Pacho69 Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Maximální tlak: 2 bar / 29 psi Maximální hloubka ponoru: 7 m / 22,97 stopa Maximální výtlačná výška: 20 m / 65,6 stopa Dle parametrů by to měl zvládnout, ale má to ty dva bary. Na postřikovač (jsou tam zapojený dva) to je ale v pohodě... Ale sudy jsou z 90% nad zemí, to je fakt. Citovat
P607Olda Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 2,8 m pod zemí znamená, že tlak bude nižší o 0,28 atmosféry (baru). Spíše dbej, aby čeradlo bylo samonasávací, případně, aby těsnila zpětná klapka, poku je nad vodou. Pokud se jedná o ponorku (viz výšeuvedené odkazy) tak je to OK: Citovat
P607Olda Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Pokud bude hladina těsně pod poklopem, tak se nejedná o 2,8 m. To by bylo, až když bude nádrž prázdná. Citovat
Pacho69 Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Jak píše Olda. Výtlačná výška je 20m, ale pak už to nemusí natlakovat postřikovač, jen to poteče. Na 2,8m máš značnou rezervu. Můžeš ho mít až 7m pod vodou. Jen ten nástavec nebude nad vodou a musíš to spustit na něčem pod vodu. Elektrickej kabel u toho je dlouhej. Citovat
Almanil Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Já už jsem asi pochopil, jak by se to mělo používat, ono to bude tak, že máš stále připravenou natlakovanou hadici a když ji začneš používat, tak se sepne čerpadlo, takže se vlastně jedné jen o to řízení Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. srpen 2014 Autor Odesláno 13. srpen 2014 Pacho69 mohl by jsi mi zjistit jestli by místo ty trubky šla prisroubovat taková ta priruba co se na ni nacvakne pak ta rychlospojka co je na hadicí.... Když to budu mít v nádrží ponořeny tak ten nastvec by byl k prdu,potřebují aby místo ty tyrubky šla nahoru normálně hadice jestli chapes? Dik Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. březen 2015 Autor Odesláno 13. březen 2015 Tak Gardena automatic 4000/2 koupena s otazníkem jak bude fungovat? Výsledek? při ponoření na dno a zapojeni a napojení na Wap Michelin jede bezproblémově... při napojeni na zahradní rozprašovač podle nastavení 2-7m skoro jak z řádu.... při napojení na zahradní kruhový postřikovač pulsní dostřik cca 2-7m.... za mě doporučuji,splnilo moje očekávání s tlakem jsem spokojen,takže kdyby se někdo rozhodoval ,třeba mu to pomůže... Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. březen 2020 Autor Odesláno 6. březen 2020 Tak vytáhnu kostlivce ze skříně.... Gardena sloužila rok,pak se posrala elektronika,v servisu neopravitelné=nové čerpadlo po zaruce odešla elektronika....servisak přiznal že tato Gardena se nepovedla,narozdíl od 4000/2 bez automatického spínače.... Takže teď mám Proteco na 4 bary,sice ho zapínám a vypínám ručně,ale tlak perfektní....rok chodi bez problémů... Teď sháním čerpadlo kalovku do jímky u pergoly do které bude svedeni WC a umyvadlo,čerpadlo bude v provozu 2-3xtydne tak na 5minut...dokážete něco doporučit na takové to domácí žvýkání, Teď přemýšlím, že se tam bude házet WC papír občas nějaké Hov...o....tak bude potřeba možná i nějaké řezací nože ,aby se neucpalo? Citovat
Djzaza Odesláno 6. březen 2020 Odesláno 6. březen 2020 Jímku již máš hotovou, nebo jibudeš neprv dělat? Udělal bych 2komorovou a tím pádem bych již čerpal jen vodu. Popřípadě dodávat do jímky bakterie, které ty sra... rozloží. Bakterie mám z osobních zkušeností vyzkoušené a v poho. Citovat
Charlie 1 Odesláno 6. březen 2020 Autor Odesláno 6. březen 2020 Jímka je sud 250l, bohužel komory to nemá, je to příležitostné WC v zahradním domku,takže víceméně na malou stranu,občas i velká strana....bude potřeba něco takové... https://www.garland.cz/e-obchod/bt-4877-k-kalove-cerpadlo-do-septiku-s-obeznym-kolem Djzaza a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. srpen 2021 Autor Odesláno 21. srpen 2021 Ahoj, potřeboval bych do retenční nádrže na vodu čerpadlo, ale nevím jestli s tlakovou nádrží a s press controlem, funkce bude mít zalivani a do budoucna i napojení na zahradní postřikovace. Díky ta postrehy Citovat
Péťa Odesláno 21. srpen 2021 Odesláno 21. srpen 2021 @minimaxa má nějaké boží od Kärcheru (tuším). Třeba Ti prozradí jaké Citovat
Guest minimaxa Odesláno 21. srpen 2021 Odesláno 21. srpen 2021 minimaxa nemá. minimaxa má normální vodárnu od Gardeny, kterou @Péťa vlastnoručně zapojoval a už si houno pamatuje Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. srpen 2021 Autor Odesláno 21. srpen 2021 Můžeš hodit odkaz co máš, má to nějaký mouchy? Citovat
Guest minimaxa Odesláno 21. srpen 2021 Odesláno 21. srpen 2021 Koupil jsem tu úplně nejlevnější https://www.sigmashop.cz/domaci-vodarny/domaci-vodarna-gardena-3000/4-9020-29 O mouchách nic nevím. Prostě čerpá vodu ze dvou nádrží... Citovat
Djzaza Odesláno 26. srpen 2021 Odesláno 26. srpen 2021 Pěkná práce, ale zaráží mě, že jsi přišrouboval už všechno na pevno (čerpadlo, atd.) a ještě nemáš hotovou fasádu.. Není to trošku zbytečná práce...? Citovat
Guest minimaxa Odesláno 26. srpen 2021 Odesláno 26. srpen 2021 @Djzaza Není to na pevno. Čerpadlo je k zemi na 4 závitovkách připevněné na křídlové matky. Vždy na zimu pujde pěkně uložit domu. Trubky jsou na šroubení které se povolí rukou. Vše se dá jednoduše rozpojit. Dokonce i ty nádrže jsou v případě fasády nachystané na odnešení pryč. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.