Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pepito: Taky bych to nedělal. Tohle ještě není finální vyladěná verze (i když která verze windows byla vyladěná  :D ) a mohl by jsi mít problémy s funkčností. Já jsem si to nainstaloval na starší testovací noťas takže je mi jedno pokud ten systém spadne nebo něco nebude fungovat. Navíc nejspíš tahle verze asi přestane po nějaké době fungovat jako to bylo u testovací verze W8.

Odesláno

K přechodu W 8 na 8.1 u PC - ze store jde verze Home, Professional nebo Ultimate. Pokud máš verzi Enterprise, musíš upgrade z DVD nebo image, Enterprise je určena pro korporátní účely. Po upgrade na verzi 8.1 určitě pokračujte dále  Update1, ten doplní systém ještě velmi významně. Dokončení poznáte tak, že v "metru" se objeví vedle ikony přihlášeného uživatele a hledání i tlačítko vypnout. Pokud tedy updatujete na W 8.1, tak určitě až na W 8.1 Update 1. Je to krok o hodně dál oproti W8. Zlepšení ovládání, výkonu i funkčnosti. Bohužel stále zůstává spousta "hloupostí". Třebaže ač metro aplikace dostaly křižek do pravého rohu a je možné je vypnout, fyzicky se neukončí a jakou úloha stále běží (a například blokují otevřený obrázek nebo jiný soubor, který nejde z jiné aplikace smazat/přepsat). Ale jinak dobrý směr. Určitě pokrok proti W8.

U telefonů to platí obzvlášť. Jinak W 10 na telefon pouze, pokud ho máte na hraní, na používání to není, hromada chyb, nefunkčností, chybějících aplikací. Co se týče L535, myslím, že už by měla mít možnost instalovat W10, ale pokud je to telefon, který používáš jako běžný, rozhodně bych to nedělal. Čeština je v mobilní verzi W10 samozřejmě k dispozici, tedy krom Cortany a hlasového ovládání. Některé části ale mohou být anglické. Navíc aktualizace přicházejí stále, někdy i 2x denně. W10 fakt zatím jen na hraní.

Já osobně mám Metro ve w8.1  rád, používám ho na NB standardně a jelikož mám i dotykový display, tak mi pro ovládání vyhovuje víc, než nabídka start, k té už se netoužím vracet. To, co nabízejí W10 se mi moc nelíbí, takže doufám, že nás MS nechá vybrat.

Odesláno

Doufám, že to nebude moc off topic, ale co se ti na W10 nelíbí. Mě celkem potěšily i když 8.1 mě nevadily.

Odesláno

MotoMoto: Nelíbí se mi právě ona nabídka start, kombinace té staré a "metra". Přijde mi to ošklivé se snahou zavděčit se všem. Navíc pro dotykové používání to ztrácí smysl. Ale w10 mám zatím jen ve virtuálce.

Odesláno

Pro mě je důležité přepínání mezi módem Tablet a desktop a podle toho se spouští aplikace buď v okně a nebo v celoplošné verzi. A když se ten s

Start stáhne a připneš si tam svoje aplikace tak je to super. Další že jsou zvýrazněné aktivní aplikace na dolní liště. A hlavně více ploch. Dohánějí Linux jak to jde.

Odesláno

Jo, více ploch, to je nádhera. Zavzpomínal jsem na OS/2 :) . Nikdy jsem nepochopil, proč to tak dlouho trvalo. Jen tak mimochodem, nedohánějí linux, více ploch bylo v X-Window od začátku, v době, kdy Linus sotva končil základku :).

Ano spuštění metroaplikací v okně je jistě pozitivní. Bohužel my třeba válčíme se spoustou problému třeba ve W8(W8.1), které aplikačně znepříjemňují život. Uvedu třeba Drag&Drop mezi aplikacemi ve vztahu k UAC. V aktuálním preview W10 žádný "posun".

Odesláno

Nebyly na to aplikace, bohužel, ale OS/2 systém byl dobrý. Bohužel IBM dokázal pohřbít ledacos, stejně jako i jiní.

Nároky OS/2 vyšší, v té době skoro pekelné. Jenže v té době x-window (unix) na PC neexistovaly. veškeré Unixy směrovaly jen na RISC procesory.

Jsem zvědavý, co bude s W10, zda to MS někam dotáhne, nebo zase někam slepě uhne, jak se mu stává...

Odesláno

No jo, vychcaná Nokia.

Mě špíš zaráží, že si tu akvizici MS nepohlídal. Nevadí mi telefon s nápisem MS, s hardware MS jsem nikdy žádný problém neměl, vždy velmi solidní a kvalitní hw s dobrým poměrem cena/výkon. Klávesnice, myši, sluchátka, herní HW, tablety. Naopak, vždy jsem měl spíš pocit, že na tom MS nemohl moc vydělat. Ale nevím. Ani u telefonů nemám strach. Tedy o hardware. Co se týče SW, tak je MS dost nevyzpytatelný, někomu rupne a dopadne to, jak po superúspěšných Windows CE 6/6.5 vypustí nedodělek Windows Phone 7, hrajíce si na Apple se zhovadilostmi typu Zune... Ztratí 90% trhu, protože WP7 dokáže nahradit kdejaký paskvil typu android 1.x, stačí, když je zadara. Poslední rok s WP8.1Update1 mě potěšili, vrací se na trh. No jen doufám, že jim to vydrží. Líný a pomalý zelený robot potřebuje konkurenci.

Odesláno (upraveno)

To se uvidí protože v prodejnosti jsou natom hodně špatně nokia-microsoft.

Lg i huawei taky testovali windows phone a dopadlo to blbě s prodejností.

Upraveno uživatelem Lukaydo 407
Odesláno

MS tlačí s multiaplikacemi - stejný vývoj pro PC/RT/WP, což pro spoustu vývojářů bude zajímavé, navíc se dá čekat rozšíření multiplatformní synchronizace. Pokud ten systém bude uživatelsky vhodný a použitelný (výkonově již dnes všechny androidy smázne - nemyslím teorii typu AnTuTu, ale reálný výkon uživatelských aplikacích), může celkem dobře konkurovat, pokud ho MS bude dávat na zařízení pod 6" nebo 7" zadara, popasuje se s cortexovým HW a lowendovými mediatekovými a podobnými čipy (tedy otázka, jestli do toho vůbec jít), jejichž komponenty jsou často doslova utrpením a v telefonu jsou jen proto, aby to tam mohli napsat (GPS). To, co zkusili ostatní (krom nokie) s WP je zatím spíš vtip, ne reálná nabídka. Když k 30ti modelům androida ve všech kategoriích nabídnu jeden WP s průměrným HW tak nemohu čekat žádné velké prodejní úspěchy.

Jak říkám, MS je v tom na začátku a uvidíme, co bude dál. Snad pochopil, že je to budoucnost. WP bohužel nejsou otevřená platforma, aplikací na ně je dostatek, ale systém holt nedopatláš na kdejakou čínskou splácaninu a nemůže se v něm vrtat kdejakej trouba, co si na netu přečetl návod. To je dvousečná zbraň, která systému může pomoct nebo ho úplně zabít, což je bohužel výrazně častější.

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...