Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Svítí kontrolka mazání motor RHR 2.0


kivi

Recommended Posts

Zdravím, má po opravě motoru, kdy se měnilo turbo a olej, který po 15000 km vypadal jako by se nikdy neměnil ( olej total quartz ineo ecs 5w30 ). No problém nastal po opravě, kdy po nastartování se cca po 3 vteřinách rozsvítí kontrolka mazání. ˇ4idlo měněno, ale nic, čerpadlo tlakuje.... už několikrát sundaná vana a čištění, ale kontrolka se vždy znova rozsvítí. Bohuže je to citroen c8 ( peugeot 807) takže přístup k motoru je tragický a dvorní servisák už je v koncích. Jinak kontrolka se rozsvítila už před opravou, kdy se rozsypalo turbo. Dík za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Normálně je auto denně v provozu, všechno po**al olej, ale netuším jak je to možné -použil jsem total quartz ineo ecs 5w30, ale netuším, co tam bylo předtím. Každopádně po najetí cca 15000 km mi začal kouřit výfuk, jen občas, ale po pár dnech auto přestalo jet úplně -důsledkem nedostatečného mazání ( olej vypadal jak bahno, ani mi nechtěli věřit, že jsem olej měnil) se rozsypalo turbo. Po výplachu motoru, výměně turba a intercooleru ten motor naskočí hned a zároveň se skoro hned rozsvítí kontrolka mazání. Mechanik už neví kudy dál, ono to asi maže, ale kdo by to riskoval ... výměna čidla nepomohla. Taky to velice stěžuje uložení motoru v tomto autě, kdy se tam skoro nic nedá udělat na autě - jenže aby se člověk k motoru dostal, musí se rozebrat celá přední maska a morot vyndat ven a do toho se nám vůbez nechce... Je o to, jestli tam krom čidla není ještě nějaká jiná  kontrola, či něco jiného, co by mohlo rozsvěcení způsobovat.... Servisák je zkušený, oto více ho štve, že na to nemůže přijít... tak to zkouším zde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakce... Všera jsem shodou okolností mluvil s dalším mechanikem a ten říkal, že auta s fup filtrem mají ještě jedno čidlo na spodu olejové vany a když se zanese špinavým olejem také rozsvítí kontrolku mazání. Obratem jsem volal servisákovi, ale ten si ničeho nevšiml, ale řekl, že auto už maže a kontrolka nesvítí.... Neznám detaily( až budu vědět napíši zde), jen to že při proplachování motoru padlo přes 20 l oleje. No aler stále ještě z toho jde maras, tak budu muset olej vyměnit mnohem dřív než je standartní, ale to mě netrápí, hlavně že vše bude OK. Pravdou je, že olej jsem kupoval přes net, což si už asi nedovolím a budu brát olej od servisáka- bude to na jistotu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 11 měsíců později...

Ahoj kluci,

jsem ráda, že jsem zde nalezla toto téma, protože nám ta šílená 807 udělala něco podobného a mechanik také nezjistil chybu. Akorát s tím rozdílem, že nám se to stalo ve štrůdlu na silnici pod Benešovem, kdy jsme půl hodiny popojížděli do kopce, a najednou se rozsvítila ta kontrolka mazání. Motor byl zahřátej normálně, všechno běželo, ale manžel radši otočil auto, na volnoběh z kopce popojel pár set metrů na odpočívadlo, vypnul to a chvilku jsme počkali, až to "vychladne", a po dalším nastartování už to jelo bez problémů (ale na volné silnici, nikde jsme už nestáli). Mechanik ještě ten den zkusil tlak, diagnostiku, mrknul na olej, a všechno bylo OK, takže jsme se dohodli, že tam zkusí vyměnit čidlo a uvidíme, jestli to pomůže. Jsem z toho zase na nervy, protože i kdyby to bylo jen špatné čidlo, nechci na to spoléhat, abych opravdu někde v koloně nezadřela motor. Trnu hrůzou, až zase vyjedeme na chatu, aby se to neopakovalo (radši budeme jezdit pozdě večer, až budou všechny auťáky odjeté).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...