojistoven sem ani jednou nekratil za propadlou STK. Takze opravdu to pphistovny neresi. Kazdy den vyfotim minimalne jedno auto s propadlou STK. Uz sem si delal srandu z Krtka aby si stoupl za vyjezd z pojiatovny a tam je vybiral.

Odesláno

Tak STK mám.Táta mi uděl kavku a jel přede mnou.Že jsem to měl propadlé nikdo neřešil.

Jak je to tedy s emisemi?Známku mi nechali,ale nemám už kartičku emisí,je to správně nebo mi ji zapomněli dát?Asi si okopíruji doklad o emisích a technické a nechám si ho v autě.

Odesláno

Od 1.1.2015 se známky na emise již nevylepují. Mě ji sundali. Je tady o tom psáno. Za projdutí STK se považuje i splnění emisních limitů, tudíž je vylepována pouze známka červená. ;)

Osobně bych starou známku sundal, už z důvodu možných budoucích dohadů s kýmkoliv nad příkopem. :D

Odesláno

Ja jezdil s partnerem a tam sem mel propadlou stk pul roku. Stalo me to 500 kc.

Odesláno

dneska uz je to celkem běžná služba zdarma, na moje auta ji využívám a na auta zákazníků, když chtějí a většinou se jim to líbí. 

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Proč by říkali? Předepsanou hloubku dezénu splňují.

Ale něco k tématu. Minulý týden zastavila místní dopravka u nás před barákem známou s jejich Octavií. Ona bez pásu, na přední sedačce 11letý syn a auto od září s propadlou TK. :D Měla to za 300,- a ať to prý dá manžel do pořádku. :D

Odesláno

Francouz_407: zákon 361/2000 Sb. hovoří pouze o minimální hloubce vzorku pneu a o stavu pneu = nepoškozená, neporušená. O staří pneu nic. Takže na STK Ti nemohou nic vyktnout ke stáří pneu, pokud není poškozená, popraskaná a pod. . na nápravě musí být stejný výrobce + vzorek.

Odesláno

Ty čtyři roky stáří pneu je spíš jak se říká gumařská lobby. Je fakt že pokud člověk jezdí denně a má za tu zimní sezonu nájezd kolem 8000 km tak má pneu akorát tak na ty čtyři zimy a možná ještě tak dohoblovat je přes léto a na zimu dát nové. Už slyším ty výkřiky jak je to nebezpečné v létě zimní pneu ale vím o čem mluvím je to desetkrát bezpečnější než bosá letní nebo než letní v zimním období.

Odesláno

Tak abych navázal....říkal jsem,že si musím koupit nástěnku,abych zase nezapomněl - bohužel stalo se..

Včera mě chytli policajti a 2 dny mám propadlý řidičák :-)

Tak jsem raději doma zkontroloval všechny doklady a auta a manželce končí STK ted v lednu,tak to snad již stihnu :-)

A to ještě nemám dálniční známky - ta hlava :-)

Odesláno

300 za pásy, dítě a STK, to se mi snad nechce věřit. Ale lepší, než kdyby došlo k nehodě, poté by to bylo hodně drahé ...

Jak píše OK, stáří gum se neřeší, býval i třímístný DOT, z toho nešlo poznat, zda je guma 4, 14 nebo 24 let stará ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...