Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

já to dělám tak, že mám nahradní balonek, který zapojím před filtr jako původní akorát vede do TECu a pak jen na vracečce malý filtřík a opět do tecu... takle proženu dvě nádobky tecu a poté vyměním palivový filtr ;) 

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Čau, update po delší době - dneska jsem prošel STK, celkem bez problémů 🙂 Auto má aktuálně 441tkm a jezdí se vesele dál 🙂

minulý týden proběhl servis - nová volnoběžka alternátoru, lanovody ruční brzdy, olej a filtr v motoru, celkem 4000kc

Ještě došlo i na nový kryt motoru a upevnění chladiče který byl volnější a rezonoval, původně jsem si myslel že to dělá převodovka ale bylo to tímhle...

Jen doplním spotřebu, dlouhodobě jsem na 5.4l podle PP 🙂

IMG_20191124_103559.jpg

Upraveno uživatelem thorr001
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Auto jezdí jak má, akorát mi přestalo fungovat vyhřívání zpětného zrcátka u řidiče, tak se na to budu muset podívat... Řešil to už někdo? Sklápění i ovládání funguje jak má

Aktuální spotřeba 🙂

IMG_20191219_071545.jpg

Odesláno

čau, dneska je to 5 let co auto vlastním, tak jsem si říkal že dám trochu dohromady jak mi slouží.

Za těch 5 let jsem s ním najel 144tkm, celkově to má už někde ke 440tkm, 2x jsem za tu dobu měnil komplet brzdy, přední jen proto že se zkroutili kotouče, 2x rozvodovou sadu a nepočítaněkrát olej a filtry (měním co 10tkm), pak se dělal olej v převodovce, komplet uložení motoru a převodovky, přední čepy, 2x odešel levej homokineťák a už i pravej byl měněnej.

Z větších investic byla akorát dvouhmota, která i s guferama na klice vyšla na 16k, když jsem auto koupil, mělo FAP Off, tak jsem ho dal zpátky, zatím funguje jak má :) (je tam neorigo tuším Walker snad za 4500) 3x se měnil ventil regulace turba, turbo samotný je origo :)

Auto mě nechalo jen když mi na podzim 2016 vyhořel kabelovej svazek o čemž jsem zde psal :)

jinak pohoda, s autem jsem byl pákrát na dovolený po Evropě a spokojenost :) dlouhodobá spotřeba je 5-5,5l/100km, převezu co potřebuju, na jaře plánujeme trip do Nizozemska :)

Trochu mě zlobí slabší audio a příjem signálu rádia, jinak je auto úměrně ke stáří v dobrým stavu a jezdí jak má :)

Uvidíme jak dlouho ještě bude sloužit :)

80049452_569606617215670_3914401234722750464_n.jpg

80849016_1562567337214476_1167559191238279168_n.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

trochu začal zlobit CD měnič, vyfoukání kompresorem už nepomáhá, tak nejspíš půjde pryč, když už si pouštím hudbu, tak přes AUX přímo z telefonu...

Jako náhradu do palubní desky jsem se rozhodl pro tohle, uvidíme jak to bude fungovat :) https://www.ebay.com/itm/Universal-Car-Single-Double-Din-Radio-Pocket-w-Drink-Cup-Holder-Storage-Box-Tool-/401686805036

podle času si zkusím pohrát s povrchovou úpravou :)

• O 3 týdny později...
Odesláno

čau, update, auto jde dneska do servisu, v plánu jsou kosti stabilizátoru na přední nápravě, výměna oleje v převodovce (cca po 140 tisících km) a snad dojde i na silentbloky zadní nápravy :)

Aktuální stav km je 447000 :) v nádrži mám čistič od Liqui Moly a zdá se že zafungoval, auto míň kouří, přijde mi že je živější a spotřeba šla dolu o cca 0,2l/100km, uvidíme jak se to bude projevovat dál :)

Odesláno

tak auto má novej převodovej olej, co se týče toho klepání, tak je špatná přední pravá těhlice (už ji mám objednanou z vrakáče) a jsou KO silentbloky zadní nápravy, při výměně se musí sundat celá náprava, takže to udělám nejspíš příští týden, spolu s výměnou oleje v motoru a snad to bude jezdit dál :)

Odesláno

Pěkný... Dost dobře vím jak to naštve, navíc když nikdo nenechá vzkaz. Jo, je to starý auto ale člověk se ho snaží udržovat v dobrým a koukatelným stavu a pak toto. U mě "naštěstí" stačilo vyměnit celou zadní lampu a nárazník.

Odesláno (upraveno)

vzkaz samozdřejmě nikde...

Stalo se to někde v Uherským Hradišti před Tescem, moc nevím proč, když parkoviště bylo skoro prázdný, naštěstí to není nový auto :D

Jinak pár novinek - dorazil mi USB/AUX adaptér a šuplík místo CD měniče, uvidíme kdy dojde na instalaci :)

EDIT: auto dnes předáno na servis - pravá přední těhlice + ložisko, silentbloky zadní nápravy, olej + filtr v motoru a palivák :)

Upraveno uživatelem thorr001
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Včera padla hranice 450tkm a 150 mnou ujetých tkm :)

Výměna silentbloků zadní nápravy pomohla, hlavně při přejezdu nerovností je to znatelně tišší :)

Na adaptér a kastlík zatím nebyl čas, uvidíme v neděl...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, tak dny 307ky v mých službách jsou sečteny, příští týden si jedu pro nové auto - Ford Mondeo MK4.

Peugeot bude v dohledné době na prodej, cenu bych viděl kolem 35000, kdyby měl někdo zájem ozvěte se :)

Odesláno

podařilo se mi za dobrý peníze sehnat rok 2008, motor TDCi 103kW, najeto 337tkm po 1. majiteli, původně je to dovoz ze SRN.

Výbava Trend (digi klima, navigace, okna + zrcátka v el. ) za mě nic moc - budu řešit dodělání tempomatu, samostmívacího zpětného zrcátka, AUX vstup, bluetooth handsfree a convers palubního počítače.

Auto jedu zítra přebírat tak nahodím pár fotek + nové vlákno :)

• O 5 týdnů později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...