martinikus Odesláno 19. srpen 2015 Odesláno 19. srpen 2015 Pokud diagnostika ukazuje protitlak 0 a počet km od poslední regenerace nějakých 1275, může to znamenat, že je FAP vykuchán? Byla to nějaká univerzální diagnostika Bosch v neautorizovaném servisu. Citovat
Marcel00 Odesláno 19. srpen 2015 Odesláno 19. srpen 2015 (upraveno) Fap jsem dělal hlavně proto, že jsem chtěl ušetřit turbu, egru atd, ten nesmysl, který chytí pár sazí, ale při výrobě se spotřebuje tolik jedovatých látek atd. Prostě je to jen lobby a fapp je holý nesmyls. totalna hovadina... fap nijako neposkodzuje turbo ani egr. sadze tam budes mat stejne ci mas fap alebo ne, to je zavisle na tom v akom stave mas vstrekovanie a spalovanie zmesy... do EGR atd. sa ti dostane rovnake mnozstvo sadzi ci mas alebo nemas fap... Upraveno 19. srpen 2015 uživatelem Marcel00 Citovat
straki007 Odesláno 19. srpen 2015 Odesláno 19. srpen 2015 Ale Marcel.Nenech se vysmat !!!!!!!!!!!! Pokud se ti ucpe FAP (hlavne u 1,6 hdi) tak nejvic trpi turbo,sani,ventily......... Vsechno teplo ktere se pocas regenerace hromadi pred FAP tak zustava v mistech hned za turbem. A kdyz mas na turbu radove o dveste stupnu vic tak tomu ver ze mu to neprospiva Citovat
foxo Odesláno 12. březen 2016 Odesláno 12. březen 2016 trosku OFF topic, ale kdyz sme u toho EGR: Kdyz pri stojicim vozidle na volnobeh vyturujem motor na 4000 ot/min, otvira sa EGR? Ide mi oto, ked budem na emisnej, a EGR mam zaslepeny, ci to poznaju, ze se neotvara (teda jestli se ma otvarat) Citovat
Marcel00 Odesláno 5. září 2016 Odesláno 5. září 2016 V 19. 8. 2015 at 13:28, straki007 napsal: Pokud se ti ucpe FAP (hlavne u 1,6 hdi) tak nejvic trpi turbo,sani,ventily......... ano... pokud se ucpe ale ja som pisal o standardnom rezime prevadzky, ked je vsetko ok... to co som napisal, tak na tom trvam Citovat
Petrkawa Odesláno 6. září 2016 Odesláno 6. září 2016 Haloo, můžete mi poradit. Prodávám 308 HDI 1,6 . Má najeto 260 tisíc a píše mi to hlášku risk of filter, blocking atd. Píše to již dlouho.Auto ale jezdí. Filtr je podle mně na výmněnu. Proto slabší zátah asi u toho turba. Nechci to kuchat a mlátit ven, když v budoucnu se to má na emisích přitvrdit. Jen se chci zeptat, jak nejlépe tu hlášku vymazat, či zda lze nějak vymýt ten filtr.Auto prodávám s tím ,že filtr je zralý na výměnu do budoucna. Zákazníci si myslí že je to turbem, vstřikama, interkolerem. A už mně nebaví jim říkat ,že jim dám slevu 10 000 a ať si filtr vymnění v servisu. Já to měnit nechci.Nemám na to čas a stejně by mi možná nevěřili že je nový. Mám nový model 1,6 BLUE HDI 120 koní. Prosím o radu, jak aspon filtr částečně zregenerovat ? Aditiva je dost a dle diagnostiky není odpojen. Jsem ze Zlínského kraje . Děkuji za rady Citovat
ozzy56 Odesláno 6. září 2016 Odesláno 6. září 2016 (upraveno) osobně FAP asi měnit nebudeš , takže o čas nejde, nechej to udělat a pak bude podle tebe vše OK--auto bude táhnout jak má atd., takže zájemcům zavřeš ústa...,tohle je má rada jako případný kupec bych preferoval výměnu FAP, abych viděl, že auto je OK než slevu ceny Upraveno 6. září 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Petrkawa Odesláno 6. září 2016 Odesláno 6. září 2016 No ale co ?? Vymněnit fap nebo ho propláchnout ? Citovat
P607Olda Odesláno 6. září 2016 Odesláno 6. září 2016 (upraveno) Zavolej do Zábřeha, tel. 583 411 572. Fap zregenerují, bude to stát míň, než 10 t. a budeš prodávat auto v pořádku. Jsou tam čekací doby asi 2 až 3 týdny. Upraveno 6. září 2016 uživatelem P607Olda Citovat
straki007 Odesláno 12. říjen 2016 Odesláno 12. říjen 2016 Tak kde jste ekologove??? Neratovická chemička Spolana dominuje novým žebříčkům největších českých znečišťovatelů za loňský rok. Výsledky dnes na tiskové konferenci zveřejnilo ekologické sdružení Arnika. Množství rakovinotvorných látek, které vypouštějí podniky, se v Česku meziročně snížilo, a to již podruhé. Zvýšilo se však množství tzv. endokrinních látek, tedy těch, které poškozují hormonální soustavu člověka, dále množství látek poškozujících ozonovou vrstvu Země a rovněž dioxinů. Mezi dalšími velkými znečišťovateli jsou například Kovohutě Holding DT či laminátovna Peter GFK. Nejvíce znečišťovatelů pochází zejména z krajů Moravskoslezského, Ústeckého, Středočeského a také z Vysočiny. "Za rok 2015 zůstalo pořadí podobné jako předchozí, ale přeci jen došlo ke změnám. Spolana Neratovice, která byla loni skokanem roku a námi označena za největšího znečišťovatele za rok předchozí, své místo ještě upevnila, protože zvýšila celkové emise látek potenciálně karcinogenních," řekl odborník Arniky Jindřich Petrlík. Vypustila jich o 6,5 tuny ročně více. Stejně tak vzrostl podíl Spolany na celkovém množství mutagenních látek, které ovlivňují DNA. "Změnilo se i hodnocení nebezpečnosti jedné z látek, které Spolana vypouští, a to je trichlorethylen. Tato látka je nově hodnocena jako prokazatelně rakovinotvorná pro člověka," doplnil. Za nového "skokana roku" označili ekologové Kovohutě holding DT v Mníšku pod Brdy, které zvýšily množství dioxinů v odpadech. Do první desítky největších původců dioxinů se řadí i tři spalovny odpadů firmy SITA CZ - v Trmicích, ve Zlíně a v Ostravě. Za dalšího velkého znečišťovatele považuje Arnika laminátovnu Peter GFK, s.r.o. v Trhovém Štěpánově na Benešovsku, která vypustila ročně o téměř 12 tun více potenciálně rakovinotvorného styrenu. Emise styrenu v ČR meziročně navíc mírně vzrostly celkově. Arnika upozornila, že zatímco Synthos Kralupy nad Vltavou tyto emise snížil o zhruba tři tuny, laminátovna Peter GFK je zvýšila. V podílu na emisích látek, které mohou způsobit rakovinu, vzrostl styren proti formaldehydu. Například dřevozpracující provozy v Lukavci na Vysočině dosáhly míry emisí formaldehydu jihlavského Kronospanu. Mezi největší pražské znečišťovatele se řadí Ústřední čistírna odpadních vod, spalovna odpadů v Malešicích s dioxiny a rtutí a provoz firmy Cofely, a.s. v Praze 4, kde došlo k havarijnímu úniku halonů zřejmě z hasicího zařízení. Arnika vychází z údajů, které podniky samy nahlašují do národního Integrovaného registru znečišťování. Za loňský rok to bylo 1770 podniků, meziročně jich přibylo sedmdesát. Nová data jsou ode dneška k dispozici v nové interaktivní aplikaci Znečišťovatelé pod lupou. Lidé si mohou odtud zjistit i krajské žebříčky. Arnika vyhlašuje registr podvanácté. Kolik !!!!!!!!!!!!!!!!! mg !!!!!!!!!!!!!!!!!! rakovinotvornych latek vypusti auto bez FAP?? Je skoda ze pisou "jenom" o kolik se zvysilo vypousteni nebetpecnych latek do ovzdusi...........12 tun ??? Navic ???? Je to hodne nebo malo?? Citovat
straki007 Odesláno 12. říjen 2016 Odesláno 12. říjen 2016 před 2 hodinami, Pe.Tr napsal: A ty v te Spolane mas taky prsty? Te prdel. Uz mne maji...... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.