Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potřebuji vyměnit řemen a nevím jaký objednat. Liší se délkou podle kompresoru klimy. Když se dívám do SB tak mi to píše oba řemeny podle kompresoru klimy (Sanden x Delphi). Potřeboval bych určit jaký mám já? VIN VF38ERHZF81603866 a foto kompresoru v příloze

post-28871-0-64050500-1415361279_thumb.j

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Chci se zeptat, když mám kompresor ale klima je nefunkční (nenávratně) mužu koupit typ bez kompresoru/klimy a nějak ho tam mamotat, nebo to není možné? Díky

Odesláno (upraveno)

podle Serviboxu je možná varianta řemenu i bez klimatizace, ale zase o délce řemenu rozhoduje průměr řemenice čerpadla posilovače řízení-- u řemenice čerpadla o průměru 110 mm je délka řemenu 1102 mm (obj. číslo 5750 WR), u řemenice čerpadla o průměru 117 mm je délka řemenu 1110 mm (obj. číslo 5750 WF)

osobně bych to nechal tak, ten kompresor klimatizace bude mít jen malý odběr výkonu motoru (u tebe se točí jen ta řemenice kompresoru, samotný kompresor se nesepne...) :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Mě právě přijde, že ten kompresor je vyosený a stahuje ten řemen...vydržel 5 měsíců...  to hádáš ,nebo sis vzal provaz s olovnicí a přeměřil sis to ,nebo podle vodováhy...???

to je snadno řešitelný ......bude to nejspíš rukama :o

Odesláno

Tak vidim když to nastartuju, že hází ne? Psal jsem o radu, jestli ho mužu vyhodit a dát řemen, co se dělá na modely bez klimy...nepotřebuju radu proč a co jak mám měřit..

Odesláno

Psal jsem o radu, jestli ho mužu vyhodit a dát řemen, co se dělá na modely bez klimy...nepotřebuju radu proč a co jak mám měřit..

Proč tak pohoršeně, tak ho vyhoď a dej tam řemen co o nich už píše ozzy56

Jen s tím rozdílem,že s klimou je tam jedna kladka navíc.

Odesláno

Model bez klimy má úplně jiný držák a uspořádání servopumpy a altíku, takže jen tak tam dát kratší řemen z modelu bez klimy nejde. Buď to předělat komplet i s tím držákem (nejčistší řešení), a nebo vhodně natrasovat vynechání kompresoru a změřit si to tím provázkem (musí ale být zachováno vedení přes napínací kladku). 

Odesláno

Aha tak to je super, teď jsem zjistil že byli povolené dva šrouby na klimakompresoru a taky napínací kladka je vyosená... hledal jsem návod na výměnu a psalo se tu něco o demontování z podběhu, ale ja jí ani nevyšroubuju, šroub naráží do kastle :( mělo by to být 1.9TD 66kw DHX. V manuálu, jsem postup nenašel...Děkuji moc za rady :)

Odesláno (upraveno)

Stale niesi presvedčeny,že si to daš do poriadku tak ako to ma byť?Teda aby normalne fungovala klima.A budeš mať aj odpoveď aky remeň maš použiť....... ;)

Upraveno uživatelem edo172

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...