olgojc Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Ahoj, potřebuju rychlou radu. Na P406 se mi ze zadní části auta ozývá rychlé klepání i při pomalé jízdě. Hodně je to lyšet, když pomalu vyjíždím z garáže po štěrkové cestě. Tyčky jsou měněné, silentbloky jsou OK, tlumiče jsou nové i s horním uložením. Nádrž jsem podkládal kusy gumy........ Všechno marné. Prostě zvuk, když přejedu hrbol, není tlumený. Horší je to vzadu vpravo. Mám teď auto v servisu a nemůžou přijít na to, co to klepe. :-( Quote
P607Olda Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Musíš to vyprovokovat na místě. Případně postavte auto šikmo (nakřivo, zkroucené), a pérujte, kývejte ze strany na stranu. Mě docela klepaly zadní tlumiče, už při popojíždění po dílně - ale to je na 5008. Quote
olgojc Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Teď jsem mluvil se servisákem, tlumiče jsou dotažený, celou nápravu prošli a je OK. Quote
Klema307 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Taky mi občas něco klepalo vzadu v autě, kupodivu to bylo víko. V místech doteku víka s plastovým uložením byly vymačkané pěnové podložky. Podlepil jsem je novými a byl klid. Ale to asi nebude tvůj případ. Quote
olgojc Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Taky jsem si myslel, že by to mohlo být víkem kufru. Mám volné ty kovové vzpěry. V servisu je vymontovali a dělá to stejně. Quote
krtek 2 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 (edited) Pozrel by som ullozenie stabilizatoru tiez mi to klepalo ono to ulozenie sa moze javit ze je ok ale nemusi to tak byt Edited January 26, 2015 by krtek 2 Quote
Guest servisman Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 (edited) A je to znatelně jako z podvozku? Zadní stabilizační tyčky ? Edited January 26, 2015 by servisman Quote
olgojc Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Taky jsem si myslel, že z podvozku, teď už si nejsem jistej ničím. Stabilizační tyčky jsem měnil. Na to uložení stabilizatoru jsem opraváře upozorňoval, nicméně tvrdí, že je to v pořádku. Zajímavý je, že to klepe v rychlém intevalu, přitom jedu třeba jen na jedničku. Quote
P607Olda Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Může to být nějaká blbost, vyházej vše z kufru i z rezervy, i celou rezervu. Taky ať si někdo sedne dozadu, zepředu se to těžko určuje. Quote
olgojc Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Z kufru bylo všechno venku, jak jsem psal výš, byly vyndaný i vzpěry víka kufru, sundaný čalounění. Quote
Guest servisman Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Jak klepe ? Je tam rozdíl mezi pomalou jízdou a rychlou?? Jako že by to bylo třeba na otočku kola. Quote
olgojc Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Těžko se to popisuje. Třeba se rozjíždím na jedničku a to klepání je jako když bys chrastil třeba šroubem v krabičce. Ale není to ostrý zvuk, spíš jako to zní jako plast. Klepe to pořád stejně, ať jedu pomalu nebo rychle. Quote
Haryk Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 pak jedině jak píše P607Olda, někoho do kufru a snad na to přijde, ať se zadaří Quote
Guest servisman Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Nešplouchá ti voda v prazích? je to blbý ,ale mne už nenapadá. Quote
HonzaZ Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Co zadní nárazník? Nemá uvolněné spodní plastové kryty? Mě to na 406 klepalo. Po dodání šroubů a utažení byl pokoj. Quote
olgojc Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 HonzaZ: díky za nápad :-) Kouknu na to. Quote
rony75 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Musíš to vyprovokovat na místě. Případně postavte auto šikmo (nakřivo, zkroucené), a pérujte, kývejte ze strany na stranu. Mě docela klepaly zadní tlumiče, už při popojíždění po dílně - ale to je na 5008. Já to mám taky ,zatím jsem ještě nejel v kufru,ale je to i při pomalé jízdě,takové tlumené klepání,měl jsem auto zvedlé ,podložil jsem nádržku na aditivum,dotáhl kryty výfuku ,ale dělá to pořád. Při hýbání auta na místě to nedělá žádný zvuk,ani ty dorazy víka kufru. Kdysi jsem měl mareu a dělalo to axiální uložení tlumičů ,nevím jestli to je stejně uloženo i u 5008 ,ale musím na to přijít. Quote
misho.1709 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Neviem, či nemám ten istý problém. Nedávno mi začalo tiež vzadu niečo búchať (tupý, plastový zvuk) a počuť ho pri hociakej nerovnosti. Skôr som oklepával sneh zo zadného nárazníka a všimol som si, že akoby podblatník na pravej strane bol trochu uvoľnený, bol, jedna spona bola trošku povytiahnutá. Zatlačil som ju, skontroloval ostatné a robí to stále. Tiež sa mi skôr zdalo, akoby to šlo z pravej strany, no až taký istý si nie som. Chcelo by to ešte niekoho dozadu, kto by počúval odkiaľ to ide. Ak bude čas, tak sa na to pozriem. Quote
Recommended Posts