Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mě taky vloni baterka s prvními silnými mrazy kapitzulovala, dobil jsem ji a zybtek zimi OK. Letos už umřela při prvních slabších mrazech, opět jsem ji nabil a zatím startuje, ale nic moc, asi je zralá na výměnu. Popravdě se jí ani nedivím, když má na sobě vyražené datum výroby únor 2003, tak už je to docela slušná životnost:-D

Odesláno

Pre tých,ktorý parkujú v garáži s elektrikou si dovolím doporučiť "nabíjačku" ,ktorú som  používal ešte kedysi  pri škode 110L a používam ju doteraz.Jedná sa vlastne len o trafo 220/24 V,2VA,ktoré sa kedysi používalo pre napájanie kontroliek v rôznych typoch el.rozvádzačov.Celé ja zaliate v plaste.Veková kategória 40+ asi vie o čo ide.Na sekundár trafa zapojiť len gretzov mostík,do série žiarovku 24V,2W a pripojiť k baterke.Netreba od toho čakať zázraky,ale ako kompenzátor samovibíjacieho prúdu baterky to funguje.Po zaparkovaní  pripojím k baterke a udrží ju to v stave cca akom  bola keď som auto zahasil.Nenahrádza to však klasickú nabíjačku,len ako tak kompenzuje samovibíjací prúd.Kto chce zainvestovať,rozumnejšie je samozrejme toto:http://www.olej.8u.cz/najlepsia-nabijacka-autobaterii-na-svete-je-ctek-multi-xs-5000/

Odesláno (upraveno)

Pre tých,ktorý parkujú v garáži s elektrikou si dovolím doporučiť "nabíjačku" ,ktorú som  používal ešte kedysi  pri škode 110L a používam ju doteraz.Jedná sa vlastne len o trafo 220/24 V,2VA,ktoré sa kedysi používalo pre napájanie kontroliek v rôznych typoch el.rozvádzačov.Celé ja zaliate v plaste.

mám to samé, ale jen 1, jednu diodu KY 712, jednocestné usměrnění=12V a funguje mě to dneška cca 30 let

bez nžárovky :D udržujeme  s tím i baterky u SDH- hasičů

Upraveno uživatelem Haryk
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Šunt - jako 90% těchto "AKČNÍCH" výrobků. Ale pravda, s reklamací jsem v Lidlu nikdy problém neměl - okamžitě a bez keců. Asi dobře vědí co prodávají. Nicméně, vždycky se někdo chytne jen když se penízky sypou.

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odesláno

já ji mám 2 roky a kámoš asi 4 a zatím spkojenost, u kámoše je v provozu skoro týdně, jelikož má skůtra a nestačí jízdou se dobít

Odesláno

..si to spočítej...když dobíjí max.proudem 3.8A tak baterii 74Ah ca.za 20hodin.!!!

Sic tuto nabíječku někdo používá ale dle mého dobrá třeba na moto se slabšíma baterkama.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...