Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Prosím o radu:

mám peugeot 307 rv2001 a funguje mi centrál normálně klíčem. Na dálku funguje vždy pár dní, pak se vybije baterka. Když jsem to měřil, tak v neaktivním stavu má odběr asi 5mA, což mi přijde dost. Už jsem zkoušel kondíky na napájení, ale ty jsou v pohodě. Nějaký nápad?

Nebo kde koupit nový dálkový ovladač a jak do něj nahrát kod?

Díky

Vilem

Posted

Pokud umíš změřit klidový odběr, tak bezva :super .

Nový ovladač stojí moc.

Snad bys mohl koupit ovladač s vrakáče a naučit ho do auta. Ročník 01 snad přes diagnostiku, budeš potřebovat KEYCODE tvého auta. Ale to nevím přesně, "učení" se lišilo podle ročníků.

Nejjednodušší by bylo opravit ten tvůj ovladač. Ještě ho proměř. Vezmi si milivoltmetr, nebo i mikrovoltmetr a měř, ke které součástce proud směřuje. Měř úbytek napětí v mikrovoltech podél vodiče plošného spoje. Tipuju na elektrolyt. kond., nebo nečistota na desce. Mohl by to být i mikrospínač - obvykle mají dva kontakty: jeden spíná napájení a druhý spíná jaký kód se má vyslat (otevři/zavři). Možná kontakt, který spíná napájení, zůstal sepnutý.

Posted

Nečistota určitě ne, měl jsem ho už v ultrazvukové lázni. To byl první krok. Prošel jsem ho pod lupou a taky jsem nic nenašel. 

Zkusím teda proměřit ještě. Ty tlačítka mě taky napadly, ale podle všeho to vypadá, že spínají pouze jeden kontakt. Zkusím je vytáhnout ven a uvidíme. 

Zatím díky

Posted

Zdravím,

tak jsem se znova pustil do měření dálkového ovladače. Pokusil jsem se postupně dávat pryč kondíky na napájení a tlačítka. Nic z toho nepomohlo. Tak jsem si vypůjčil termokameru a měřil teplotu. Zjistil jsem, že se nejvíce zahřívá čip Motorola MC33, který je připojený na anténu. Myslel jsem, že by nemělo být nic pod napětím, před stisknutím tlačítka. Tak to asi vypadá na vadný čip. 

Nebo napadá někoho něco?

Díky

Posted

To mi poradili kolegové v práci. A napájený je právě přímo z baterky(teď spíš ze zdroje). Vedou k němu přímo cesty. To vypadá, že byl pod napětím stále. Protože i tlačítka jsou jednopólové jenom.

• 9 months later...
Posted

Ahoj,

já během pár měsíců měnil baterku do auta třikrát, vydržela několi let a teď tyhle výměny. Navíc mi začlo blbnout odemykání a normálně jsem zjistil, že tlačítko zamykání fukguje jen jako odemykání. Posledně jsme to nějak omylem spravil, zamykal jsem klíčkem, dálkačem ... střídal jsem to a pak jsem zjistil, že to funguje.   ..... jenže od včerejška stejný problém, baterka klíčku vybitá. Po výměně baterky jen chaos a nefunguje to jak má, je to zblblé a funguje jen tlačítko zamykání .... nevíte co s tím? Obal klíče jsem dával skoro rok a půl zpátky nový a bylo to ok až do nedávna

Posted (edited)

Opětná aktivace dálkového
ovladače
:
Po odpojení a opětném připojení ba-
terie, výměně el. článku dálkového
ovladače nebo v případě jeho poru-
chy je nutné ovladač znovu aktivovat.
 Vypněte zapalování.
 Znovu zapněte zapalování.
 Ihned stiskněte tlačítko zamykání
dálkového ovladače a držte jej
stisknuté několik sekund.
 Vypněte zapalování a vysuňte klíč
s dálkovým ovladačem ze spínací
skřínky.
Dálkový ovladač je znovu funkční.

V mém manuálu je to str. 67

Edited by Pety
Posted

je to na houby, baterku jsem vyměnil, snažil jsem se to spárovat, ale pár minut po výměně a zuřivého mačkání tlačítek mi to vyhodilo zase hlášku, že baterka klíče je vybitá. Tlačítka fungovala obě jen na odemykání, jednu chvíli to bylo ok, je to ale celé zmatené .... nevíte co s tím? Nevíte na kolik to vyjde v peugeotu si nechat udělat nové dálkové ovládání? Taky mám ohoblované oba klíče zámku zpátečky, tak bych je nechal taky udělat. Nevíte cenu?

díky za rady

Posted

Opětná aktivace dálkového

ovladače:

Po odpojení a opětném připojení ba-

terie, výměně el. článku dálkového

ovladače nebo v případě jeho poru-

chy je nutné ovladač znovu aktivovat.

 Vypněte zapalování.

 Znovu zapněte zapalování.

 Ihned stiskněte tlačítko zamykání

dálkového ovladače a držte jej

stisknuté několik sekund.

 Vypněte zapalování a vysuňte klíč

s dálkovým ovladačem ze spínací

skřínky.

Dálkový ovladač je znovu funkční.

V mém manuálu je to str. 67

po celou dobu, než to zapalování vypnu a vytáhnu klíček, musím mít to tlačítko zamykání pořád zmáčknuté. Nebo je zmáčklé jen na chvíli po zapnutí zapalování?

díky

Posted (edited)

Zapni zapalování, stiskni tlačítko, podrž ho asi 5 sekund a pusť. Pak vypni zapalování a vytáhni klíček

Edited by Pety
Posted (edited)

skontroluj si ulozenie baterky kontakty sa musia dotykat tam kde maju stalo sa mi na 406 ze kontakt ktory sa mal dotykat plus polu sa dotykal nechtiac aj minus  polu a to vyskratovalo baterku tak som odfajcil dve baterky  tretiu som olepil paskou hranu po obvode tabletkovej baterky a bol svety pokoj

Edited by krtek 2
Posted

Baterku jsem měnil zatím dvakrát a každá vydržela tak rok. A po výměně jsem nemusel nic opětovně aktivovat. Prostě jenom vyměním baterku a jedu dál. Co máš za klíč? Vyfoť jej. To, že se tak rychle vybíjí bych viděl třeba ve slepeném kontaktu. Baterka je ždímana, když je mačkán jeden z kontaktů.