Lukaydo 407 Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 http://www.auto.cz/v-cesku-pry-jezdi-tisice-vozu-s-odstranenymi-filtry-pevnych-castic-85873 Dobré keci,asi nemaji kšeft a nikdo nekupuje fap do fordu proto si vymysleli že nemužou plnit emisni normu,dost by mě zajímalo jak to v rakousku na cestě policajti zjistí že člověk nema fap v autě,ale nesmi mu to hulit jak lokomotiva MotoMoto and punkac 2 Quote
ozzy56 Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 nevím, jak měří emise na cestě v cizině, třeba mají dodávku nacpanou přístrojema ?? taky to nebude otázka jen u fordu..., důležitější myslím je, že i k nám přichází doba, kdy bez fapu bude auto nezpůsobilé pro provoz, třeba tak, že neprojdeš STK a do měsíce si to zopákneš, ale už s nahozeným fapem--ber kde ber , že bude nějaké procento řidičů, kteří i toto ojebou,je přirozené--jsme přece v česku , ale naprostá většina fapoffáků se podvolí, co jiného jim zbyde? Quote
pagot Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Možná u nových aut kde už je to k užitku dejme tomu, ale u starých kam řadím i 2.2hdi je to k životnímu prostředí mnohem šetrnější když to tam není a to měření nevím, mám Fap off a nechtěně Cat off a 3x jsem oficiálně prošel měřením v toleranci a když jsem zjistil že tam ten Cat nemám pohlídal jsem si jak to měří, osobní zkušenost ,né jedna bába povídala, když bude na motoru něco špatně, ani Fap nebo Cat to nezachrání. A na autě zespoda nic nepoznáš. Spíš přichází doba kdy si lidi závidějí opravdu i to hovno ... čím to asi bude MotoMoto 1 Quote
Lukaydo 407 Posted February 21, 2015 Author Posted February 21, 2015 Přesně i kdyby měly policajti specialni auto v rakousku tak nezjisti nic protože emise mám ještě hodně rezervu a už vidím jak mi rozeberou fap je to na delší dobu a kouřivost mám taky dost rezervu a benzin má větší emise punkac and MotoMoto 2 Quote
punkac Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Jenže oni když budou mít podezření tak tě doprovodí na emise a STK a ty to musíš podstoupit Zrovna s rakouským policajtem bych se nehádal. Je ti schopný zabavit vůz za daleko malichernější blbost než je nefunkční filtr pevných částic aneb dokud nezaplatíš blbých 30€ pokuty , tak nikam nejedeš Quote
MotoMoto Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Ale není to jen o postihu, ale také a to hlavně o tom co z toho výfuku leze. Nemyslíte? Lukaydo 407 1 Quote
ozzy56 Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 (edited) ne, nemyslí, protože mají hlavu jen k tomu, aby jim nenapršelo do krku ,jinak by museli kolem sebe vidět, že je snaha něco dělat s ovzduším, někde se dávají do utěsněných krabic celé provozy--vysoké pece, válcovny, atd., jinde si lidé na dědině hlídají, čím kdo topí..., prostě obecně je tlak na zlepšení životního prostředí, ale proč zrovna jich se to má týkat?? jinak se jim líbí třeba ve švýcarsku, jak je tam čisto a uklizeno... připomíná mi to zážitek z jedné svařovny, kde instalovali výkonné odsávání podle evropských norem včetně čističek vzduchu, ale ti idioti ho nezapínali, protože by jim prý mohli sebrat příplatky za svařovací plyny, prostě radši příplatky, než dýchat čistý vzduch... Edited February 22, 2015 by ozzy56 Quote
Lukaydo 407 Posted February 23, 2015 Author Posted February 23, 2015 (edited) "Neodborné vymontovávání DPF filtrů je velmi vážným problémem s negativními ekologickými dopady"Ale prdy, DPF jen zachycuje víceméně neškodný saze, který jediný co, tak že smrděj.Zato když se DPF "řízeně regeneruje", tak se propálí a ze sazí vznikne mikropopílek, kterej se jinak ve výfukových plynech skoro nevyskytuje a je silně karcinogenní - vskutku čirá ekologie.U DPF jde v podstatě jen o "vyvezení smradu za město", po městě se saze chytaj v něm a za městem když se motor vytočí, tak se filtr vypálí. Ekologie v tom vůbec nemá roli. Pěkně napsané nepsal jsem to já. Edited February 23, 2015 by Lukaydo 407 punkac, MotoMoto and MrChodny 3 Quote
MotoMoto Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Ale houby s octem na kyselo. Přečti si o tom trochu něco a pak povídej. Bezezbytkové hoření uhlíku ti asi nic neříká. To jsou jen kecy a obhajoba věcí, které slušný člověk neudělá. Lukaydo 407 1 Quote
Lukaydo 407 Posted February 23, 2015 Author Posted February 23, 2015 (edited) Ekolog jak vyšitej asi pujdu zasadit strom a dej palec dolu. Edited February 23, 2015 by Lukaydo 407 punkac 1 Quote
Péťa Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 To není o ekologii, ale o slušnosti. Ale to Tobě nehrozí. Quote
agresssor Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 To je marny, lidi kterym se fap nelibi si to budou obhajovat ze je k nicemu. Jeden cas tu byli hadky o pasech a bylo to skoro stejny. Takze Kdyz nekdo jezdi bez FAP tak at jezdi. Jednou to v tom aute bylo namontovany z vyroby tak to tam ma byt.... Quote
punkac Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Ekolog jak vyšitej asi pujdu zasadit strom a dej palec dolu. No tak ať se vám v té Ostravě hezky dýchá, hlavně v zimních měsících.... Než napíšeš, že za to mohou velké podniky, tak ti písnu, že ani přebujelá doprava tomu moc neulehčí.... Až budeš mít dítě a ono bude trpět na průdušky nebo exzémy, vzpomeň si na vymontovaný fap v tvý káře..... Kdyby tě náhodou napadlo oponovat mi blbostí, jakože velký parník bez fapu za jednu plavbu po atlantiku spálí víc mazutu než celá Ostrava dohromady, tak ti jen řeknu, že parník v Ostravě nejezdí a nemá smysl si zbytečně zasírat životní prostředí kolem sebe, že? Nejde o to jestli s fapem nebo bez projdu emisema vlivem nějakého nedokonalého měření, jde jen a pouze o to nemít naděláno v palici a chovat se ohleduplně k tomu, co nepatří jen mě ale i někomu jinému Jinak klasika, nezklamal jsi, prostě jsi cucák, který se chce mermomocí zařadit mezi dospělý chlapy a ještě nepřišel na to, že se to dělá mnohem inteligentněji. Tak nás tu oblažuješ podobnými "duchaplnými" žvejky Lukaydo 407 1 Quote
Midloch Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Jak zjistí nefunkční FAP? Takto vypada koncovka výfuku po ujetí 323tis. km s funkčním FAP. Jinak pro některé "nesmyslný" filtr pevných částic je důsledek zavedení přímého vstřiku paliva do válců. Sice se zvýší účinnost a jiné parametry motoru ale spalování ať benzínu nebo dieselu s přímým vstřikem sebou nese negativa v produkci velmi malých karcinogenních pevných částic, které se u člověka zachytávají až v plicích. U motorů starších typů jde o větší částice, které se zachytí v nose nebo v průdušnici a organizmus je částečně vyloučí. Problém je v tom, že jak u dieselů, tak u benzínů nebyla a není při nasazení těchto motorů do provozu připravena legislativa. No a co se týká měření emisí, tak u nás ta legislativa pokulhává dodnes. Němci měli svého času speciální známky pro vjezd do velkých měst. Pokud jsi chtěl třeba do Berlína, musel jsi mít speciální známku s omezenou platností a barvou známky byla odlišena úroveň emisí. Do centra směly jen některé barevné provedení. To by nebylo špatné zavést i u nás. Quote
MotoMoto Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 No jo, ale.... Byl jsem svědkem, když jsme byl na technické, že přišla paní, řekla, že chce známku do Německa pro města a že má auto takové a takové, předložila techničák a borec bez jakéhokoliv měření jí prodal známku zelenou. Což předpokládám, že tam může vjet. A vůbec nikoho nezajímá zda má či nemá auto v takovém stavu aby odpovídalo takové známce. Nebo to pak nějak Němci jsou schopní ověřit?Také bych se klonil k tomu aby se to zavedlo u nás. Quote
Milan+ Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Z velkého tp vyčte co plní za emise a dle toho ji prodá známku,nevím ,čemu se divíš? Na Ulyšákovi z 11/04 mám euro 4. A z puvodního dovozu z němec mám zelenou E4 Quote
MotoMoto Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Ano, ale to zda má třeba FAP a nebo zda splňuje emise už nezjišťuje, prostě prodá a hotovo. To mi přijde nesmyslné. To nejsou ty známky potřeba. Quote
Veverka Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Jak to, že ne? Je to důvod za něco platit. Zaplatit nechce každý, takže dochází k omezení vjezdu do oznámkované oblasti. Podobně jako (ne-)slavné regulační poplatky ve zdravotnictví. Quote
ozzy56 Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 MotoMoto to myslí tak, že i když má v TP třeba Euro 5, tak to ještě nic neznamená, když vyhodí FAP --nikdo nezjištuje, zda tam FAP opravdu je Quote
MotoMoto Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Já s nálepkami souhlasím, ale pokud to bude skutečně potvrzení třeba na rok že to auto odpovídá normě a s nějakou odpovědností majitele, že na něm nebylo nic ošizeno. Prostě takové to, koupím si známku jen protože to ve výrobě odpovídalo dané normě a za dalších 10 let to přeci už nemusí být pravda. Quote
Recommended Posts