Přejít na obsah

zavovi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    83
  • Registrace

Vše od uživatele zavovi

  1. zavovi

    Zásuvka v kufru

    No tak to je škoda. Já jsem právě už taky přemýšlel, že bych tam dal relé na zadní světlo, které sepne tu ledničku. Ale řešení s pojistkou se zdálo velice jednoduché :-D
  2. zavovi

    Zásuvka v kufru

    Ahoj, tohle má i klasický Peugeot 307 rv 2001 benzín? Kde tu pojistku najdu? Mám dodělanou zásuvku v kufru, ale je napájená pořád. Dávám tam ledničku, ale vždy, když zastavíme, tak nesmím zapomenout ledničku vypojit, abych pak odjel :-) Respektive nestalo se mi ještě, že bych neodjel, ale pro jistotu. Díky
  3. zavovi

    Vystřelovací klíč

    Moc děkuji za cenné informace :-)
  4. zavovi

    Vystřelovací klíč

    Ještě jsem si vzpomněl na jednu otázku. Musí být nový klíč strčený ve spínací skříňce, když ho chci naprogramovat přes diagnostiku? Nemám totiž ještě vyfrézovanou planžetu.
  5. zavovi

    Vystřelovací klíč

    Zdravím, tak já se přidám. Objednal jsem si tento dálkový ovladač https://www.aliexpress.com/item/QCONTROL-Upgraded-Flip-Key-for-Peugeot-307-2001-28-03-2005-without-CAN-multiplex-HU83-Blade/32844656696.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6ddf4c4dEgnYUp a byl jsem s tím v servisu, ať mi to spárují s autem (Peugeot 307, rv2001, 16V 1.6) a nic. Zkoušel přes diagnostiku, zkoušel i bez nějaký zázračným "hmatem", ale taky nic. Je teda pravda, že servisák vůbec netušil a spíš zkoušel. Měl diagnostiku Delphi, jde to s tím? Jsem z Brna, pomůže někdo prosím? Moc děkuji.
  6. zavovi

    Podpěťová ochrana

    Jo tak odemykání funguje, protože stále nemám funkční dálkový ovladač a nový je moc drahý... A s tím akumulátorem to je asi pravda. Nakonec bude nejlepší na tu lednici prostě nezapomenout :-D
  7. zavovi

    Podpěťová ochrana

    Myslím, že přítelkyně by se mi akorát vysmála :-D Ale dám vědět, až k této situaci dojde :-)
  8. zavovi

    Podpěťová ochrana

    Díky za info. Zásuvku do kufru mi dodělávali, takže k ní manuál nemám, ale prej je zapojená stejně, jako by byla součástí výbavy. Po změření je pod napětím i po vytažení klíčku - to jsem zrovna nechtěl. Ledničku mám, tak to v létě vyzkouším, jak pojedeme k vodě.
  9. zavovi

    Podpěťová ochrana

    Tak ledničku chci využívat především v létě, takže nízké teploty nejsou až takový problém. A přes noc také spíše ne. Jde hlavně o to, abych ji někdy nezapomněl odpojit, než aby tak byla připojena pořád. Ale taky mám strach, abych pak ještě odjel.
  10. Zdravím, chci se zeptat, co používáte proti vybití baterie při zapojení třeba ledničky v kufru? Nšel jsem tento modul: https://www.mall.cz/chladnicky-prislusenstvi/ezetil-podpetova-ochrana je to dobré? Nebo si mám zbastlit něco jiného? Díky
  11. zavovi

    Podivné chování elektroniky

    Jo taky mě to dost překvapilo. A test na stolici netuším, kolik stál, ale říkali, že na stolici to bylo. Jinak 1500 mě stálo čistě oprava alternátoru, plus práce servisu na vyndání a namontování zpátky. Dělal jsem kromě toho ještě ABS senzor a ložisko, tak nevím přesně. Ale na faktuře bylo k alternátoru 1500 Kč bez DPH.
  12. zavovi

    Podivné chování elektroniky

    Ahoj, všem ještě jednou děkuji za informace a přínáším výsledek. Auto jsem dal do servisu 1stop.cz v Brně i s odkazem na toto forum. Přišli na to, že mi přebíjí alternátor a nechali ho opravit. Zatím jsem neměl žádnou delší cestu, ale vypadá to funkční. Díky.
  13. zavovi

    Podivné chování elektroniky

    Děkuji za informace. Zkusím se na to podívat nebo tyto informace zkusím předat servisu. Uvidíme, jestli mají možnosti, aby zjistili tu pravou závadu za rozumné peníze.
  14. zavovi

    Podivné chování elektroniky

    Jo to by mě zajímalo, kolik to tak stojí. Hledal jsem to na netu, ale nenašel jsem nikde novou BSI jednotku. Všude jen staré nebo repasované. Nerad kupuju do auta něco starého, aby se mi po 500 km nestalo znova to stejné :-(
  15. zavovi

    Podivné chování elektroniky

    A můžu dat i novou jednotku? Případně kolik to tak stojí? Je tam velký rozdíl v ceně? Mám najeto ještě docela málo (asi 135 tisíc).
  16. zavovi

    Podivné chování elektroniky

    Mám pocit, že právě, od podzimu, když je vlhko hlavně. Ani nemusí být po dešti, jen stačí, když je ráno auto mokré a pak se to stává. Za sucha si nejsem jistý, jestli se to někdy stalo.
  17. zavovi

    Podivné chování elektroniky

    Nikomu se nic podobného nestalo? Nebo netušíte, co by to mohlo být? Případně, co vyzkoušet nebo prověřit? Díky
  18. Zdravím, prosím o radu, co se svým autem. Mám Peugeot 307 rv. 2001, benzín 1.6 16V. V poslední době mi nějak blbne elektronika. Začalo to tím, že mi poblikávají světla, hlavně za jízdy. Baterka je v pořádku a nabíjení taky. Pak začne padat otáčkoměr - otáčky motoru v pohodě, auto ani neškube, ale otáčkoměr jako by chtěl do mínusu. Pak se zase vzpamatuje a za chvilku zase letí dolů. K tomu se někdy přidá kontrolka airbagu. Naposledy se mi dokonce stalo, že mi zhaslo rádio a zase se zaplo. To vše se někdy děje i několikrát během jízdy. Jindy se to třeba za 300 km neobjeví ani jednou. Naposledy se mi to dělo dokonce hrozně často během asi 70 km. Tak jsem odpojil baterku a znovu připojil, pak to na chvilku přestalo, ale už to dělá zase. Nejdřív jsem si myslel, že někde zateče voda a pak se z toho zblázní nějaký senzor nebo tak něco, ale teď mě tak napadá, co řídící jednotka? Ukládá si nějaké hodnoty, podle kterých pak vypočítává nějaké výsledky? Jak často se ta jednotka třeba kalibruje? Před každým startem nebo používá uložené hodnoty z minulých jízd? Najde se tady někdo z Brna nebo okolí, kdo by věděl, co s tím a byl by ochoten se mi na to podívat? Samozřejmě zaplatím, jen to nechci dávat do servisu, kde budou měnit všechno jako splašení... Byl jsem s tím na diagnostice v Peugeotu a nic nenašli. Díky.
  19. Zdravím, tak se ozývám po delší době. Auto šlape jak hodinky, ale po tom, co jsem se přestěhoval do Brna, tak hledám nějaký servis, kde bych mohl přijet s čímkoliv a servisák by to moje auto po nějaké době znal a řekl mi vždy, co je potřeba vyměnit. Momentálně pravidelná výměna oleje. Co mi doporučíte? Jedná se spíše o starší auto Peugeot 307 (rv2001) benzín 1.6 80 kW. Ptal jsem se v jednom servisu kousek od baráku a za výměnu oleje berou 2500 Kč. A ve značkovém peugeot servisu v Modřicích je to stejná částka, to je divné, ne? Každopádně loni jsem platit něco kolem 1500 Kč. Co myslíte? Díky Vilém
  20. zavovi

    "JAK NA TO" příručka pro 307

    Zdravím, mohl.bych také požádat o příručku v pdf na peugeot 307, benzín 1.6 80kw. Moc děkuji. Email: zavodny.vilem@gmail.com
  21. zavovi

    STK

    Zdravím. Tak jsem zjistil, že asi zásuvku na 12V nemám podsvícenou.
  22. zavovi

    STK

    Děkuji za všechny informace. Mohl bych se ještě zeptat, jestli mi někdo neporadí, který konektor na světle je k motorku na naklápění a které vodiče měřit? Děkuji
  23. zavovi

    STK

    A nevíte někdo, jak se u toho řeší orava na P307 rv2001? Nemusím snad měnit celé světla?
  24. zavovi

    STK

    Díky všem za informace. No u favorita mi naklápění světel taky nešlo a musel jsem hodně ukecávat, abych prošel. Proto se bojím teď, jak je to přísnější, co mi vytknou a co se jim nebude líbit. Ale je fakt, že auto je novější a v perfektním stavu. Snažím se o něj starat co nejlíp umím.
  25. zavovi

    STK

    Zdravím, tak mě čeká v dubnu STK a rád bych sezeptal na pár věcí. Hlavně jestli někdo ví, jak je to teď nové... 1. Nevím, jestli to vizuálně poznám, ale přijde mi, že nenaklápí světla. Jsou tam servomotorky na výměnu nebo vyměnit celé světla? 2. Světla jsou trochu matné a zažloutlé, je to problém? 3. Co se ještě kontroluje a na co si dát pozor? Jedná se o auto P307, benzín 1.6 16V, rv2001, 80kW Všem děkuji za pomoc.
×
×
  • Vytvořit...