MJSytic Odesláno 10. leden 2016 Odesláno 10. leden 2016 Nevím, ale když tak koukám na ceny dílů na 406, tak se to teprve teď začíná vyplácet, mít takový auto. Všechno je to za pár šupů. To není, jak před 10-11 lety - rozvody sada za 8k a v servise "dobrý den" 500,- a "na shledanou" taky 500,- Vždyť tu zadní nápravu dáš do kupy za pár korun. Když budeš někomu platit práci, tak jsi v tom tak za 3 nádrže Citovat
Almanil Odesláno 10. leden 2016 Odesláno 10. leden 2016 Když ten podvozek budeš chtít dát celý dokupy, tak to samozřejmě bude něco stát, ale taky si nejsem jistý jestli facelift je řešení. Já jsem měl 2014 bouračku a dostal jsem od pojišťovny totálku a taky jsem řešil jestli to mám opravovat nebo rovnou hledat jiné auto a nakonec jsem ho raději opravil. Tu bouračku bych neprodal nebo za pár tisíc, to stejné platí pro tebe jestli se ti to chová, tak jak píšeš. Nové auto by mělo stejně svoje mouchy, protože auto bez problémů s tímto stářím moc není a když, tak ta cenovka bude trochu výš. A rozhodl jsem se raději s autem dojezdit do 2018 a pak ho asi taky čeká vrakáč. Takže jen můj názor, ale taky se to samozřejmě liší rozpočtem, který je člověk na auto ochoten dát. Citovat
agresssor Odesláno 11. leden 2016 Odesláno 11. leden 2016 Hele něco sem našel nevypada zase tak zle: http://www.sbazar.cz/hezkyauto0/detail/14194835-peugeot-406-18i-lpg-nova Citovat
krtek 2 Odesláno 11. leden 2016 Odesláno 11. leden 2016 (upraveno) vypada dobre ale ja by skor isiel do 2.0 litru je to lepsi povoz i ked tie novsie 2.0 moc nepoznam a neni na nich moc chvaly ale ten 97kw(RFV) starsi typ je dobry motor a myslim ze sa najde aj v new modeli keby som nevzal to HDI tak ten 2.0 by bol znova dalsi v poradi Upraveno 11. leden 2016 uživatelem krtek 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 11. leden 2016 Odesláno 11. leden 2016 (upraveno) haaa ten tam lže prej Euro4 a 6 airbagů a 8,8LPG/100 taky dobrý asi bere hodnoty z palubního PC to je dobrá cena,že bych prodal svoji 406 taky za 65000 Upraveno 11. leden 2016 uživatelem Charlie 1 Citovat
Nick406 Odesláno 14. leden 2016 Autor Odesláno 14. leden 2016 Takže rozsudek padl! bude jezdit dál jelikož když jsem to promyslel pořád se to vyplatí víc už vůči pojištění atd.a za cenu opravy lepší nekoupím. Takže nutno k výměně vybral jsem značku dílů MOOG Předek: Obě ramena,uložení tlumičů,čepy ramen. Zadek: Oba silentbloky a stab. tyčky. Citovat
OK406 Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 Pokud mohu z osobních zkušeností napsat skrze značku MOOG, tak např. u 205 ,,odešel" nový spodní čep po 500 km. Proto raději dávám přednost značce Meyle HD. Citovat
krtek 2 Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 jj meyle hd su tu dost preferovane ale zaklad je vymenit vsetko co ma vole staci nieco vynechat a nepomoze ti ziaden cap lepsej kvality pretoze tie pecky sa ti prenesu na ten novy cap ked ten zbytok nedrzi Citovat
OK406 Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 (upraveno) Přesně tak a pokud jde o párové věci, tak měnit obě dvě věci (náprava). Neboj se, Meyle není tak drahý=badisak. Upraveno 14. leden 2016 uživatelem OK406 Citovat
Almanil Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 Vzadu je těch silentbloků docela dost , rozhodně víc, jak dva. Já nápravu repasoval taky s Meyle od Badisaka. A zatím si nestěžuji, ale někde už jsem nějakou kritiku zaregistroval. Citovat
Midloch Odesláno 14. leden 2016 Odesláno 14. leden 2016 No jo, na 406 Meyle HD dělá velice málo věcí. Dokonce bych snad řekl že jen tyčky stabilizátoru. A standard Meyle už také nepoužívám, po zkušenosti s čepy. Citovat
Nick406 Odesláno 14. leden 2016 Autor Odesláno 14. leden 2016 (upraveno) Tak ono člověk si nevybere osobně s MOOG mám zkušenost jen přes tyčky stabilizátorů a nemůžu si stěžovat pak třeba Monroe taky bez problému někdo to chválí další nadává dokonce i někteří jsou spokojeni s největším na první pohled i dle ceny která je třikrát nižší šmejdem každopádně lepší nový než to co je tam momentálně. Jinak měním jen vše kde jsou vůle prostě to akutní nebo je něco načatý s tím že teda vždy obě strany i když jedna z nich je ještě dobrá a vzadu kupodivu je vůle jen v jednom takže výměna a pak jen toho druhýho silentbloku na druhý straně. Upraveno 14. leden 2016 uživatelem Nick406 Citovat
Nick406 Odesláno 15. leden 2016 Autor Odesláno 15. leden 2016 Tak nakonec jsem tam nechal dát LEMFÖRDER takže ještě uložení a pružiny a je to jak nový konečně vím jak to auto jezdí jelikož i když to vůle ještě nemělo stálo to proti tomu jak je to tedka za prd Citovat
John Odesláno 16. leden 2016 Odesláno 16. leden 2016 (upraveno) Nick : od LMF ( lemforderu ) mám komplet nápravu na coupé a nevím o tom už minimálně 3roky že bych něco měnil... takže určitě dobře.. na jaře to mám v plánu i na sedana dát jelikož Meyle a nebo Moog velký sklamání s výdrží.. abych to dělal každý rok mě už nebaví. Upraveno 16. leden 2016 uživatelem John Citovat
Nick406 Odesláno 16. leden 2016 Autor Odesláno 16. leden 2016 Tak ona i ta cena není proti třeba Moog až tak rozdílná a jak jsi mě potvrdil kvalita bude jinde,prve když jsem viděl cenu opravy říkal jsem si že to zkusím levněji ale měl jsem obavy abych za půl roku to nedělal znova a pak to bude ještě horší takže jsem tomu trochu dopřál a nelituju je to úplně jiný auto.Takže ještě uložení a pružiny a teoreticky jelikož motor je OK podvozek v podstatě skoro novej to může ještě nějakej rok bez problému lítat. Citovat
Nick406 Odesláno 16. leden 2016 Autor Odesláno 16. leden 2016 Akorát kde bych teda ubral jsou pružiny jestli koupit nějaký zánovní ale kvalitnější nebo nový levnější jelikož chci ještě dělat brzdy a rozvody a to pak už je celkem i s tímto ranec. Citovat
John Odesláno 16. leden 2016 Odesláno 16. leden 2016 Nick406: tak pokud si to chces nechat nějakou dobu tak bych nic jinýho opravdu jak LMF nedavál ... Jinak pružiny bych asi koupil nový ať máš klid. Po slevě vyjdou vpohodě. Citovat
Nick406 Odesláno 20. leden 2016 Autor Odesláno 20. leden 2016 Překvapivě jsem po roce došel na to že kvůli tomu imo.nemusím auto odemykat a zamykat ale stačí zmáčknout tlačítko na klíčí v zapalování a navíc po takové akci se po vypnutí motoru ani imo nespustí dokud ho nezamknu takže konečně nemusím vypadat u pumpy v globusu jako blázen co zamyká auto od kterýho se stejně nehne Citovat
Nick406 Odesláno 27. leden 2016 Autor Odesláno 27. leden 2016 Neznáte někdo v Brně nějaký pneuservis nebo servis kde za dobrou cenu udělají geometrii zadní nápravy ? Díky Citovat
Nick406 Odesláno 2. únor 2016 Autor Odesláno 2. únor 2016 Ach ta karma.... ráno dojdu k autu chybí mě čepička u ventilku a prázdný kolo tak ted nevím jestli to někdo udělal venku nebo to má co dělat ze včerejší geometrii ale zase nevím proč by na seřízení zadní nápravy někdo sundával ventilek na předním kole Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.