Medvěd Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 (upraveno) Ten důvod je většinou křižovatka a předpoklad, že v 70 - 80 km%h rychlosti budu mít lepší šanci k odpovídající reakci než když mi někdo vjede z vedlejší před auto letící 100 - 120 km/h s tím, že předpokládá, že pojedu těch cca 80 (omezit ze zákona může, nesmí ohrozit). Ono z tý vedlejší je kolikrát výhled na prd i když z pozice řidiče na hlavní může křižovatka vypadat přehledně. Upraveno 24. leden 2021 uživatelem Medvěd Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 @Lihous No jelikož to vypadá, že jsi nebyl brzda provozu a jel jsi svižně tak usuzuji, že musel jet fakt rychle. Do toho ta plná čára, počasí, hmmm... Já se s tím taky někdy nepářu ale mám své hranice Kolega bude asi divočák Citovat
Medvěd Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 (upraveno) Ad Superb /Lihouš. Být tam místo Lihouše cajti v civilním autě, tak je řidič Supa zcela oprávněně bez not Upraveno 24. leden 2021 uživatelem Medvěd Citovat
Návštěvník Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 před 7 minutami, HanysR napsal: Kolega bude asi divočák Kolega v koncernu je prachobyčejný...slovo si dosaďte sami Citovat
ozzy56 Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 Před hodinou, sitler napsal: @ozzy56 a kolikrat nema duvod vubec zadni a mistni to kolikrat moc dobre vi, ze je to jen naprosto zbytecna znacka pro buzerovani to je bohužel pravda a český nešvar uklidit po sobě značky--všichni to dobře známe, přece existují nějaké dopravní organizace, které umístnění značek kontrolují, jezdí tam i policie..., jenže i když někde zavoláš, že tam a tam jsou značky osazeny nesmyslně, tak se dlouho dlouho nic nezmění... ale stejnak je většina těch omezení v místech, jak píše @Medvěd--někdo tě předjíždí v tom úseku třeba 100 km/h a ty si říkáš, jestli mu tam někdo vjede z té boční silnice, tak toho bude mít plné kecky a automaticky ještě uberu, bo čekám, že mu tam opravdu někdo vjede... Medvěd ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 Bych toho supa zas tak nedemonizoval... Ohrozeni zadne, omezeni zadne, prehledny usek... Jako sorry, ano jel rychle, ale to je tak vsechno Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 Sorry, ale z mého pohledu hájíš neobhajitelné. Předjíždění tímto stylem je podle mě jednoznačně úmyslným porušením zásadních předpisů a tolerance takového jednání může být jednou z příčin, kdy takový "jezdec" někoho vezme s sebou. Pepito a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 Nejde mi to stáhnout, to bylo někde tady kolem Jc? Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 @HanysRNo, musel jsem to nějak vyřešit, nemám rád když něco nejde.. Takže rychlá akce. Nee, už jsem to měl pořešené, jen jsem se k tomu ještě nedostal. Za těch pár měsíců co tady okukuju jsem se dozvěděl spoustu zajímavých a užitečných informací a poznal, že je tady i pár lidí co to mají v hlavě v pořádku a že dokážou poradit i poskytnout nějakou pomoc. Takže je asi na místě tohle konání nějakým způsobem trochu podpořit. Proto jsem zaplatil členství a doufám, že to tady nikomu vadit nebude.. Ta platba přes PayPal ale docela katastrofa. Asi čtyři pokusy, odklikání deseti tabulek s obrázky, že nejsem robot...pořád se to nedokázalo propojit, myslel jsem, že to ani neprojde a budu muset volit jiný způsob. Nakonec asi OK. Citovat
Medvěd Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 (upraveno) Milan+ tipuju mezi JC a MB, ale to není úplně podstatné. Každopádně střelec předjíždí přes plnou a levý odbočovák na mokré silnici za deště nebo sněžení (to na mobilu těžko rozlišit) poměrně vysokou rychlostí. Sice nikoho neohrozil (v protisměru nic nejelo), ale i tak plná čára a odbočovák? Upraveno 24. leden 2021 uživatelem Medvěd Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 (upraveno) Přesně tak. Já o sobě říkám že rozhodně nejsem svatý a jezdím fakt svižně ale dodržuji místa nevhodná k této jízdě, dodržuji zatáčky, horizonty, rizika počasí a další podstatné věci. Nemluvím o čarách, ty jsou pro mne nedotknutelné a to mám sakra někdy chuť. Prostě ale NE! Ono už pak nejde ani o dotyčného ale o to, že zruší protijedoucí auto rodinou. @Petr 3008 Vůbec nám to nevadí, naopak! Já jsem moc rád, že zrovna ty ses tak rozhodl Upraveno 24. leden 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 No já to mám taky tak, předjíždění na plné je absolutně mimo mísu, to tolerovat nejde. Jediné kdy to poruším je v případě předjetí cyklisty, jinak neexistuje a s busem se táhnu i za traktorem, tam už to hrozí obecným ohrožením.. Ale vidíme to každý den, mraky řidičů plnou vůbec neberou. Citovat
Návštěvník Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 Ono totiž pak už není pravidlo na kterém by záleželo když se nedodržuje ani toto. Pak se není čemu divit, že někteří přeskočí na červenou železniční přejezd atd. Jak to končí víme. Citovat
Lihous Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 @Milan+ Je to pred Mb od CL Pro vsechny ANO je to prehledne ANO nikoho neohrozil ANO ac mel zatacku "spatnym" smerem zaradil se vcas tedy ridil ne jen drzel volant ANO ale tento usek je oznaceny jako "caste dopravni nehody" prave ze to svadi ze je "prehledny" jelo se kolem 100/110 .... ALE jak jsem podotkl pokud specham a je jedno kam a s cim pustim si dalkove varovak .... tim davam najevo ostatnim ze skutecne specham Citovat
Medvěd Odesláno 24. leden 2021 Odesláno 24. leden 2021 (upraveno) Ani varovky s dálkama takovouhle čuňárnu neomlouvají. Kdo mě zná, ví, že - asi podobně jako HanysR a určitě spousta dalších - na silnicích jezdím poměrně svižně a opravdu za volantem nejsem svatej. Jsou ale věci mezi nebem a zemí, přes který nejede vlak - jízda v protisměru, červená na semaforu, blikající přejezd, předjíždění přes plnou, před horizontem nebo před zatáčkou ..., I když člověk chvátá, tak NIKDY přece není takovej kvalt, aby si nemohl počkat na místo, kde mu nepůjde "o noty" (kór jestli jste tam jeli jak píšeš 100 - 110, tak on musel jet aspoň o nějakých 30 víc /odhad/ a to by mohlo být za noty samo o sobě). Já jsem včera byl taky docela nepříjemně překvapený, když jsem byl nucen celkem výživně brzdit ve stoupacím pruhu za Jičínem u Bousova. Jeli jsme už nějakou dobu ve složení pomalý osobák (cca 70 - 80 km/h v místech, kde se normálně jezdí taky tak 110 km/h), za ním dodávka, a kus za ní já. U Bousova se kopec jede ve dvoupruhu, tak jsem se začal rozjíždět s tím, že dodávka taky přišlápne a nebo uhne vpravo. Ale řidič za osobák vpravo nezajel, nicméně ani v tom levém moc nezrychloval - to už jsem se k němu začal blížit s tím, že to třeba ještě rozjede ... Ale ne, on najednou povolil plyn (bez brzdových světel snížil rychlost) a když se objevil vedle stoupacího rychlého pruhu odbočovací pruh na Bousov, vyhodil levej a zajel do něj. No brzdil jsem docela dost (do pravého to nešlo, tam byl ten pomalý osobák) až když dodávka uhla do toho odbočováku tak jsem mohl podřadit a auto zase rozjet. A teď si vem, že by ho Tvůj rychloSup bral zleva přes plnou - to by mohla bejt rána jak z děla Upraveno 24. leden 2021 uživatelem Medvěd Citovat
Návštěvník Odesláno 25. leden 2021 Odesláno 25. leden 2021 Na mě když někdo pustí dálkový tak si myslím že je debil a ne že spěchá . Citovat
Lihous Odesláno 25. leden 2021 Odesláno 25. leden 2021 @Medvěd Ano toto taky mam rad kdyz se nejdrive dupne na brzdy a pak se dava smerovka .... Jinak tady to stoupani je fakt zradne a svadi to k hodne rychlemu predjizdeni nicmene je tam odbocovaci - pomerne dlouhy pruh a mnoho lidi se boji prislapnout brzdy az kdyz se zaradi prave do toho odbocovaciho pruhu Obracene k Jc je zase dole - pokud se bavime o stejnem useku na obou stranach po desti u kraje nadherne hluboka kaluz a v takove 100 to je posusnani auto udrzet v primem smeru - a v noci nejsou videt Jinak si myslim ze tam znaceny je ...? Ale nevim tady se jezdi rychle a nekdy moc hodne rychle - kolik psat nebudu. A k te cunarne - cekal o par km zpatky a nejak bych nepredpokladal ze by toto udelal - bylo nas v kolone rekneme 10 - 15 a na podobne "slusne" zarazeni misto mel. Ale na druhe strane mohl nemusel nekoho "vest" k porodu s kovidem nebo mu praskla doma voda nebo mu horel barak .... Citovat
Fruktis Odesláno 25. leden 2021 Odesláno 25. leden 2021 Hlavně si uvědomte, že jste na silnici a ne na závodním okruhu...a nebo jel na autopilota...to tu taky leckdo obhajoval, že to je v cajku... A abych nebyl uplne off...tak mam dovolenou a sundal jsem starou digestor...jake překvapení že za ni byla díra jak po černobylu tak operace na dve hodiny...se protahne tak na ctyri dny...nez se dira zadela Citovat
ozzy56 Odesláno 25. leden 2021 Odesláno 25. leden 2021 dnes ráno na Primě radili, že při sundávání dálniční známky je dobré si pomoct fénem na vlasy --ofukovat to místo teplým vzduchem, tak kdo potřebuje při tom vyměnit čelní sklo může to zkusit Fruktis, Medvěd, Hafity a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Medvěd Odesláno 25. leden 2021 Odesláno 25. leden 2021 před 4 hodinami, Lihous napsal: @Medvěd Ano toto taky mam rad kdyz se nejdrive dupne na brzdy a pak se dava smerovka .... Ale on na brzdy nedupnul, podle mě jen sundal nohu z plynu no a protože já očekával co se nestalo (že přidá a pojede aspoň kilo) a rozjel jsem tu svou potvoru tak na 120 s tím, že nám vyjde manévr, on předjede ten osobák a já se poženu hore kopcom, tak mě jeho zpomalení na cca 60 - 70 poněkud překvapilo (kdyby brzdil, bylo by to celé čitelnější). Nicméně krom mého ostřejšího přibrždění se nic zásadního nestalo, žádná jiná škoda než ztráta rychlosti - takže vlastně pohoda jazz (ale ten blinkr mohl dát o pár chvil spíš) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.