Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak už máte přezuto?

Recommended Posts

Odesláno

Hlasim ze jsem dnes prezul.

Jelikoz jsem kupoval nove zimaky, nejdrive jsem hledal na internetu v eshopech s pneu a premyslel kam pak zajedu do servisu aby mi je prezuli, nasledne jsem si vzpomel na Rebikovu nabidku, ze jsou schopni a ochotni sehnat jakekoliv pneu co jsou v nabidce na WWW.RAJPNEU.CZ, takze jsem otevrel tyhle stranky, vybral si na svoji 406ku Nokian W, zavolal Rebikovi s naslednym poslanim emailu, jaky rozmer chci objednat a druhy den uz mi volal, ze si muzu prijet nechat u nich prezout.

Jak jednoduche, rychle a hlavne bez nervu, cena byla taky vyborna. Takze vrele doporucuju vyzkouset ;)

Odesláno

Hlavně, pokud někdo ty zimáky nemáte obuté na diskách, to nenechávejte na poslední chvíli - pak už to bude v pneuservisech o nervy (nebo s delším čekáním). Kdo má zimáky na diskách, ten to má holt snadné...

Odesláno
Původně zaslal: Vertex

Mám na autě krásný široký gumy na li?ácích, tak se mi do toho něchce. Přece jenom z 185tek na 155tky bude trošku znatelnej přechod. Zas ta moje 205ka bude vypadat jak chcípáček :roll:D:D

bud rád za 155ky ještě jsi moh dopadnout jako já:xvul
Odesláno

Já už od června, dostal jsem nový zimáky a tak už se mi nechtělo kupovat letňáky. Stejně to jsou hrozný komposty a po zimě letí pryč.

Odesláno

Na přezouvání se netěšim už od března ( kdy jsem přezul na letní hliníky ) - je to moje noční můra - nechce se mi tam dávat zase 175 / 14 po 205 / 15 a přes léto jsem nezvládnul na další serii li?áků našetřit :-(

Budu jezdit na letních co to pude (tak cca konec listopadu? snad...)

Odesláno

na listopad hlásí babí léto :super, gumy mám na discích, takže přezouvám sám, sice se u toho vždycky zapotím, ale aspoň se nenervuju v pneuservisech... Čekám na první ranní mrazíky. :cool:

Odesláno

Už druhým rokem a poměrně v pohodě (175/65/14), převlík jsem je o fikendu, protože v Praze už bych to po minulých zkušenostech nenechal (utáhli mi pneumem i bezpečáky -sada v prdeli - a započítali převlečení i rezervy, kterou samozřejmě nedělali, toho jsem si všiml až doma - přímo Barum v Bubnech na 7), takže jsem to nechal dělat v Opavě, ale dostanu se tam až někdy v listoprdu, tak abych tam taky přes ty kopečky dojel, musel jsem teď.

Odesláno
Původně zaslal: Jirkap

Já budu přezouvat až bude více jak týden pod 5°C, jinak zatím ještě jezdím na letních pneu :)

SOUHLAS.

Já budu přezouvat až bude pár dní pod -1 °C v noci, jinak zatím ještě jezdím na letních pneu. :roll

Taky už čekám na ochlazení. Gumy (i s disky) už mám nachystány. :myslim:D:myslim

Odesláno

proč všichni dávají na zimu ty šlupky :D

uzké pneu na zimu je jen špatná pověra :mrk uzká guma je dobrá akorád do hlubšího sněhu, na prohrnuté silnici a ledu je potřeba větší styčná plocha :mrk:D

já dám 185/65R15 :roker

Odesláno

takže je to tak jak jsem říkal :D

ŠÍŘKA ZIMNÍ PNEUMATIKY

Mnoho řidičů má zažitou informaci, že zimní pneumatiky by měly být pokud možno co nejužší, protože tlak působící na užší pneumatiku je větší a kvalitní vzorek tím pádem dosahuje vyššího záběru. Což by po fyzikální stránce sice mohlo být pravdivé, nicméně v oblasti pneumatik to tak doslovně neplatí. Koupit užší zimní pneumatiky se vyplatí pouze řidiči, který jezdí v permanentně zasněžených oblastech.

V našich podmínkách jsou však silnice pokryty sněhem a ledem jen cca 15 % zimního období a zbytek času jsou mokré nebo suché.

Vznikají nové rychlostní komunikace a silnice dálničního typu, což vede k neustálému zrychlování provozu. Pro běžného řidiče je zcela jistě rozumnější použití širších pneumatik, které mají větší styčnou plochu s vozovkou a tím dosahují vyšší směrové stability při jízdě v přímém směru i při zatáčení.

Odesláno

Přezuju jakmile začnou v Praze solit.........

Tak jsem si vzpmněl na ten: jé,vy ho máte tak dlouhého,že Vám dole kouká z kalhot!,Vám to nevadí?Přes léto to jde,ale horší,když začnou solit..........

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...