Lukaydo 407 Odesláno 31. prosinec 2014 Odesláno 31. prosinec 2014 Možná by to chtělo novou tu baterku kdo ví jak je stara,ale zas to stoji peníze no.Když jednou odejde už ji nepomůže nic ani nabíjeni. Citovat
odee Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 Mě taky vloni baterka s prvními silnými mrazy kapitzulovala, dobil jsem ji a zybtek zimi OK. Letos už umřela při prvních slabších mrazech, opět jsem ji nabil a zatím startuje, ale nic moc, asi je zralá na výměnu. Popravdě se jí ani nedivím, když má na sobě vyražené datum výroby únor 2003, tak už je to docela slušná životnost:-D Citovat
ozzy56 Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 doporučím tu baterku vyměnit, zvlášť když se dožila toho věku , pro elektroniku auta taková baterka není dobrá Citovat
milanblatnica Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 Pre tých,ktorý parkujú v garáži s elektrikou si dovolím doporučiť "nabíjačku" ,ktorú som používal ešte kedysi pri škode 110L a používam ju doteraz.Jedná sa vlastne len o trafo 220/24 V,2VA,ktoré sa kedysi používalo pre napájanie kontroliek v rôznych typoch el.rozvádzačov.Celé ja zaliate v plaste.Veková kategória 40+ asi vie o čo ide.Na sekundár trafa zapojiť len gretzov mostík,do série žiarovku 24V,2W a pripojiť k baterke.Netreba od toho čakať zázraky,ale ako kompenzátor samovibíjacieho prúdu baterky to funguje.Po zaparkovaní pripojím k baterke a udrží ju to v stave cca akom bola keď som auto zahasil.Nenahrádza to však klasickú nabíjačku,len ako tak kompenzuje samovibíjací prúd.Kto chce zainvestovať,rozumnejšie je samozrejme toto:http://www.olej.8u.cz/najlepsia-nabijacka-autobaterii-na-svete-je-ctek-multi-xs-5000/ Citovat
peter23p Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 nemá tam být náhodou žárovka 12V, s 24V by na baterku už žádný napětí nezbývalo. Citovat
Haryk Odesláno 2. leden 2015 Odesláno 2. leden 2015 (upraveno) Pre tých,ktorý parkujú v garáži s elektrikou si dovolím doporučiť "nabíjačku" ,ktorú som používal ešte kedysi pri škode 110L a používam ju doteraz.Jedná sa vlastne len o trafo 220/24 V,2VA,ktoré sa kedysi používalo pre napájanie kontroliek v rôznych typoch el.rozvádzačov.Celé ja zaliate v plaste. mám to samé, ale jen 1, jednu diodu KY 712, jednocestné usměrnění=12V a funguje mě to dneška cca 30 let bez nžárovky udržujeme s tím i baterky u SDH- hasičů Upraveno 2. leden 2015 uživatelem Haryk Citovat
Jantar Odesláno 15. leden 2015 Odesláno 15. leden 2015 v Lidlu mají opět v akci nabíječky, co vy na ně? http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=22969 Citovat
FrantaCV Odesláno 15. leden 2015 Odesláno 15. leden 2015 (upraveno) Šunt - jako 90% těchto "AKČNÍCH" výrobků. Ale pravda, s reklamací jsem v Lidlu nikdy problém neměl - okamžitě a bez keců. Asi dobře vědí co prodávají. Nicméně, vždycky se někdo chytne jen když se penízky sypou. Upraveno 15. leden 2015 uživatelem FrantaCV Citovat
Haryk Odesláno 15. leden 2015 Odesláno 15. leden 2015 já ji mám 2 roky a kámoš asi 4 a zatím spkojenost, u kámoše je v provozu skoro týdně, jelikož má skůtra a nestačí jízdou se dobít Citovat
Jantar Odesláno 15. leden 2015 Odesláno 15. leden 2015 za jak dlouho je schopná dobít vybitou baterku? Mám 74 Ah. Citovat
celda1970 Odesláno 16. leden 2015 Odesláno 16. leden 2015 ..si to spočítej...když dobíjí max.proudem 3.8A tak baterii 74Ah ca.za 20hodin.!!! Sic tuto nabíječku někdo používá ale dle mého dobrá třeba na moto se slabšíma baterkama. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.