Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

No to asi ano, ale jde o to, co je v těch zplodinách. Auto s FAP OFF produkuje spaliny, které projdou do plic. A produkuje jich možná víc, než leckterá fabrika, bohužel.

FAP OFF je principiálně stejná záležitost, jako koupit si tmavé brýle proti sluníčku bez UV filtru.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Když všichni jednotně zítra řeknou a udělají FapON.....tak beze všeho jdu taky....ale jinak si nedělám žádný iluze a netrpím depresí že zrovna já zasírám ovzduší...Fapoffem....

Za celej fapoff si můžou výrobci a automobilky sami ,protože si mysleli že jsme dojný krávy.....kdyby to nestálo takový ranec,tak by se žádný fapoff nekonal....všichni by i s ojetinou přijeli do servisu třeba do 5tisíc by jim to vyměnili i s okolím a byl by pokoj....

Hromadný fapoff se teď řeší s křížkem po funuse....

Odesláno

celda: No vidím, že to nechápeš. Ano, můžou za to výrobci + metodika stanovení spotřeby + ekonormy EU. O tom to není. Ve snaze vyhovět zcestné metodice měření CO2 se vývoj technologií ubíral zcestným směrem snižování CO2 tím, že striktně snížíme spotřebu, tu snížíme tím, že spálíme míň paliva, ale abychom z paliva dostali stejný výkon při nižším množství, musíme palivo lépe rozprášit, aby se účinněji spálilo, jenže tím vygenerujeme částice, které (na rozdíl od spalin původních klasických motorů) prostě snadno vdechneme. No nic, nedá se nic dělat, holt uděláme filtr. čímž sežereme nějaký výkon a při regeneraci filtru spálíme to palivo, co jsme "ušetřili" - to se ale v metodice nepromítne, žádný auto přeci při stanovování metodiky nebude regenerovat... Jasně, je to špatně, ale FAP off je pro nás v principu stejný, jako sluneční brejle bez UV filtru. To auto neprodukuje víc zplodin, než auto s filtrem. Jenže jeho zplodiny jsou pro nás jedovatější.  Odstraněním FAPu škodíš sám sobě. Ale ono je to stejný, jako vysvětlit někomu, kdo tahá krabičku cigaret denně, že si škodí...

V přepočtu na km je cena za FAP k smíchu.

Odesláno

Haha...běžnýmu uživateli a těch je 99% je úplný šumák jak to je ....tady jde o peníze a pokud to není cenově dostupný každej se ti na slavnej fapp víš co....

Odesláno

Haha...běžnýmu uživateli a těch je 99% je úplný šumák jak to je ....tady jde o peníze a pokud to není cenově dostupný každej se ti na slavnej fapp víš co....

......kým po čase nezistíš,že tvoj syn má rakovinu pľúc a ty žiješ s pocitom,že si tiež prispel svojou troškou do mlyna osudu... :fnuk

Odesláno

myslím, že to každému dojde, až nedostane štempl na STK a bude muset to dát zpět do původního stavu, pak najde rychle i prachy na zpětnou montáž FAP

Odesláno (upraveno)

Kurva zas same pikacoviny tady resite.

Jak kdyby nebylo tady tri prdele vlaken o FAPu

S tema rakovinama.

Je milion lidi kteri nekouri nepijou zerou zdrave a stejne maji raka.

Tak asi chodi po mestach a hledaji frnakem auta bez FAPu.

Upraveno uživatelem straki007
Odesláno

"risk of particle filtr clogging" tahle hláška  se mi objevila na mém Partnerovi (68Kw, najeto 108 tis.km) asi před 14 dny, bohužel poslední měsíc pouze popojížděčky po městě. Vůz jsem protáhl po dálnici cca. 15 km a hláška se ztratila. může to znamenat že počítač vyhodnocuje styl a průběh jízdy a že shledal že popojížděčky autu nesvědčí a že "hrozí riziko ucpání fitru" či se životnost blíží ke konci a bude třeba výměna (najeto 108 tis. km)?. Má prosím někdo informaci kolik a případně kde zakoupit fap na 1,6 HDI 68Kw r.v. 2011, děkuji (zdali se dá sehnat někde levněji než v Peugeotu)

Odesláno

straki: jak jinak, je to tvůj byznys, že jo. Podle tvého přístupu to tedy vlastně nemusí řešit nikdo, každej ať si vypouští, co chce.

Ale je to značně omezený pohled na věc. Netvrdím, že FAP byl/je krok správným směrem. Bohužel po té, co došlo k úpravám motorů tak, že začaly produkovat kvanta malých částic to byl krok nezbytný. Úplně stejně tu můžem polemizovat o bezolovnatým benzínu. Samozřejmě, že pro motor to bylo špatně a v první fázi se to prostě prodražilo. Ale jak píšu, v nákladu na km je FAP směšná částka, vždyť ani nový nestojí víc než 15tis, repas třetinu, jednou za 200tis. km? Je to obyčejný spotřebák. FAP OFF je svinstvo a já bych byl rád, kdyby brzy přišla doba, že STK bude vybavená nejen měřičem CO2, ale u skenerem velikosti produkovaných částic, takže auto bez FAPu prostě neprojde.

Odesláno

"risk of particle filtr clogging" tahle hláška  se mi objevila na mém Partnerovi (68Kw, najeto 108 tis.km) asi před 14 dny, bohužel poslední měsíc pouze popojížděčky po městě. Vůz jsem protáhl po dálnici cca. 15 km a hláška se ztratila. může to znamenat že počítač vyhodnocuje styl a průběh jízdy a že shledal že popojížděčky autu nesvědčí a že "hrozí riziko ucpání fitru" či se životnost blíží ke konci a bude třeba výměna (najeto 108 tis. km)?. Má prosím někdo informaci kolik a případně kde zakoupit fap na 1,6 HDI 68Kw r.v. 2011, děkuji (zdali se dá sehnat někde levněji než v Peugeotu)

Mel jsem za to, ze v techto slabsich verzich FAP neni. (55,66,68kw). Kdyz tu das VIN, nekdo ti to zjisti.

Odesláno

Tak jsem byl peugeotu na diagnostice a mechanik mi řekl že filtr je ucpaný na 40% a že by doporučoval nucenou regeneraci za jízdy po dálnici. Že to bude trvat asi dvě hodiny, tak mě to čeká příští týden. 40% snad není tak moc, co si o tom myslíte?

Odesláno

Dobre on.

Dve hodiny po dalnici ????

To je zas nejaky novy infoflash ???

A 40% vzal odkud?

U 1,6 nemas stav zaplneni FAP na diagnostice.

Jinak PACHO: Nejsem zastancem vyhazovani FAPu okamzite (osobne ho mam) lidem samozrejme nabizim vymeny neboj.Ale kdyz za mnou prijde clovek na 100% rozhodnuty ze ho chce venku tak co.....mam ho do prdele nebo co ???

Odesláno

Tak to nevím, kde na to přišel. Tvrdil, že asi 40%. Hlavně vůbec nevím, co si o tom mám myslet. O nucené regeneraci za jízdy jsem tady ještě nečetl

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...