BFG Odesláno 12. leden 2015 Odesláno 12. leden 2015 Pořád se řeší kolik má chladící voda, podstatné je, kolik má olej... Jinak mě to topí taky méně než bych chtěl, sice to začne relativně brzy foukat vlažný vzduch, ale nějaké velké horko se nekoná snad nikdy. A výkon ventilátoru taky nic moc, když to srovnám s konkurencí, kterou znám. Ale není to nic, co by mě nějak moc trápilo. Citovat
Návštěvník Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 a nie je to tym, ze objem vnutorneho priestoru je omnoho vacsi, na aky ste zvyknuti? Mne to funguje relativne skoro, avsak k dokonalemu prehriatiu dojde az po cca - 20 km Citovat
BFG Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 Měl jsem předtím Lagunu III kombi, objem vnitřního prostoru taky nebyl zrovna malý. Taky netopila zrovna fofrem, ale když jsem nastavil vyšší teplotu na klimě, tak foukal i opravdu horký vzduch. Citovat
Plavčík Odesláno 13. leden 2015 Odesláno 13. leden 2015 Diesel se roztápí pomaleji. Manuální klima fouká jen studené. Zkus vypnout klimu, zahřát motor na provozní teplotu a pokud to ani pak nebude topit, je to průšvih. Citovat
Maroš 1975 Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 ...v noci telpota vzduchu 2 stupne a na telote chladenia rovnake aj po vypnutí automatickej klímy. myslím, že len problém s miestom odkial ide signal na budik, lebo na pocitaci to ukazuje spravne... Citovat
dado355 Odesláno 7. únor 2015 Odesláno 7. únor 2015 čaute.mam dieselovu 5008 a ked zapnem automata na kureni tak mi zapne aj klima.je to normalne? Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 7. únor 2015 Odesláno 7. únor 2015 i když je např -5 ? několik lidi tady psalo že klima se v zimě nezapne,tak proč ji vypínáme psali Citovat
dado355 Odesláno 8. únor 2015 Odesláno 8. únor 2015 tiež bolo vonku -8 nastavil som kurenie na 23 stupnˇov a zapol automat a hned zapla aj klima.ja ked potom vypnem klimu tak mi vypne aj automat kurenie.tak asi to tak ma bytˇ.na druhom aute mi zaplo klimu len vtedy ked som dal rozmrazit predne sklo.tak mi to robillo na každom aute čo som mal. Citovat
martinecondrej Odesláno 8. únor 2015 Odesláno 8. únor 2015 že svítí kontrolka A/C neznamená že je zaplá klima. Je to zabezpečené proti zamrznutí, takže pod nulu klima nezapíná. Alespoň u mě. Kompresor necvakne a otáčky se nezvyšují, ale kontrolka září. Citovat
Dodo1976 Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Pořád se řeší kolik má chladící voda, podstatné je, kolik má olej... Jinak mě to topí taky méně než bych chtěl, sice to začne relativně brzy foukat vlažný vzduch, ale nějaké velké horko se nekoná snad nikdy. A výkon ventilátoru taky nic moc, když to srovnám s konkurencí, kterou znám. Ale není to nic, co by mě nějak moc trápilo. A nemá to náhodou přímou spojitost? Tzn. studenej olej=studená voda a naopak? Citovat
foreste Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 Mám automatickú dvojzónovú klimatizáciu. Aký je vlastne rozdiel v činnosti, keď: 1. Zapnem Auto a a súčasne sa zapne aj A/C. Potvrdzujem, že keď potom vypnem A/C, vypne sa aj Auto 2. Zapnem A/C a súčasne sa zapne aj Auto Ako to mám používať a ako je to s tým kompresorom, ja sa v tom vôbec nevyznám. Citovat
elton Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 (upraveno) Normálně to používej. Nastav si svojí oblíbenou teplotu a ono ti to bude samo topit, nebo chladit, podle potřeby. Ono to AUTO neznamená jen automatické chlazení, ale i automatické topení, udržuje to tvou nastavenou teplotu a taky vysouší vzduch v kabině, aby se nerosili tak okna. Upraveno 9. únor 2015 uživatelem elton Citovat
BFG Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 A nemá to náhodou přímou spojitost? Tzn. studenej olej=studená voda a naopak? Má to spojitost, ale neznamená to, že když je ohřátá voda, tak je ohřátej olej a naopak. Takže ne, nerovná se to. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 9. únor 2015 Odesláno 9. únor 2015 (upraveno) Testoval jsem několikrat v zimě zapnout klimu abych okna odmlžil třeba zadní a vysledek vždy žádný tak nevím kdyžtak na kolik dát teplotu při automatu když vam to odmlžuje .A když zapnu automat třeba na 20 stupnu tak to vubec nefouká slabě,proto většinou jezdim bez klimi na manual a nastavím si teplotu jak chci a sílu větraku taky. Upraveno 9. únor 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
Dodo1976 Odesláno 10. únor 2015 Odesláno 10. únor 2015 Má to spojitost, ale neznamená to, že když je ohřátá voda, tak je ohřátej olej a naopak. Takže ne, nerovná se to. Tak to jsem se pobavil Takže mi chceš říct že se voda asi neohřívá od motoru....... Samozřejmě že to má přímou spojitost! Citovat
Dodo1976 Odesláno 10. únor 2015 Odesláno 10. únor 2015 (upraveno) No rozdíl mezi A/C a AUTO. A/C: samotná klimatizace (kompresor). AUTO znamená: A/C + automatické nastavení klapek vzduchotechniky + topení + automatický ventilátor. Jakmile hneš ať už s rozvody vzduchu či ventilátorem tak se AUTO vypne (jde tedy do manuálu) ale samotné A/C je zapnuté. To automatické nastavení klapek VZT funguje dobře. Řidičovi je zima a zvedne teplotu. Tím se to nastavení přešteluje a pustí mu to víc tepla na nohy. Sám to mám stále na AUTO a nic neřeším. Upraveno 10. únor 2015 uživatelem Dodo1976 Citovat
martinecondrej Odesláno 10. únor 2015 Odesláno 10. únor 2015 když při auto vypneš A/C, tak zhasne i auto, ale dál to funguje na automatiku, jen ne s klimou (se změnou venkovní teploty větrák sám přidává, ubírá a posílá vzduch různě sám - žádné kontrolky nesvítí, kromě stupňů) Když je pod nulu, tak klima sice může svítít, ale nefunguje, proto to nemusí tak rychle odmlžit okna A samozřejmě, že voda se ohřeje dříve než olej. Voda se neohřívá od oleje a naopak. Citovat
Pacho69 Odesláno 10. únor 2015 Odesláno 10. únor 2015 K té vodě a oleji: prostě když ti teplota vody právě dolezla na 90, neznamená to, že bys měl zrovna auto naložit, protože olej určitě provozní teplotu mít nebude. Indikátor vody je tam proto, aby signalizoval případný problém s chladícím okruhem. Voda se neohřeje dříve než olej, ale olej se potřebuje ohřát víc . Prostě voda se musí začít chladit dřív, než olej. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.