Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdárek Peugeoťáci. Mám 405 s benzínovým motorem 1,6.Jezdí v pohodě, akorát teď když překročím na dálnici rychlost 100-110km/hod tak začne cukat motor.Mám sešlápnutej pedál na 120km/hod a jede normálně a za chvíli jako když mu dojde benzín a jede setrvačností(přestane táhnout) pustím plyn a znova sešlápnu a zase jede(škubne jako kdybych tam hodil sirku). Za chvíli se rozsvítí na tachometru kontrolka diagnostiky motoru a třeba 10 minut svítí a pak zase zhasne.Nevíte čím by to mohlo být?Nemohlo by to dělat palivové čerpadlo (palivový filtr je nový) nebo něco v vstřikování?

Odesláno

svicky, zapalovaci civka + zapalovaci kabely, cidlo tlaku v sani (MAP), lambda sonda, to palivove cerpadlo nakonec taky moznost, ale spis zacit v tom poradi jak jsem psal

• O 3 týdny později...
Odesláno

A co třeba palivový filtr? Na dálnici při větší spotřebě proteče málo paliva a motor jede na chudou směs. Po ubrání plynu a snížení spotřeby se tlak zvedne a chvíli to jede normálně dokud zas neklesne.

Odesláno

Zdravím...můžete mi někdo poradit,co s měnícími se otáčkami motoru ?Zvláště při ohřátí motoru začnou otáčky pendlovat od 900 do 2700...

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Zdravím, problém s cukáním mám také. Bohužel to není jen když je motor studený, ale i když už nějakou dobu jedu. Tak např. při stání na semaforech cítím jak se auto chvěje. Rád bych to nějak řešil. Popravdě nevím kde začít a tak budu rád za jakoukoliv nápovědu. Samozřejmně se budu snažit někde dojít na diagnostiku zda taky něco zjistí. Ale taky si říkám, možná to již někdo řešil tak co mu pomohlo. Kdyžtak mě naveďte a já zkusím nějakým vylučovací metodou postupně zjišťovat.

moc děkuji :)

Odesláno

mal som podobny problem na 306 1.6 65kw a u mna som mal zle svieckove kable,zelene cidlo teploty,vycistil som krokovy motorcek,cistil som MAP senzor(ktorovy a MAP som mal cele od oleja lebo som tocieval motor do obmedzovaca) ked som vymenil tieto veci tak sa to trochu zlepsilo a nakoniec som zistil ze mam vadnu zapalovaciu cievku a po vymene za cievku Citroen xsara 1.4 vsetko zmizlo tak som obejdnaval novu original na puga lebo som zbytocne nechcel vyhodit cca 100e za cievku

skusi ist po tychto veciach mozno to bude nieco z toho

• O 1 rok později...
Odesláno

Cukání motoru - stále nedořešeno.

Seznam oprav:

Vyměněny svíčky, zapalovací cívka, repase alternátoru a startéru + nový řemen, čištěna škrtící klapka i map senzor, nová vstřikovací rampa LPG. Toliko výčet provedených úkonů k nalezení zmíněného problému. Vím, že se nejedná o problém, který dokáže identifikovat diagnostika => 0 chyb

Zkoušel jsem 3 servisy =>

1) cukání prý neznatelné nechat až se pos.re úplně neví kde je chyba

2) výměna cívky > bez výsledku

3) prasklina na svodech > zavařeno bez výsledku

Mám pocit když vypnu klimatizaci (ventilaci), že je cukání mírnější (né odstraněno). Stav je stejný se studeným i teplým motorem, při jízdě na LPG či benzín. Cukání se projevuje při stání i částečně za jízdy.

Dotaz na vás je tu někdo kdo by uměl takto od stolu poradit? Eventuálně řekl kde by v Praze uměli toto dořešit k mé spokojenosti?

díky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...