MotoMoto Odesláno 10. říjen 2014 Odesláno 10. říjen 2014 Pokud bude ten díl za dva litry mít nákup bez dokladu, tak ho stejně neuplatní jako náklad a je jednodušší vystavit doklad za tři litry a uplatnit paušální náklady. Ale v tom je potřeba si udělat jasno. Já začal v roce 1990 a držím dvě firmy, jednu jako OSVČ, která není plátcem a jednu jako právnickou osobu a ta byla plátcem daně z obratu a později i DPH. To byly časy. Citovat
Pacho69 Odesláno 10. říjen 2014 Odesláno 10. říjen 2014 jo to byla doba. Daň z obratu, aneb, jak zbohatnul třeba Pavel Tykač ;-) Citovat
Vvitty Odesláno 10. říjen 2014 Odesláno 10. říjen 2014 Cinani se sice doklady standardne nezabyvaji ale na to co dovazim mam minimalne potvrzenou objednavku s cenou a duveryhodne potvrzenou platbu na vypisu z banky. Spolu s papiry z celnice to jako doklad staci... Bacha na zakon o elektroodpadu... Citovat
Chajda Odesláno 24. leden 2022 Odesláno 24. leden 2022 Zdravím, byl by tady někdo ochotný a upřesnil by mi náplň volné živnosti ? Samozřejmě jsem si to našel co tam píšou ale potřeboval bych si to upřesnit co bych oficiálně mohl a nemohl dělat. Pokud tu někdo je kdo tuto živnost má a nebo kdo o tom něco ví budu rád za odpovědi. Mám tu 50ku volnou živnost na údržbu motorových vozidel a jejich příslušenství. A je tam psaná i výměna provozních kapalin - takže mě zajímá jestli bych mohl i měnit olej ? A nebo na olej už je jiná živnost ? Pak montáž pneumatik - to bych tedy mohl komplet přezut auto ? Jako sundat kola, přezout na zouvačce, vyvážit, nasadit zpět na auto ? A povrchové úpravy tmelením, broušením - to znamená že mohu vykitovat blatník, přebrousit ale lakovat už nemohu ? Omlouvám se jestli se ptám blbě ale chtěl bych si v tom udělat jasno. Předem díky za odpovědi. Citovat
Guest Scratch Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 (upraveno) Ano lakovat nemuzes. Stejne tak bys nemel resit revoze plynoveho lpg, celkove je to tezce pochopitelne. Ale zacal bych tim kde to budes delat. Pokud dv garazi ktera neni schvalena jako dilna, tak muzes mit problem. Predevsim s ekology a unikem ropnych latek apod...... Mohl by poradit @Vena garážmistr Upraveno 27. leden 2022 uživatelem Scratch Citovat
Vena garážmistr Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 @Chajda No já moc neporadím sám v tom mám hokej. Pravdou je že když jsem byl na té kontrole na ŽÚ tak měla tenhle popis volné a vázané živnosti naskenovaný a zvětšený aby se to lépe četlo a strčila to přede mně a prej co děláte z tohoto a z tohoto ? Tak jsem jen mrknul co se píše ve kterém tom čtení a to od té vázané živností jsem jí vrátil s tím že nic z toho nedělám. A jestli chceš dobrou radu tak napiš SZ dneska už jsem chytřejší co jak udělat ale veřejně to probírat nebudu. brixtr, Weri 605, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.