Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Si zjisti jaký je převod na 5 u 5kvaltu a na 6 u 6kvaltu.

Jak jsem porovnával moje auto s kolegou tak rozdil je snad 5 % (jestli se kolega nesplet).

Můj 5kvalt 607 2,2 HDi jede na 5 2000 ot/min = 100 km/h

Napište někdo kolik vám jede stejný 6 kvalt.

[upravil dne 3.11.05 P607Olda]

[upravil dne 4.11.05 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: kveton

a na kolik vyjde takova dodatecna montaz?

Musím se podívat... někde jsem to četl... ale asi něco kolem 40 tis kč, ale raději to najdu a napíšu.

Odesláno

Doporučuju vážně zjistit, co ti to přinese, kromě výdavku 40t. a možnosti (nutnosti) častěji řadit.

U Oktávky je ta dostavba opravdu do rychla (teď to psali ve Světě Motorů).

Ale u většiny aut 6. není o moc rychlejší než běžná 5.

Takže kdo máte po ruce čísla, uveďte.

Odesláno

S kamrádem jsme porovnávali, 406 80kw točí na 5 ve 150 3000 ot. a passat 96kw točí na 6 taky 3000 ot. Takovej 6-kvalt co je v Passatu bych teda nechtěl :D To častý řazení se mu taky moc nezamlouvá

[upravil dne 4/11/05 Ajdamek]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Doporučuju vážně zjistit, co ti to přinese, kromě výdavku 40t. a možnosti (nutnosti) častěji řadit.

U Oktávky je ta dostavba opravdu do rychla (teď to psali ve Světě Motorů).

Ale u většiny aut 6. není o moc rychlejší než běžná 5.

Takže kdo máte po ruce čísla, uveďte.

hlavne 406 by rychlejsi 6 uz neutahla.

Odesláno
Původně zaslal: Ajdamek

S kamrádem jsme porovnávali, 406 80kw točí na 5 ve 150 3000 ot. a passat 96kw točí na 6 taky 3000 ot. Takovej 6-kvalt co je v Passatu bych teda nechtěl :D To častý řazení se mu taky moc nezamlouvá

[upravil dne 4/11/05 Ajdamek]

Přesně to jsem taky viděl u Passata a to mě zviklalo z obdivu 6-kvaltů

• O 4 roky později...
Odesláno

je fakt ze 406 mohla mit lepsi zprevodovani, teda moje HDI urcite.nevim jak je to u benzinu ale tam je to asi jedno ten si to vezme.HDIčka meli nastavit at se da v klidu jezdit pri 50ce na ctyrku. trojka uz moc zere a ctyrka se trapi. ve meste by to bylo dobry:roll

Odesláno

kdyby 6-kvalt tak by to chtělo jiné celé zpřevodování protože ve městě jedu při 50km/h na 3 při 1900ot/min na 4 to je málo se auto dusí a při 90km/h mám 1600ot což je tak akorát na udržení stálé rychsti, ale lepší je radit 5 až při 100km/h a kdybych měl eště 6 tak to bych ji musel řadit až tak někde při 140km/h asi aby to auto jelo

Odesláno

Smysl 6-kvaltu je pouze v lepším odstupňování řazení, ne v tom, že přidáte šesku, to by ten motor stejně neutáhl. Podstatné je, že teď jsou u takhle dlouhého 5-kvaltu mezi stupněmi díry jak prase, což přesně 6-kvalt řeší. Řeč je tedy o 80kW HDI, z kontextu předešlého.

Muselo by se to přeskládat už od trojky, jednička a dvojka by mohla zůstat. Šetka by mohla být delší o chlup, jako např. u Alfy 159, která na 6 při 3000ot jede 160, 406 80kW HDI při 3000ot na 5 jede 150. Víc ani ve snu.

Odesláno
Původně zaslal: Hauke Ivo

406 2.0 HDI 2500 ot. 130km/h

myslym, ze je to blbost. Jel sem na HDi 80kW, a pri 130km tocila 2700otacek.

mam 66kW HDI, a pri 130km/h toci 3000ot/min, pri 90km/h toci 2000ot/min

[upravil dne 12.1.2010 foxo]

Odesláno

myslím,že ty převody jsou poskládány tak,aby i plně naložené auto s povoleným přívěsem nemuselo jet jen na čtyřku--protože pětka by to už nevzala:myslim

takže jediný rozdíl by byl v přidaném kvaltu, těžko by šestku udělali delší, ten motor 80kw na ni podle mého nemá:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...