Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nafta patri do kamen!

Recommended Posts

Odesláno

Řádek na displeji nesvítí, a je mi to popravdě celkem fuk, když je to tenhle, tam žádné zásadní údaje nejsou.

Tohle samozřejmě není dlouhodobá spotřeba. Je to průměr zhruba od Březiněvse, a foceno je to v Klech, když jsem jel k PP205. Tzn. asi 20 km? Tak nějak... Nebyl to ani úmysl z toho dělat nějakou economy run, prostě jsem jen ve Zdibech tankoval plnou a pak vynuloval PP, na kterém bylo celozimní převážně pražské hopsání s průměrem 6,5. V Březiněvsi jsem chytl courající se autobus a protože jsem jel moc brzo, ani se mi ho nechtělo předjíždět a coural jsem se za ním těch jeho cca 80. Když jsem míjel Neratovice a na displeji bylo 3,0, vzpomněl jsem si na to, co sem tehdy dával Mašinka a napadlo mě, že to taky vyfotím. Toť vše... Je to v podstatě jen srovnání toho, co ten třílitr ujel s průměrem 6,0, ten výsledek se dal čekat.

Pro zajímavost jsem jel i zpátky (už ne přes Březiněves, ale z Líbeznice rovnou na Zdiby) a pak křížem přes celou Prahu, a po dojezdu mám na displeji průměr 4,3. Průměr 5 se po jednotřídkách jezdí běžně, v kombinaci s dálnicí do 6. Dovolená ve Francii (3,5tis km) skončila průměrem 5,2 na displeji a 5,5 podle tankování.

Odesláno

jaka je vlastne cena nafty ? 27Kc ? to by pri tech 5.5 bylo nejakych cca 1.49Kc/km , tak to jsem na tom jeste porad lip :D pri klidny jizde se dostanu na 1.25Kc/km ;):super

Odesláno

Těch 5,5 je převážně na tempomat po D, F a CH dálnicích - 3/4 cesty. D a F převážně 150, CH 120. A samozřejmě největší výhodou je dojezd přes 1000km na nádrž, což člověk ocení hlavně na D dálnicích bez pump...

Odesláno

oddie: mohu se zeptat .. jeslti sem pochopil... tak dojez na nadrz 1000km mam stejnou, na hdi.. ale k tomu ma otazka kdyz to spoctu... tak teda jde najet vice jak 1000, myslim ze i 1100 by to dalo... nezkousel sem dlouhy trasy... ale chci dodat ze kdyz natankuji tak mi tam vleze 65l samoze nepocitam rezervu.. jenom co nad rezervu... cca....

1000km 65l = 6.5 l na 100km..... pokud to pocitam spravne...

s cupe sem to jeste nezkousel ale ta spotreba je cca 2x takova co u HDi.... myslim mesto dalky este nevim. :aut

PS: bavim seo prumerne asi rychlosti 130-150km/h

[upravil dne 1/3/10 Chepp]

Odesláno

Je tam čudl, na cca 8 - 9 hodinách, když se zavře víčko tak se automaticky zmáčkne a je slyčet syčemí pokud je nafta někde nahoře. Nikdo mi to nevěří, že se tam tolik vehde, ale asi ten čudl vyfotim. Jinak je to nechat vypnout pistoli pak pomalu dolít, zmáčknout, nechat dosyčet a znova, takhle cca 5x než je nafta u hrdla a už neodtéká. Njevíc jsem natankoval asi 82,5 litrů, dojezd mi ukazoval ještě 60 km. Potom lehkou jízdou:

Odesláno

jak tak koukam na ty vase spotreby, tak na mem motoru bude asi neco blbe ;)... kdyz jedu na petku 130, tak pp ukazuje aktualni spotrebu cca 6,9 - 7,2 l ... na cca 4,5 litru okamzite spotreby se dostanu kdyz na petku jedu cca 90 a jen lechtam pedal ... pri 150 km mi pp ukazuje cca 9,2 l

jak moc velky rozdil je mezi aktualni, tedy okamzitou a prumernou spotrebou ?? myslim dle vypoctu pp ... ne dle vypoctu typu kolik natankuju a kolik najedu

[upravil dne 8/3/10 BV406]

Odesláno

Jak píše MatrixChose. Když tankujem do 406 tak taky přes ten ovzdušnovák, a vleze tam nějakej ten litr navíc..když se rozsvítí rezerva, tak 75l tam vleze uplně v pohodě. A dojezd je 1100-1200km. Jenže je to na krátké tratě cca 15km do města a zpět. Na dlouhé tratě se da dostat na pěknou spotřebu. Teď pres zimu je aktualní spotřeba 6,1. Je to 406 HDi 81kw. Jinak i na 405 mám dojezd v pohodě přes 1000 km..(1.9D) A to zrovna nejsu ten co jezdí na spotřebu :mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...