Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.Přestala mě v mobilu fungovat microdSDHC karta A-DATA 32GB class10.Prostě začal mobil vypisovat,že je karta poškozená a potřebuje formát.Je pravda,že už se párkrát stala neviditelnou pro mobil i dřív,ale stačilo vyndat baterku z mobilu a zase jela,ovšem teď už nepomáhá nic.Problém je v tom,že zformátovat nejde.Ani v mobilu,ani v PC.Vždy to vypíše,že formát nelze provést.Když v compu vlezu do správy disků,tak to vypisuje,že disk je v pořádku,ale je v systému souborů RAW a kapacitu to ukazuje 120GB,což by se mě teda líbilo,kdyby se ta 32GB karta tak nafoukla a byla funkční :D :D Nějaký tip,jak by to snad šlo opravit?Stačilo by jen aby šla zformátovat,pak bych ji případně vyreklamoval,ale takto se mě tam dávat nechce,páč tam mám samozřejmě soukromé věci a i když je pravděpodobné,že ji vyhodí do koše,tak nechci riskovat,že se s tím někdo bude hrát a vyrabuje obsah.Jinak ždáné pětistránkové debaty tady být nemusí,Pokud to nepůjde nějak jednoduše,tak jí prostě vyhodím.

Odesláno (upraveno)

OK díky.Zkusím program a uvidím.Momentálně něco provádí EASEUS Partition magic,ale jede to pomalu,tak to nechám dodělat a pak testnu ten tvůj program.Fakturu jsem našel a je na ní taky napsáno délka záruky doživotní.Tak uvidím.

Takže asi holt nic.Vypisuje to,že zařízení je chráněno proti zápisu a to teda nevím jak a kdy se to začalo samo chránit :D  Ale už to aspoň začalo ukazovat správnou kapacitu 29 GB a ne 120GB

Upraveno uživatelem lape
Guest minimaxa
Odesláno

Doživotní záruka = záruka do konce životnosti výrobku. Jakou životnost má výše zmiňovaný výrobek? 6, 12, 24, 36... měsíců?  :roll

Guest Scratch
Odesláno

dokud neumre, tak je v zaruce, stejne jako moje dozivotni zaruka aktualizace map...ale umrela navigace, umrela aktualizace.....

Odesláno

No to je celkem jedno.Jak se dívám na fakturu,tak ještě zbývají dva měsíce do konce standardní dvouleté záruky a nemyslím,že by v TS Bohemii dělali problémy kvůli výměně karty za pár korun. Jinak je teda K.O. Nebo aspoň běžně dostupnými prostředky ji nedokážu oživit a nebudu na tom trávit X hodin.

Odesláno

Doživotní záruka na tyto produkty je skutečně doživotní, nedávno jsme měnili kartu Kingston po deseti letech. Problém je občas v tom, že už ta reklamovaná kapacita není ve výrobě a tak se musí dát větší, ale pak občas vzniká problém s kompatibilitou. SD versus SDHC.

To to se s tou kartou stalo je to, že byla odebrána, odpojena když s ní bylo pracováno. Občas se to stane i u HDD. Disk ve formátu RAW jsou jen hrubá neformatovaná data a lze je pomocí vhodného programu je vytáhnout. A i FAT jde opravit. Ale pokud to jde reklamovat tak bych to reklamoval.

Odesláno (upraveno)

No ono se to stalo při nabíjení.Když jsem se podíval na mobil připojený k nabíječce tak byl seklý a hlásilo to vadnou kartu.Ale ta karta už blbla tak rok zpátky v jiném mobilu.Občas to prostě psalo,že je odpojena sd karta,nebo to někdy nai nenapsalo,ale nešly aplikace nainstalované na kartě.Ale protože se to vždycky nějak srovnalo,tak jsem to neřešil.

Upraveno uživatelem lape
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Tak po 14ti dnech mě dnes dali novou kartu a co byste řekli?V PC se vůbec nezobrazí ani nechce třeba formát jako ta stará a ve foťáku to hned píše Chyba paměťové karty.Hned po vybalení stojí za h...o.Ku...a fix toto snad není pravda.Končím s výrobcem A-DATA.

Odesláno

Doživotní záruka je jen tahák na lidi. Stejně, jako mnoho jiných výrobků se, ač o tom laická veřejnost moc neví a prodejci a výrobci moc nepíšou, se i paměti typu flash opotebovávají. Prostě... paměti typu flash obdobně jako i jiná elektronická média mají jen omezenou dobu životnosti, většinou vyjádřenou počtem zápisů. Pro někoho může být milion hafo, pro jiného stovky miliard málo. Tak asi tolik k flash pamětem. Každý ať si z toho vezme co potřebuje. Při koupi se prodejce zkuste zeptat na onen parametr o počtu zápisů, schválně, kolik z nich vám nějak smysluplně a bez mlžení odpoví.

Odesláno

To,že je životnost flash paměti omezena počtem zápisů vím.Taky je to jeden z důvodů,proč jsem před pár lety odložil koupi SSD disku na systém.A už to tak asi zůstane.Nějak už nemám potřebu aby systém nabíhal za pár sekund :) No ale ty byla odbočka.U karty která neabsolvovala ani jeden zápis a už nefunguje je asi problém jinde.Mám i 3 flashky ADATA a ty teda zatím problémy nemají.32GB karty jsou bohužel asi nějaké drekové zboží,jak jsem zjistil od známých kteří už taky tyto karty reklamovali.Je to byčejná karta,možná ty PRO řady jsou na tom líp,ale u mě ADATA co se týká karet skončila.To si zase 14 dnů počkám než v TS zjistí,že opravdu nefunguje :D

http://www.tsbohemia.cz/adata-microsdhc-premier-32gb-ausdh32guicl10-ra1-_d163567.html

Odesláno

Karty jsou spotřebák. Reklamoval jsem Kingston, Sandisk, Samsung, A-Data. Vždy bez problémů, tedy vždy mi ji vyměnili za funkční :D. U A-data se mi stalo to co tobě, 32GB disk se v systémech tvářil jako 126GB. Dokonce šel spustit formát, ale vždy havaroval. Řekl bych, že problém byl spíš řadič. Nešlo jinak než vyměnit. Pokud mi karta zahapruje tak, jak píšeš, okamžitě test a reklamace. Nechci přijít bezdůvodně o data. V současné době spíš řeším, že se špatně shánějí klasické SD karty (4GB) s rychlým zápisem a asi mě to donutí vyměnit tělo zrcadlovky :(

S SSD nesouhlasím, nejde o zrychlení startu, disk je nejpomalejší zařízení v systému a jeho zrychlení se projeví velmi výrazně i na starších systémech. Dnešní SSD na tom nejsou s životností zas tak zle jako kdysi, pokud obsahuje kvalitní řadiče, nebývá problém. Ale u SSD platí x-násobně -> zálohovat, zálohovat, zálohovat. Jinak SSD považuji za obrovský přínos. Já mám k NB prakticky trvale připojený klasický HD, běží mi file history a co 2 hodiny mi zálohuje změny. A 1x týdně udělá image. Ostatně dělal jsem to i s klasickým diskem, tam byla záloha poznat na výkonu, u SSD o ní prakticky nevím. Uživatelé se dělí na dvě skupiny - na ty, co zálohují a na ty, co ještě nepřišli o data...

Odesláno

Jasně, že nefunkční dosud nepoužité, nebo jen málo je opravdu problém. A co se týče SSD osobně mám hybrid, ale do NTB bych SSD viděl jak přínos ani ne tak kvůlivá rychlosti, ale odolnosti vůči mechanickým vlivům. Já totiž s NTB pracuji ve vozidlech i za jízdy a vůbec se k nim nechovám hezky... S živoností jak píše Pacho. Záleží na řadiči a FW jak to distribuuje... Jsem o tam nějak něco zahlédl, že různí výrobci se s tím svého času dost prali, aby to "opotřebení bylo v celém objemu konstantní a tím celkově výrazně prodloužili životnost.

Odesláno

Uživatelé se dělí na dvě skupiny - na ty, co zálohují a na ty, co ještě nepřišli o data...

ja nezalohuju a o data sem prisel 2x

ale co z toho ? ze ztratim pisnicky? ze ztratim fotky?

tak jedu dal - nemam duvod mit milion fotek nekde ulozenych - fotky co chcu si necham vytisknout fotky co se chci pochlubit dam na FB

Odesláno

Lukáši, oni existují i jiná data než ukradená z NETu ;) Třeba vlastní práce. A o tu bych nechtěl přijít.

Víte co je taky výtečný na SSD? - to ticho!

Odesláno (upraveno)

tak jasny taky sem mel rozdelane jedno elektroschema a nakonec sem ho musel delat cele znovu

navic mam 2 disky
SSD na system a obyc na data
predtim sem pouzival 1xHDD rozdeleny na 2 particie z duvodu ze kdyz je potreba preinstalovat system nestratim data - bohuzel po 3 pokusu o reinstal uz HDD nekomunikoval ani na jeden zpusob

ale bavime se teoreticky o beznem uzivately jako ja (pisnicky,videa z netu)

ne zadne skladatele, rezisery, spisovatele, vyvojare atd ti snad nejsou tak blbi a svoje data maji nekde i nekolikrat zalohovany

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno

Tak konečně se zadařilo.Tentokrát už to vyměnili hned a ne až po 14ti dnech.Dali mě Transcend a ten už konečně funguje jak má.Uff.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...