PPK Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Zdravím všechny, kdysi jsem tu někde četl diskusi ohledně stavu FAPu a čistoty koncovky výfuku, ale ať hledám sebevíc, už jsem to nenašel. Nicméně, mám aktuálně najeto spokojených cca 60.000 km, sám jsem FAP ještě neměnil, auto dovezl z Belgie ve stavu 128.000 km před 6 lety (čili nyní na tachometru cca 180.000 km), ale co mne zaráží, že posledních cca 10.000 km mám očouzenou koncovku výfuku. Hláška zatím nevyskakuje žádná ani kontrolka nesvítí, aditiva je tam cca 1/3 (při pohledu na nádržku z podběhu). Regenerace každých cca 300 km/ provoz víceméně po okreskách, občas dálnice. Motor jde do otáček celkem ochotně, výkon mi přijde pořád slušný, ale těžko soudit objektivně, nemám možnost porovnat aktuální výkon s jinou 407 se stejným motorem. Proto otázka - je to signál počátku konce FAPu? Jak jste na tom vy? Moc díky za jakoukoliv fundovanou odpověď Quote
Laďa Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Pokud regeneruje FAP každých 300km, tak asi ano. Jinak se nestresuj, on se ozve sám. FAP i aditivum. Quote
ozzy56 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 při najetých 180 tisících bych začal odkládat do kasičky ale realitu ti řeknou na diagnostice Quote
straki007 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 pokud mas cerny vyfuk tak FAP to ma na vic jak 100% za sebou. A to docela dlouho. Quote
HonzaC2 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 pokud mas cerny vyfuk tak FAP to ma na vic jak 100% za sebou. A to docela dlouho. Jen doplnujici dotaz: jako ze je praskla ta vlozka v nem a saze fici ven? Quote
straki007 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Ne. Uz nema schopnost cisteni. Resp je spatne turbo..vstriky.......egr... a jedna z tech veci ho ucpe. Quote
baffy Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Hmm ,výfuk mám tiež čierny ,ale hodnoty v dia tomu nenasvädčujú ,že by mal už dávno po ,alebo niesú smerodatné Quote
kurka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 (edited) Já jsem měl taky koncovku černou od sazí,ale přičítal jsem to tomu,že jsem měl vadný EGR ventil(když jsem auto kupoval tak byla koncovka čistá...)Dle dia celkové množství aditiva zachycené ve FAPu-124 g,stupeň zanesení FAPu-61%,teoretická zbývající vzdálenost do výměny FAPu-103 644 km,kilometr. průměr z 5 posledních regenerací-2451 km-závěr dle servisu-filtr v dobrém stavu! Takže jsem před týdnem vzal hadr s tech. benzínem ,umyl zevnitř koncovku a hle-po 300 km provozu koncovka stále čistá! Myslím si že ji zanesl sazemi vadný EGR ventil a pak už se sama od sebe nevyčistí.Je to možné? Edited January 9, 2015 by kurka Quote
baffy Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Tie hodnoty mám identické:celkové množstvo úsady je 1428mg čiže 1,428g ,stupeň zanesenia 61% ,priemerku tam mám cca 300km ,ale jazdím drvivú väčšinu v meste,čo sa týka vzdialenosti od výmeny a do výmeny ,tak je zaujímavé že tá od výmeny sa v podstate nemení.a tá do výmeny nekorešponduje s ubehnutými km.Údaje si zbieram cca od 09/2013 S tou koncovkou to skúsim,uvidíme. Quote
HonzaC2 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 (edited) No, ja mam vyfuk taky cerny. Vyfuk zcernal, kdyz auto jezdilo bez aditiv. Na diagnostice vse bez problemu. Takze mne zajimalo, zda mam tu vlozku prasklou nebo to zacpaly ty saze bez aditiv??? Jinak u meho auta je mnozstvi adtiv jen vypoctena hodnota a vubec nemusi odpovidat realnemu stavu. U mene treba podle dia bylo aditiva dost, ale pytlik byl prazdny. Nejake hovado resetlo stav aditiva a nechalo pytlik prazdny. Co se tyce stavu aditiv ve FAPu je to taky jen vypoctena hodnota. Jedina hodnota, ktera je snad smerodatna jerozdil tlaku pred a za FAPem z cidla diferencialniho tlaku. Mne uz regenerovalo co 180km. Koupil jsem novy FAP, ale bohuzel byl vadny a jelikoz jsem nechtel cekat na konec reklamace a kupovat mezi tim dalsi, tak jsem nechal stary FAP vyplachnout. Vim, ze tady tomu nekteri vubec neverite. Nerikam, ze je to 100% zazrak, ale alespon to regeneruje co 500km. Reklamace dopadla dobre, dostal jsem zpet penize. Koncovku vyfuku jsem od te doby necistil, takze nevim, zda je porad cerna od te doby, nebo to prasi saze porad a tak mne zajimalo ta pricina zcernale koncovky. Edited January 9, 2015 by HonzaC2 Quote
baffy Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 Skôr ako ten tlak si myslím že najpresnejší údaj bude ,množstvo usadeného aditíva vo FAPe ,aj keď iba vypočítaný .K tomu tlaku pred a za FAP-om ,zrejme bude dosť podstatné v akej fáze ho budeš merať.Či to bude tesne po regenerácii alebo pred regeneráciou Mám tu záznam tesne po, cca 40km a tlak 6mbar a potom ďalší cca 520km čiže tesne pred a tlak 17mbar Quote
kurka Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 HonzaC2-je pravda,že jsem letos taky na základě hlášky v p.c. doplňoval aditivum,ale to jsem ujel max 400 km po zobrazení hlášky a hned jsem plnil takže si myslím že spíš špatná předchozí funkce EGR zapříčinila černou koncovku... Quote
PACKA67 Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Zdravím všechny pány PEŽOŤÁKY ! Můj P307sw 1.6 hdi 80kw mi dnes rozsvítil oranž. kontrolku a po opětovném nastartování na okamžik trojúhelník s vykřičníkem a na displeji napsal : Depollution system faulty. oranž.kontrolka svítí pořád. poradíte prosím, co to vůbec znamená ? mám na tacho. cca 170tis. ale-ale ??(dovoz) jak se pozná ta regenerace co o ní píšete? prohnal jsem ho na radu,pri 3500 ot. asi 30km a nic se nezměnilo.hlavně mě zajímá,co to znamená a obnáší pro odstranění této závady.Díky packa Quote
ferinko2 Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 http://www.peugeot-club.com/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 Quote
baffy Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 (edited) Zabudol som na poznatok .Takže vyčistil som koncovku a urobil jazdu Levice -Praha - Levice ,mno a výfuk zababraný od sadzí. Nejak tomu celkom nerozumiem ,ale je možnosť ,že by sa to zas..lo počas regenerácii ,alebo ten filter pri určitom stave zanesenia nemá takú účinnosť?Táto varianta mi príde ako blbosť ,páč ,buď to funguje ,alebo nefunguje si myslím. Nebolo to nejak extra špinavé ,ale nebolo to ani čisté. Edited February 4, 2015 by baffy Quote
Recommended Posts