Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nový 508 SW Alure 2.0 HDi po faceliftu - zítra přebírám

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Na FB jsem už dal tento příspěvek, ale bylo mi doporučeno, abych to dal i sem. Snad to vkládám na správné místo a doufám, že to někomu může i pomoci při výběru. Dnes sem dávám pouze historii, jak proběhl nákup, s jakými problémy, ale zároveň i ochotou prodejce. Mimo to, vím, že jsme první zákazníci, kteří mají 508 již ve vlastnictví, což ještě ostatním potrvá minimálně tři měsíce. Pokud budete mít zájem, dám sem později i fotky. nebo pokud máte nějaké dotazy, tak napiště.

Petr

Ta historie :
1. Rok 2010. Nákup nový Peugeot 308 SW 1.6 THP 155k. Lepší výbava, včetně navigace, s prosklenou střechou. Po slevách cena cca 550 000,-Kč
2. Po roce první problémy s výkonem motoru a pak další a další. Po dohodě z Peugeot, hrazenou většinou přímo Peugeotem.
3. Naše auto je pohodlné, nic nikde neklepe, nevrže, ale nespolehlivý motor, proto nákup nového vozidla.
4. Rok 2014. Vybíráme mezi Citroen C5, Mazda 6, Peugeot 508 SW.
5. Dne 1.6.2014 objednáno Peugeot 508 SW ve výbavě Alure, s doplňky, jako je kožená sedadla, navigace, xenony... motor 2.0 HDI 163k. Peugeot je vstřícný a nabízí vozidlo se slevou, protože jsme měli problémy s novou 308 SW. Složena záloha 200 000,- Kč. OBJEDNÁVKA PŘIJATA.
6. Po třech týdnech přišla informace z Fr. že vozidlo nejsou schopni už vyrobit. V podstatě jakoby se nechumelilo. Nic. Žádné řešení.
7. Napsali jsme mail přímo do Peugeot, přes našeho vybraného prodejce, kde jsme vyjádřili nespokojenost (slabé slovo :-) ), kde jsem konstatoval, že pokud "světový výrobce" aut neví co je kapacitní plánování, nechť se přijde poučit do naší firmy, kde vyrábíme turbíny.
8. Peugeot CZ a náš prodejce (Autopalace Brno) vyjednali to, že vozidlo bude dodáno s výrazným zpožděním, již po faceliftu, ve stejné konfiguraci, jakou jsme objednali a pokud se cokoli změní a v tomto případě u nového modelu vylepší, nebude na to brán zřetel, bude to namontováno a pro nás se cena nezmění. Zároveň i poskytli nový předváděcí vůz na dovolenou - ochota prodejce.
9. Rozdíly - xenony nahrazeny LED, stará navigace nahrazena novým typem, dotykovou navigací, včetně couvací kamery. navíc ovládání kufru, novější sedadla, s možností prodloužení sedadla - podložení stehen.
10. Plánovaná dodávka 28.9.2014, pak 14.10.2014 a nakonec 16.10.2014, kdy prodejce vůz přijal, my ho vizuelně prohlédli, prodejce nad rámec závazků, provede úpravy vozidla po stránce úprav, zvyšující bezpečnost oproti krádeži, dále dodá "zástěrky" na zadní i přední kola, včetně koberců a gumové vany do kufru.
11. 3.11.2014 budeme přebírat vozidlo.
12. Závěr :-) Vždy jsme měli Peugeot. 405 GRi, 307 SW 1.6, 406 1.8, 308 SW 1.6. Váhali jsme po zkušenostech s posledním nákupem. Nakonec vstřícnost, ochota prodejce = Autopalace Brno a následně i zastoupení Peugeot v Čr jsme zůstali u značky, kterou dlouhodobě máme rádi.  Hlavně si nemůžeme vynachválit děvčicu z Auto Palace, která se nám pomáhala, pomohla hodně zařídit a měla jak s Peugeot trpělivost :-) tak i s námi.
13. Co říct víc? Dobrá rada :-) Líná huba, hotové neštěstí. Další poznatek - kde vám již při návštěvě nenabídnou opravdu dobrou kávu, nebo pohoštění, jděte dále. Může se to zdát být snobské. Sám jsem nevěřil tomu, když mi to kamarád říkal, ale JE TO TAK. V okolí Brna je víc prodejců Peugeot, ale jsem přesvědčen, že nevybrat si toho správného, asi bychom zítra nepřebírali nový vůz s vybavením, jaké má.

Bohužel, kratší to být nemohlo. Mám sem dát později fotky?

post-27379-0-80899800-1415031770_thumb.j

post-27379-0-32000500-1415031813_thumb.j

Odesláno

Moc krásné autíčko je 508 :mrk . Motorizace vybrána správně :super . Ať slouží a mnoho šťastných kilometrů bez nehod a mnoho příjemných zážitků. Samozřejmě, že fotek není nikdy dost ;):D .

Odesláno

Díky, jsem moc rád, že jsi to z FB přepsal i sem. :super

Ten příběh koupě je teda něco, ale u Forda jsme zažili něco podobného, jen s tím, že auto bylo ze skladovek.

Fotky jsem určitě dej a klidně sepisuj i své zkušenosti. :)

Odesláno

To mě utvrzuje v tom, že 508 po FL se mimořádně povedla :super

Na FB se vybodni a dávej poznatky a fotky zde. Tohle fórum tě , jak to říct - "může pohltit" :D a pomůžeš tím i ostatním :D

Odesláno

kdyz jsem videl kombinaci planovani vyroby a turbiny uz jsem si rikal ze jsme ze stejne firmy a chtel jsem rict neco pochybovacneho :-D ale pak jsem si vsiml toho Brna :-)

Jinak gratuluju krasne auti akorat ja slintam spise nad bilou variantou

Odesláno

dnes když jsem si přebíral auto z opravy, tak jsem si taky řádně projel novou a musím říct, že jakožto uživatele stávající 508čky mě ten FL na první pohled ničím extra novým nepřekvapil až na pár detailů... prostě jako bych seděl ve svým, a ty přední LED světla super :super

Odesláno

Krásný vozítko a se zajímavým příběhem. :)

Hodně bezproblémových km. :super Třebas se někdy na silnici potkáme. ;)

P.S. Kolik se připlácí za ty molitanový deformační zóny? :D

Odesláno

Díky všem za přání. Jak budu mít fotky, tak to sem dám. Ještě dnes nás čeká to převzetí a "řekněme" menší debata se zpožděním slíbené práce před převzetím. Co mohu ještě napsat, tak když budete kdokoli vybírat auto, tak stejně vždy proti sobě "vydrážděte" různé značky a i mezi prodejci stejné značky jsou rozdíly. Původně jsme chtěli také objednat 508 u jiného prodejce, ale když jsem se optal, jestli nám na víkend půjčí auto, abychom ho otestovali, tak nechtěli. Tak jsme se otočili a šli tam, kde to šlo a navíc ještě nabídly nadst. služby. Jinak s Peugeotem za 4 roky mám nervů hodně. 308 se jim podařila, ale tem zku.venej motor BMW 1.6 THP je katastrofa a kdo si ho koupil, nebo koupí, tak ho lituji. I prodejci to vědí, ale všichni se musí tvářit, jakoby se nic nedělo. Mám kamoše dealera Peugeot v jiném autosaloně, než jsme kupovali a ten mi říkal, jakou dostávají nalévárnu, i když všichni vědí, že ten bastl 1.6 THP je katastrofa. No ALE ... na druhou stranu. Dík i Peugeotu Čr, kterej se pak snažil Oni dokáží slyšet a pomoct. Jen se člověk nesmí smířit s tím, že "něco nejde" a dokázat si otevřít pusu.

Odesláno

tronik, veľmi pekný príbeh. Vidíš, ako to život (Peugeot) zariadil. Objednal si starý model a ani by si nebol nikdy pomyslel, že o pár mesiacov budeš jazdiť na novom modely.    A vlastne môžeš byť len rád, že to takto dopadlo, lebo ako píšeš  o značke Peugeot máš prehľad, tak nechápem prečo si objednával st. model, keď už bol avizovaný do konca roka facelift.  

Odesláno

Ahoj Pišto. Já dlouho zvažoval, jestli nekoupíme C5. Mě se velmi líbí a zároveň jejich odpružení je super. Také co mám v okolí známé, mají dobré zkušenosti s C5. Dostal jsem velmi výhodnou nabídku od Peugeot na 508 SW, ještě starý model a museli jsme se nakonec rozhodnout ze dne na den. Ještě 31.5. a 1.6. jsme měli půjčenou C5, abychom posoudili, jestli nevezmeme C5 a dostali jsme i od Citroena velmi výraznou slevu. Rozdíl cenový mezi nabízenou C5 Tourer a 508 SW byl minimální a ve výbavě, pouze sedadla by byla v C5 látce, obšitá kůží. Přesto ... C5 i po facelift, je poznat, že se jedná o starší typ auta a abychom nepřišli o nabízenou slevu, jsme 2.6.2014 proto objednali 508 SW. Kdybychom čekali na nový model, museli bychom žádat i na nový model opět tu slevu a zcela jistě by cena byla i vyšší. Mimo to jsme už nechtěli ani čekat, protože ta 308 SW 1.6THP co máme je opravdu šmejd. Už jsme se i báli jet s ním na dovolenou. No ... ale pak se to vyvinulo jak jsem popisoval. Po třech týdnech od přijetí objednávky Peugeot oznámil, že už auto nevyrobí. To mě na.ralo jak sv.ňa :-) a napsal jsem mail takový, že i mě samotnému z něj šel mráz po zádech :-) . Námi vybraný dealer Auto Palace Brno nám pomohl, zatlačil a nakonec byl i poplach ve Francii a najednou bylo hromada nabídek na "ještě lepší" skladové vozy z různých končin Eu. My si však trvali na svém. CHceme PŘESNĚ TO CO JSME OBJEDNALI. Nakonec tedy Peugeot ... a velké díky i jemu ... nám nabídl zcela nový 508 po facelift za podmínek, jaké jsme uzavírali nákup starého. Asi tak. :-) Byla to souhra náhod, naštvání, někdy i hodně nepříjemné komunikace, ale výsledek je jaký je. Vždy a každému budu doporučovat. Nikdy se nenechta nikým zatlačit do kouta. Negativní reklama je taky reklama a každý si rozmyslí dnes, jestli chce číst na internetu, že si někdo něco za velké peníze objednal, a nedostal. Nebojte se. Komunikujte a nenechte si nic líbit. Vedle toho. Dobře vybrat dealera. Auto Palace Brno nám i půjčoval na vl. náklady i na dovolenou auto. Já si jich vážím. Pomohli nám opravdu hodně a měli kvůli tomu hodně nervů. Ta děvčica z autosalonu si určitě oddechne, až dnes auto převezmeme. V Brně jsou tři Autosalony Peugeot. V jednom jsme před 4 mi roky kupovali 308. Teď jsme prošli nejen tyto tři, ale i další autosalony jiných značek. Ještě u Opel Dobrovolný ve Velkém Meziříčí a v Auto Palace Brno je shodné, nebo podobné chování k zákazníkovi. Už i při výběru a nákupu se dá poznat hodně. Proto dobře vybírejte i prodejce. Psal jsem tady o tom, jestli vám nenabídnou kafe :-) Je to k zasmání, ale je to opravdu tak. Kamarád, který mění auta častěji, má více zkušeností s nákupem a toto mi říkal. Už když zvažuješ nákup a prodejce Ti nenabídne kafe, odejdi jinam. Je to směšné měřítko, ale myslím, že je pravdivé.

Odesláno (upraveno)

Ahoj tronik. Som rád, že si nezmenil značku, aj napriek problémom, ktoré opisuješ. Prajem veľa km bez nehôd a návštev servisu.

To oslovenie Pišto  ma veľmi milo prekvapilo. Naposledy ma tak oslovil česky hovoriaci kamarát v roku 1989 na vojenčine v  Martine.

Upraveno uživatelem stefano

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...