Guest Chozeluizskuner Odesláno 16. únor 2015 Odesláno 16. únor 2015 No obě tam najednou nedáš Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 16. únor 2015 Odesláno 16. únor 2015 jednohmotny jsme měli ve firmě v berlingu a škubalo to nehorázně já bych to tam nedával. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 16. únor 2015 Odesláno 16. únor 2015 a co mělo za motor? 66kw? Tam byli seriově Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 16. únor 2015 Odesláno 16. únor 2015 asi těch 66kw ale dost to škubalo jak jsme stím jezdily po městě to byla jizda za trest a berlingo je celkem lehké auto nevím co by to udělalo se 407mou nemám zkušenost Citovat
baffy Odesláno 16. únor 2015 Odesláno 16. únor 2015 A jazdí tu niekto s jednohmotou ? Ak ano bolo by dobré keby nám nahodil nejaké postrehy.Láka ma to ,ale pokial neviem čo to urobí respektíve neurobí, ťažko sa rozhodnúť Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 17. únor 2015 Odesláno 17. únor 2015 Lukaydo: Auto nemuselo bejt OK. Strženej silentblok a podobně. Měl sem 406 66kw načipovanou s origo jednohmotou a jezdilo to super. To že si ty jedzil s nějaky sráčem firemnim nám tu neplť hlavy. baffy: Myslim že někdo u 307mičkářů má jednohmotu. Pokud máš úpravy jaký máš (máme) tak bych řekl že je kravina přemejšlet nad dvouhmotou. Je možný že tam bdue malej rozdíl, ale to si vychytáš styl jízdy Citovat
oddie Odesláno 17. únor 2015 Odesláno 17. únor 2015 (upraveno) Pár poznámek k věci: - škubání spojky při rozjezdu nemá co dělat s tím, zda je setrvačník pevný či dvouhmotový, to je záležitostí vady spojky. Škubat při vadě spojky budou oba, s bezvadnou spojkou žádný. - odpružená lamela, ať je naladěná sebelépe, nenahradí dobře naladěný DMFW už jen z fyzikálního principu funkce - při náhradě DMFW jednohmotou se zvýší hluk a vibrace, ať již to někdo pozná či ne, a zvýší se namáhání některých konstrukčních prvků motoru a převodovky. Což ve spojení se zvýšením výkonu může vést k jejich snížené životnosti, záleží na dimenzování, nicméně u RHR je motor dimenzován dost slušně. - DMFW trpí na tepelnou zátěž a spojka se mnohem snadněji spálí, když má někdo olšovou nohu, nebo tahá vlek. Celkem logicky, ta vnitřní hmota s třecí plochou je malá a teplo dokáže předat prakticky jen sáláním... - kroutící moment, který spojka dokáže přenést, je dán konstrukčně, při čipování je nanejvýš vhodné použít silnější přítlačák. EDIT: ještě to gufero. Když nejeví ani náznak prosakování, neměním jej. Stává se totiž, že naopak začne téct po výměně za nové, protože povrch, kam dosedá břit toho nového, zdaleka není ideální, úplně přesně do toho místa původního se netrefí. Když už je třeba měnit, je třeba místo na hřídeli co nejlépe očistit, někde dělají i to, že pružinu v guferu více natáhnou (zkrátí). Upraveno 17. únor 2015 uživatelem oddie Citovat
baffy Odesláno 20. únor 2015 Odesláno 20. únor 2015 Tak som sa dnes vrátil z Peugeotu ,s novou origo spojkovou sadou a aj novým zotrvačníkom.Včera to rozobrali a bol som sa na to pozrieť.Spojka vypadala po 30k ako nová ,nebol na nej ani ťuk,no zotrvačník sa pohyboval v cca 5 až 7cm rádiuse s tým ,že sa nazad nevrátil ,kde si ho nehal tam aj zostal.Spojku mi uznali ako reklamáciu ,čiže v tomto smere spokojnosť.Cena za prácu a zotrvák cca 380€ ,čo bola pre mňa ďalšia pozitývna informácia.Autíčko včul reaguje na plynový pedál super.Spojkový pedál je lahučký a hlavne čo sa zlepšilo je radenie ,s ktorým som mal po prvej výmene ,hlavne pri studenom motore značné problémy .Mal by som to zaklopať na drevo aby to takto vydržalo aspoň ďalších 150k. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 20. únor 2015 Odesláno 20. únor 2015 Takže máš dvouhmotny setrvak jo .Co ti řekli že si uvažoval o jednohmotě? Citovat
baffy Odesláno 20. únor 2015 Odesláno 20. únor 2015 Že niečo podobné robia ,ale je to vyslovene iba na žiadosť majitela s tým ,že nenesú zodpovednosť za prípadné škody.Niečo v tomto zmysle.Skrátka ,že po montáži jednohmoty trpí daleko viac prevodovka.Takže ma odhovorili Citovat
foxo Odesláno 4. březen 2015 Odesláno 4. březen 2015 jak ze uznali reklamaciu spojky, ked spojka bola ako nova, a rozsypal sa ti zotrvak? Ten ti mali uznat ako reklamaciu, ci? A ten zotrvak si znova platil a este aj pracu? V ktorom Peugeote ti to robili?? Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 Mohl bych poprosit o pomoc při výběru gufer? je možnost vybrat ze dvou materiálů. 1.PTFE (Polytetrafluorethylen)/ACM (Polyacryl-Kautschuk) 2.FPM (Fluor-Kautschuk) Díly hledám u Badisaka a podle obrázků mi přijde že každej díl může bejt vevíce provedení. například gufero na klice za strvákem 90x110x7 (0127 45 obj.číslo) COR 19035345 | CORTECO a COR 20036190 | CORTECO vodítko ložiska (komínek) je asi jasnej, ale ten na autorozvody.cz nemaj skladem, takže asi origo. dále: gufero poloosy levé 40x58x10 by tedy mělo být nejspíš toto: SWA 62 91 1412 | SWAG (také na autorozvody není skladem ale jde mi o to zda se opravdu jedná o tento díl) gufero poloosy pravé 32x50x10 by tedy mělo být nejspíš toto: COR 20036959B | CORTECO (také na autorozvody není skladem ale jde mi o to zda se opravdu jedná o tento díl) navíc má rozměr 32x50x11,8 což je jiný než požadovaný Nerad bych objednal něco špatně a zjistil to až mechanik při výměně Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 Pokud gufero pod setrvakem nechcije tak ho nemen! Na 99% aut kde se to zbytecne menilo to do 5000 km zaclo chcat. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 a to je ktere z tech co jsem psal? na oko nikde nic nechcije ale pokud je to uvnitr tak ho pro jistotu koupim a popripade pak vratim... Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. červenec 2015 Odesláno 2. červenec 2015 ...ten bude mit radost kor kdyz ho nedrzi skladem. To prvni se vyprdni ty poloosove si vem v kelly ktere maj bezne skladem a no stres. Gufero jako gufero. Do dalsi spojky vydrzi. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 3. červenec 2015 Odesláno 3. červenec 2015 po odpovedi Badisaka jsou castky banalni takze radeji necham schnit ve skrini nez vracet... takze nakoupim vše a uvidim co bůh dà k výměně Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2015 Odesláno 3. červenec 2015 ta gufera jsem kupoval v Autobenexu, červené je na kliku, co je to za materiál nevím, ale vždy to bylo OK, oni mají kvalitní dodavatele, ale nejsou nijak levní--takže u nich kupuju jen něco Citovat
milanblatnica Odesláno 4. červenec 2015 Odesláno 4. červenec 2015 http://www.vs-trading.com/produkty-gufera.php Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 (upraveno) Včera objednána spojková sada s jednohmotou VALEO. Našel jsem i od VALEO "příručku" kterou dávám do přílohy.. (Myslel jsem že se liší pouze setrvák, ale jiná je i lamela. Obsahuje pružiny) Navíc jsem vzal gufera na poloosy a komínek. Když už tak už a 3L TOTAL oleje do převodovky. Příští měsíc to vidim na výměnu, tak dám vědět jak se jednohmota chová. Jelikož auto má upravenou mapu, FAPoff a EGRoff, tak doufám že konečně poznám co se skrývá za druhou polovinou plynu Ještě díky Badisakovi za luxusní ceny! 4pkit.pdf Upraveno 10. červenec 2015 uživatelem Chozeluizskuner Citovat
ozzy56 Odesláno 10. červenec 2015 Odesláno 10. červenec 2015 jsem zvědavý, co napíšeš , kolega na 407 si jednohmotu chválí, resp. nepozoruje razantní zhoršení komfortu (vibrace, dunění atd.), na mechanických vlastnostech se rozdíl poznat nedá (řazení, rozjezd atd.) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.