Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdarec chlapci, přešel jsem z p.307 na renault laguna 2,0 dci, 96kw, rv2010 v kombíku.  Tak uvidím jestli budu spokojený, jako s pažoutem...   Ale k problému, samo že jsem se hned zaregistroval na stránky renault clubu, abych mohl na fórum a poradit se v budoucnu... Nic méně to fórum je nějak super mrtvé!!!  u většiny vláken jsou poslední reakce z roku 2013. člověk si prohlédne všechny  nebo velkou část vláken a řekněme aktivní je tak možná jedno....  a to dost časté reakce odpovědí jsou" určitě ti rádi poradí v origo servisu renault" tzn. rád bych se tady zeptal:

1) znáte někdo nějaké aktivní fórum pro renault

2) Potřebuji poradit s aktualizací GPS navigace TOMTOM  (věstavěná) na SD kartu   najít nějaké aktualizovaní linky atd.

3) sehnat nějakou příručku ve smyslu "Jak na to"  něco dle čeho si budu umět základní, jednoduché věci opravit sám. Je spousta odkazů na servisní manuály, ale ty popisují funkce auta. Jedinou příručku podle fóra jsem našel v angličtině, což není pro mě ideální :-)

díky Jarek

Odesláno

hned jsem se přihlásil a zase...o ničem...  když to srovnám tady s tímto servrem....to není jedna ku stu, ale k milionu.... nevím, zda li renaultoví nemají chuť si vyměnit info.... nebo je nějaké utajené fórum :-))) 

Odesláno

To je tak, když se někdo namlsá tady :) Peugeot-club je poměrně unikátní svým rozsahem a záběrem. A je to jen a pouze v lidech, co jsou ochotni dělat, jak a čím jsou jsou ochotni a schopni přispět. Není to samotnou značkou auta.

Guest servisman
Odesláno

Dříve jsem vlastnil Lagunu a mohu říci otevřeně, zkušenosti jedině vlastní či pak z knihy ,která tenkrát vyšla až po roce co jsem vlastnil auto. Pak jedině porovnávat s jinými renaulty . Prostě to tam nebylo jako zde na foru.

Odesláno

no má milá mi říkala, že až příště něco koupíme, tak si prvně ověřím fórum, jak frčí a po té půjdem vybírat auto :-))) no a s tím namlsáním to asi je fakt... v tuto chvíli pro mě bohužel... :-) nemáte zájem si koupit renaulty??? :-)

Odesláno (upraveno)

chcíp tam pes, jsem tam taky, ale odpověď když přišla tak o ničem anebo za dlóúho, něco jako Hyundai taky skoro mrtvo. PC= :super :super :super

jar.cieplik-neboj, tady Ti rádi poradí jsou tady kuci šikovní

Upraveno uživatelem Haryk
Odesláno

. ..  taková kravina, ale. . . Když to klapne tak někdy v půlce roku půjde parťák pryč. Já už se začínám ohlížet po jiném povozu. A i když si v podstatě vše nechávám dělat servisem, srazy nejezdím atd, tak se mi z této komunity moc nechce a nerad přiznávám, že to ovlivňuje i výběr vozu ( což je blbost jak  noha :)) Nechci zde pět ody a chválu a nevím co ještě, ale prostě to tu není tak zcela k zahození.

Odesláno

Dřív jsem byl taky aktivní na RCČR a megane klub, forum tenkrát bylo o trochu živější než dnes, ale zdaleka ne jako tady. Ovšem srazy měli krásný, to se musí nechat a zároveň musím přiznat, že jsem se ve spoustě věcí na jejich srazech inspiroval...

Dnes bych z logiky věci volil Peugeota

1. vím kde mi na něj udělají cenu

2. vím kde mi s ním poradí

3. mám stabilní a prověřený servis, kterému mohu věřit

4. ikdyž mě v poslední době lákají spíš citroeny, furt bych si v nabídce aut něco vybral ;)

Odesláno

hned jsem se přihlásil a zase...o ničem...  když to srovnám tady s tímto servrem....to není jedna ku stu, ale k milionu.... nevím, zda li renaultoví nemají chuť si vyměnit info.... nebo je nějaké utajené fórum :-))) 

Je to úplně normální fórum, ale co čekáš že se bude aktivně probírat u 4 roky starýho Renaultu?

Zato když zabrousíš do sekce vozů s rokem výroby pod 2004, tam už je to logicky daleko živější. Mimoto, svou roli hraje hodnota vozu. Ty staré ojetiny si kupují tací, co se v autech nebojí pohrabat a leccos si opravit sami. S novým či relativně novým autem toho člověk moc nezmůže.

Můj otec kdysi vcelku aktivně visel v motorovém prostoru naší Š120LS, kde to bylo mimo jiné nutností. Dnes vlastní Renault Fluence (2011, od novoty) a kromě dolévání glacidetu a přehození letní/zimní pneu nemá důvod na auto sahat. To samé moje matka se svým Suzuki Alto (rv 2009-10, také kupované nové). Kvůli záruce auto muselo do autorizáku, loni první STK, není tam v podstatě co opravovat.

U Lag 2010 bych počítal s tím, že do roku 2020 nebudu řešit žádné zásadní problémy (mimo provozních).

Odesláno

no já bych se nezlobil, kdybych neřešil problémy do  2030 :-)   no ale zase si vemte, jasně chápu, že u starších aut se člověk, až tak nebojí do toho vlézt., ale i na novějších přeci sem tam něco potřebuješ, s čím nemusíš do servisu... např. třeba vyměnit žárovky, vyměnit(zkusit) pojistky, když něco nefunguje atd. úplně ty prkotiny...    ale chápu tvou pojintu. no budu chodit tady dál... jen kdyby teda někdo věděl o nějakém tom servisním(dílenském) manuálu...

Guest servisman
Odesláno

Ono tam max se posere ta karta ,ale i ta se dá vyřešit . Ono teoreticky jsou si auta podobná takže jen pak bádati. Jen problém že třeba Laguna je frantík jako Peugeot , ale každý má svojí diagnostiku.  Co se týče rad na auto tak raději míti něco v angličtině než žádnou .

Odesláno

Když otevřu kapotu svého vozu, vidím motor, sání, filtrbox, olejový filtr, baterii, brzdový válec s podtlakem, kabely, svíčky a bambilion dalších věcí. Když otevřu kapotu Renaultu Fluence (mého otce), tak jsou tam asi tak tři plastové dekly a možná někde vyšťouráte měrku na olej... Už to na takové to domácí opravování moc není.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...