zavovi Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Prosím o radu: mám peugeot 307 rv2001 a funguje mi centrál normálně klíčem. Na dálku funguje vždy pár dní, pak se vybije baterka. Když jsem to měřil, tak v neaktivním stavu má odběr asi 5mA, což mi přijde dost. Už jsem zkoušel kondíky na napájení, ale ty jsou v pohodě. Nějaký nápad? Nebo kde koupit nový dálkový ovladač a jak do něj nahrát kod? Díky Vilem Quote
lacoceco Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 http://www.novykluc.sk/sk/30-peugeot skús napísať či posielajú na Čechy Quote
P607Olda Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Pokud umíš změřit klidový odběr, tak bezva . Nový ovladač stojí moc. Snad bys mohl koupit ovladač s vrakáče a naučit ho do auta. Ročník 01 snad přes diagnostiku, budeš potřebovat KEYCODE tvého auta. Ale to nevím přesně, "učení" se lišilo podle ročníků. Nejjednodušší by bylo opravit ten tvůj ovladač. Ještě ho proměř. Vezmi si milivoltmetr, nebo i mikrovoltmetr a měř, ke které součástce proud směřuje. Měř úbytek napětí v mikrovoltech podél vodiče plošného spoje. Tipuju na elektrolyt. kond., nebo nečistota na desce. Mohl by to být i mikrospínač - obvykle mají dva kontakty: jeden spíná napájení a druhý spíná jaký kód se má vyslat (otevři/zavři). Možná kontakt, který spíná napájení, zůstal sepnutý. Quote
zavovi Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 Nečistota určitě ne, měl jsem ho už v ultrazvukové lázni. To byl první krok. Prošel jsem ho pod lupou a taky jsem nic nenašel. Zkusím teda proměřit ještě. Ty tlačítka mě taky napadly, ale podle všeho to vypadá, že spínají pouze jeden kontakt. Zkusím je vytáhnout ven a uvidíme. Zatím díky Quote
zavovi Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 Zdravím, tak jsem se znova pustil do měření dálkového ovladače. Pokusil jsem se postupně dávat pryč kondíky na napájení a tlačítka. Nic z toho nepomohlo. Tak jsem si vypůjčil termokameru a měřil teplotu. Zjistil jsem, že se nejvíce zahřívá čip Motorola MC33, který je připojený na anténu. Myslel jsem, že by nemělo být nic pod napětím, před stisknutím tlačítka. Tak to asi vypadá na vadný čip. Nebo napadá někoho něco? Díky Quote
P607Olda Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Tak se koukni, kudy dostává napájení, když jsi odpájel tlačítko. Termokamera, to je dobrý nápad, budu si pamatovat Quote
zavovi Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 To mi poradili kolegové v práci. A napájený je právě přímo z baterky(teď spíš ze zdroje). Vedou k němu přímo cesty. To vypadá, že byl pod napětím stále. Protože i tlačítka jsou jednopólové jenom. Quote
Milhausekkk Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Ahoj, já během pár měsíců měnil baterku do auta třikrát, vydržela několi let a teď tyhle výměny. Navíc mi začlo blbnout odemykání a normálně jsem zjistil, že tlačítko zamykání fukguje jen jako odemykání. Posledně jsme to nějak omylem spravil, zamykal jsem klíčkem, dálkačem ... střídal jsem to a pak jsem zjistil, že to funguje. ..... jenže od včerejška stejný problém, baterka klíčku vybitá. Po výměně baterky jen chaos a nefunguje to jak má, je to zblblé a funguje jen tlačítko zamykání .... nevíte co s tím? Obal klíče jsem dával skoro rok a půl zpátky nový a bylo to ok až do nedávna Quote
Guest Pety Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Sesynchronizovat dálkáč podle manuálu. Quote
pecino Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 nezůstalo ti viset tlačítko? Nebo nějaká vlhkost v dalkáči? Quote
Milhausekkk Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 myslím, že tlačítka jsou OK a vlhkost, to se mi taky nezdá. Jak to tedy spáruju? Je to popsané v manuálu co je v autě? Díky za info Quote
Guest Pety Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 (edited) Opětná aktivace dálkovéhoovladače:Po odpojení a opětném připojení ba-terie, výměně el. článku dálkovéhoovladače nebo v případě jeho poru-chy je nutné ovladač znovu aktivovat. Vypněte zapalování. Znovu zapněte zapalování. Ihned stiskněte tlačítko zamykánídálkového ovladače a držte jejstisknuté několik sekund. Vypněte zapalování a vysuňte klíčs dálkovým ovladačem ze spínacískřínky.Dálkový ovladač je znovu funkční. V mém manuálu je to str. 67 Edited December 22, 2015 by Pety Quote
Milhausekkk Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 je to na houby, baterku jsem vyměnil, snažil jsem se to spárovat, ale pár minut po výměně a zuřivého mačkání tlačítek mi to vyhodilo zase hlášku, že baterka klíče je vybitá. Tlačítka fungovala obě jen na odemykání, jednu chvíli to bylo ok, je to ale celé zmatené .... nevíte co s tím? Nevíte na kolik to vyjde v peugeotu si nechat udělat nové dálkové ovládání? Taky mám ohoblované oba klíče zámku zpátečky, tak bych je nechal taky udělat. Nevíte cenu? díky za rady Quote
Milhausekkk Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Opětná aktivace dálkového ovladače: Po odpojení a opětném připojení ba- terie, výměně el. článku dálkového ovladače nebo v případě jeho poru- chy je nutné ovladač znovu aktivovat. Vypněte zapalování. Znovu zapněte zapalování. Ihned stiskněte tlačítko zamykání dálkového ovladače a držte jej stisknuté několik sekund. Vypněte zapalování a vysuňte klíč s dálkovým ovladačem ze spínací skřínky. Dálkový ovladač je znovu funkční. V mém manuálu je to str. 67 po celou dobu, než to zapalování vypnu a vytáhnu klíček, musím mít to tlačítko zamykání pořád zmáčknuté. Nebo je zmáčklé jen na chvíli po zapnutí zapalování? díky Quote
Guest Pety Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 (edited) Zapni zapalování, stiskni tlačítko, podrž ho asi 5 sekund a pusť. Pak vypni zapalování a vytáhni klíček Edited December 22, 2015 by Pety Quote
Milhausekkk Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Díky, zkusím znova a pak se ozvu. Sežralo to už ale tři baterky, tk si myslím, že to bude případ na nový ovladač .... uvidíme Quote
pecino Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 (edited) nevím jestli má někdo zkušenosti s čínským klíčem, ale tady je doslova za hubičku http://www.banggood.com/2-Button-Remote-Key-Fob-For-Peugeot-307-With-Transponder-Chip-ID46-p-960021.html nebo tady http://www.banggood.com/Remote-Key-ID46-2-Buttons-433MHz-Transponder-Chip-For-Peugeot-207-307-308-407-p-1007333.html Edited December 22, 2015 by pecino Quote
krtek 2 Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 (edited) skontroluj si ulozenie baterky kontakty sa musia dotykat tam kde maju stalo sa mi na 406 ze kontakt ktory sa mal dotykat plus polu sa dotykal nechtiac aj minus polu a to vyskratovalo baterku tak som odfajcil dve baterky tretiu som olepil paskou hranu po obvode tabletkovej baterky a bol svety pokoj Edited December 22, 2015 by krtek 2 Quote
Milhausekkk Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Ahoj, mám ještě jednu baterečku v záloze, tak to zítra vyzkouším, díky za tip Quote
Tony Stark Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Baterku jsem měnil zatím dvakrát a každá vydržela tak rok. A po výměně jsem nemusel nic opětovně aktivovat. Prostě jenom vyměním baterku a jedu dál. Co máš za klíč? Vyfoť jej. To, že se tak rychle vybíjí bych viděl třeba ve slepeném kontaktu. Baterka je ždímana, když je mačkán jeden z kontaktů. Quote
Recommended Posts