Bohumil Odesláno 25. říjen 2005 Odesláno 25. říjen 2005 Ale notak chlapi,vždy? ještě nebylo \"Martina\":P:o:D:papa
Jirkap Odesláno 25. říjen 2005 Odesláno 25. říjen 2005 Já budu přezouvat až bude více jak týden pod 5°C, jinak zatím ještě jezdím na letních pneu
Ferry Odesláno 25. říjen 2005 Odesláno 25. říjen 2005 Hlasim ze jsem dnes prezul. Jelikoz jsem kupoval nove zimaky, nejdrive jsem hledal na internetu v eshopech s pneu a premyslel kam pak zajedu do servisu aby mi je prezuli, nasledne jsem si vzpomel na Rebikovu nabidku, ze jsou schopni a ochotni sehnat jakekoliv pneu co jsou v nabidce na WWW.RAJPNEU.CZ, takze jsem otevrel tyhle stranky, vybral si na svoji 406ku Nokian W, zavolal Rebikovi s naslednym poslanim emailu, jaky rozmer chci objednat a druhy den uz mi volal, ze si muzu prijet nechat u nich prezout. Jak jednoduche, rychle a hlavne bez nervu, cena byla taky vyborna. Takze vrele doporucuju vyzkouset
oddie Odesláno 25. říjen 2005 Odesláno 25. říjen 2005 Hlavně, pokud někdo ty zimáky nemáte obuté na diskách, to nenechávejte na poslední chvíli - pak už to bude v pneuservisech o nervy (nebo s delším čekáním). Kdo má zimáky na diskách, ten to má holt snadné...
Crack Odesláno 25. říjen 2005 Odesláno 25. říjen 2005 Původně zaslal: Vertex Mám na autě krásný široký gumy na li?ácích, tak se mi do toho něchce. Přece jenom z 185tek na 155tky bude trošku znatelnej přechod. Zas ta moje 205ka bude vypadat jak chcípáček :D bud rád za 155ky ještě jsi moh dopadnout jako já
Ajdamek Odesláno 25. říjen 2005 Odesláno 25. říjen 2005 Já už od června, dostal jsem nový zimáky a tak už se mi nechtělo kupovat letňáky. Stejně to jsou hrozný komposty a po zimě letí pryč.
Neon Odesláno 25. říjen 2005 Odesláno 25. říjen 2005 Na přezouvání se netěšim už od března ( kdy jsem přezul na letní hliníky ) - je to moje noční můra - nechce se mi tam dávat zase 175 / 14 po 205 / 15 a přes léto jsem nezvládnul na další serii li?áků našetřit :-( Budu jezdit na letních co to pude (tak cca konec listopadu? snad...)
jbily Odesláno 25. říjen 2005 Odesláno 25. říjen 2005 na listopad hlásí babí léto , gumy mám na discích, takže přezouvám sám, sice se u toho vždycky zapotím, ale aspoň se nenervuju v pneuservisech... Čekám na první ranní mrazíky.
slavomir.martos Odesláno 26. říjen 2005 Odesláno 26. říjen 2005 Prezute na nove BF Goodrich WinterG. Ale kupa to nebola bohviaka - auto na nich plava a nemam z nich vobec dobry pocit.
LaHab Odesláno 26. říjen 2005 Odesláno 26. říjen 2005 Už druhým rokem a poměrně v pohodě (175/65/14), převlík jsem je o fikendu, protože v Praze už bych to po minulých zkušenostech nenechal (utáhli mi pneumem i bezpečáky -sada v prdeli - a započítali převlečení i rezervy, kterou samozřejmě nedělali, toho jsem si všiml až doma - přímo Barum v Bubnech na 7), takže jsem to nechal dělat v Opavě, ale dostanu se tam až někdy v listoprdu, tak abych tam taky přes ty kopečky dojel, musel jsem teď.
Tommy306 Odesláno 26. říjen 2005 Odesláno 26. říjen 2005 čekám 1) až mi dojdou Goodyeary UG7, co jsem si objednal na netu (snad se dočkám) a 2) až bude celodenně pod 10°C:papa
Gotrek Odesláno 27. říjen 2005 Odesláno 27. říjen 2005 Zatím času dost. Zimáky jsou na discích ve sklepě, takže není problém kdykoliv...
Pinďa Odesláno 28. říjen 2005 Odesláno 28. říjen 2005 Původně zaslal: Jirkap Já budu přezouvat až bude více jak týden pod 5°C, jinak zatím ještě jezdím na letních pneu SOUHLAS. Já budu přezouvat až bude pár dní pod -1 °C v noci, jinak zatím ještě jezdím na letních pneu. Taky už čekám na ochlazení. Gumy (i s disky) už mám nachystány.
mk405 Odesláno 28. říjen 2005 Odesláno 28. říjen 2005 proč všichni dávají na zimu ty šlupky uzké pneu na zimu je jen špatná pověra uzká guma je dobrá akorád do hlubšího sněhu, na prohrnuté silnici a ledu je potřeba větší styčná plocha já dám 185/65R15
uulik Odesláno 28. říjen 2005 Odesláno 28. říjen 2005 Původně zaslal: mk405 proč všichni dávají na zimu ty šlupky uzké pneu na zimu je jen špatná pověra uzká guma je dobrá akorád do hlubšího sněhu, na prohrnuté silnici a ledu je potřeba větší styčná plocha já dám 185/65R15 Něco ke čtení. http://automix.centrum.cz/~~cook~uulik/pneu/pece.phtml
mk405 Odesláno 28. říjen 2005 Odesláno 28. říjen 2005 Původně zaslal: uulik Něco ke čtení. http://automix.centrum.cz/~~cook~uulik/pneu/pece.phtml negunguje
uulik Odesláno 28. říjen 2005 Odesláno 28. říjen 2005 Původně zaslal: mk405 Původně zaslal: uulik Něco ke čtení. http://automix.centrum.cz/~~cook~uulik/pneu/pece.phtml negunguje Tak vyhledej v automix: Pneu dnes mi přišlo mailem. [upravil dne 28.10.05 uulik]
mk405 Odesláno 28. říjen 2005 Odesláno 28. říjen 2005 takže je to tak jak jsem říkal ŠÍŘKA ZIMNÍ PNEUMATIKY Mnoho řidičů má zažitou informaci, že zimní pneumatiky by měly být pokud možno co nejužší, protože tlak působící na užší pneumatiku je větší a kvalitní vzorek tím pádem dosahuje vyššího záběru. Což by po fyzikální stránce sice mohlo být pravdivé, nicméně v oblasti pneumatik to tak doslovně neplatí. Koupit užší zimní pneumatiky se vyplatí pouze řidiči, který jezdí v permanentně zasněžených oblastech. V našich podmínkách jsou však silnice pokryty sněhem a ledem jen cca 15 % zimního období a zbytek času jsou mokré nebo suché. Vznikají nové rychlostní komunikace a silnice dálničního typu, což vede k neustálému zrychlování provozu. Pro běžného řidiče je zcela jistě rozumnější použití širších pneumatik, které mají větší styčnou plochu s vozovkou a tím dosahují vyšší směrové stability při jízdě v přímém směru i při zatáčení.
Kubis Odesláno 29. říjen 2005 Odesláno 29. říjen 2005 Přezuju jakmile začnou v Praze solit......... Tak jsem si vzpmněl na ten: jé,vy ho máte tak dlouhého,že Vám dole kouká z kalhot!,Vám to nevadí?Přes léto to jde,ale horší,když začnou solit..........
Recommended Posts