Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, máme takovej malej problém se síťovou kartu v PC. Motherboard Gigabyte GA-880GM-D2H v4.

Internet je přes UPC. Modem umí aj Wi-Fi. PC je napojeno normálně kabelem.

Problém se poprvé objevil před pár týdny.

Nenačítají se stránky (FF, IE) a ani se nejde připojit do modemu.

Přes příkazový řádek to normálně pinguje (např. na seznam atp.), ale tím to končí.

Pomůže třeba restart PC a pak to funguje.

Když jsme přes kabel k modemu připojili notebook, nebyl problém ikdyž v PC byl.

Wi-Fi jede bezproblémů.

Výměna ovladačů nezabrala. Občas stačilo i odebrat a znovu přidat zařízení.

Máte někdo nápad co s tím?

Díky za každou radu.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Zakázat ji v BIOSU a do PC dát normálně kartu do slotu. Integrovaný karty odejdou většinou po cca 2 letech, dle mé zkušenosti u cca 100 PC :) Chápu že to není to, co jsi asi chtěl slyšet, ale nic jiného mě fakt nenapadá. Jinak to že karta odchází se projevovalo tak, jak popisuješ, chyby na jednotlivých vrstvách atd ...

Guest servisman
Odesláno

Přesně tak mne odešla zvukovka pak blbla grafika a nakonec celá základovka s HDD.

Odesláno

Zakázat ji v BIOSU a do PC dát normálně kartu do slotu. Integrovaný karty odejdou většinou po cca 2 letech, dle mé zkušenosti u cca 100 PC :) Chápu že to není to, co jsi asi chtěl slyšet, ale nic jiného mě fakt nenapadá. Jinak to že karta odchází se projevovalo tak, jak popisuješ, chyby na jednotlivých vrstvách atd ...

Asi by to chtělo používat kvalitnější motherboardy ;) Za těch "pár" let mi v práci prošlo rukama několik tisíc PC, obvykle je máme tak 8 až 10 let a málokdy se stalo, že odešla integrovaná síťovka. Ale u Dave_k bych se také přikláněl k Tvému řešení, strčit tam obyčejnou PCI síťovou kartu, třeba http://www.czc.cz/tp-link-tf-3200/93280/produkt

Odesláno

Tuhle variantu se síťovkou do PCI taky zvažuju. Nestojí naštěstí moc.

No a kdyby se někomu válela nevyužitá doma, může nabídnout. ;)

Odesláno

Jj, jak už bylo napsáno - integrovaná síťovka šla do "Kopru". Profilcoval jsem staré zásoby a mám tady už jen stařičkou 3Com do ISA slotu - to Ti asi moc nepomůže, ale mám tady jednu nepotřebnou ViFi do PCI mohl bys tedy nahradit kabel bezdrátem. Na druhou stranu, zkušenosti jednoznačně říkají: "Drát je drát" . Nicméně, pokud bys měl zájem je k dispozici za poštovné.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak se stejný problém objevil u Alušky na notebooku, kterej je na net připojen přes Wi-Fi. Ping bez problémů, jen se nenačítaly stránky (IE, FF). Po restartu vše OK.

Začínám mít podezření, že to může mít na svědomí aktualizace Defenderu, která byla před tím provedena. V době "nekomunikace" notebooku s modemem jsem se v pohodě na ten samý modem připojil s jiný PC přes Wi-Fi, akorát na tom PC byly XP. PC v Brně má W7 prof. 64bit, notebook W7 home 32 bit.

Odesláno

Mohl bych v Hradci nabídnout nějakou 100Mbit síťovku do PCI (ale některé moderní PC už PCI nemají, pouze PCIexpress)...

K problému: nepopulární, ale stoprocentní postup je stáhnout si živé CD linuxu (třeba Bubuntu nebo Knoppix), pokud se PC přihlašuje k routeru DHCP, není potřeba nic nastavovat, a pak se logicky zjistí, jestli hardware funguje. Tím se vyloučí chyba ve Uindousech...

Odesláno

Kartu už mám, ale zarazilo mě, že to právě udělalo to samé i na kompu na wi-fi kde s tím doteď nebyl žádnej problém. :mylim

Odesláno

když mu ping na seznam projde a www ne, to nebude problém s DNS. Jedině, kdyby pingal rovnou na IP. Ale to že mu nefunguje připojení na ani na lokální IP modemu(je to i router?) spíš svědčí o problému na něm.

Máš tam na vše jedno zařízení?

Jinak ano, aktuálně prošla aktualizace http.sys, kritická, mohla mít za následek problémy aplikací využívající http protokol pokud aktualizace proběhla a comp jsi nerestartoval.

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3042553

https://technet.microsoft.com/library/security/ms15-034.aspx

Odesláno

Áno tak vraví teória, ale zelený je strom života, ver mi. DNS zoznamu môže mať odpamätané, ale ktovie kde všade sa samotná stránka odkazuje a to už nemusí mať v keši DNS.

Odesláno (upraveno)

Minimálně základ stránky by se najít objevit měl, pokud není forwardovaný. A taky to nevysvětluje to, proč se nedostal na svoje zařízení (předpokládám, že přes IP, tam žádné DNS nepotřebuje). Podle popisu problém nastal u browserů. O ostatních aplikacích se nic nepíše...

Jinak to není teorie, princip DNS je jasný, dokonce i MS ho má implementovaný podle RFC a to včetně sevices.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno (upraveno)

Notebook po restartu zatím v poho, takže možná byl problém jen v tom. Jinak ten problém u notebooku nastal na jiným místě (Holice, bezdrát, router, wi-fi) než u toho stolního PC (Brno, UPC, router, kabel).

Ping ww.seznam.cz -t normálně projde s krátkou odezvou, ale stránky se nenačítají (FF, IE).

Tenhle víkend zkusím tu kartu a pak se uvidí. :nevim

Upraveno uživatelem Dave_k

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...