Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A já myslel že Covid skončil s tím bordelem co je tam na východě? A teď tady čtu že jeden leží v posteli a druhej je v izolaci v garáži páč jeho drahá polovina má Covid. 

@minimaxa jdeš na to dobře protože pokud půjde do tuhého tak za kus žvance ti ochranu poskytne každý😀.

Já jsem byl teď ráno v Lidlu chtěl jsem si koupit tu basu na vercajk ale obrázky překonali originál ale koupil jsem si magnetický lišty do dílny a sadu šroubováků no asi nebudou nic moc ale na vražení do ruky nebo tak něco stačí.

Odesláno

Dojel jsem do Prahy... Chytře jsem vzal nový povoz s letnima, že sníh není tak to zvládnu, ale začalo sněžit a ledovka... Zvládl jsem to v pohodě, jen u Prahy byl problém se rozjet do kopce, protože tam stali kamiony a na ledovce měli problémy všichni. 

Ale i když jsem jel opatrně tak jsem nebyl brzda provozu... A na D6 za 40 km jsem potkal 4 nehody na rovných úsecích... Přitom ta dálnice byla posolena a prohrnuta. Tak asi chyba mezi volantem a pedalama. 

Odesláno (upraveno)

Od rána koukám při práci z okna a lebedím si, že jsem stihnul Mělník/Karlák a zpět včera, jel jsem ráno kolem sedmý tam a kolem poledne zpátky a pohodička. Ráno trochu zahuštěná D8 na Starý poště a od skládky dál, od Proseka pod Bulovku to v 7.15 jen tak tak popojíždělo, ale pak se to rozpustilo na Trojský most a do tunelů a takhle prázdnou Argentinskou, Vltavskou u DP, Florenc, hlavák, Muzeum, Mezibranskou, Žitnou i Ječnou jsem viděl naposled snad před deseti lety v neděli dopoledne. Nekecám že tou Argentinskou nás od Plynární jelo pět a u VFN kolem anatomickýho ústavu AV jsem si před půl osmou vybíral (!!) volný parkovací místo :papa  ... jo a čekání jsem 

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno (upraveno)

14dní plánuji cestu do Mělníka a vyžeru si to nejlepší počasí. :roll Mezi sjezdy na Zdiby a na Mělník jsem to jel asi 3/4h. Byli tam dvě nehody. Potom sjezd na Mělník byl komplet ucpaný kamiony. Prokličkoval jsem mezi nima a stejně se zastavil na tom kopci k Mělníku. Všude odstavený kamiony. 

Cesta zpět z Mělníka k D8 o půl jedenácté. Ujel jsem asi 5km a zase to stálo. Po dvaceti minutách přískoků a stání, jsem to otočil a jel zpátky přes Kly do Měšic. A cestou domů stál zase konec D8 a nájezd byl komplet plný. Vzal jsem to dál a promotal se Prahou. D11 celkem jela az na celkem dost předjíždějících se polaků s kamiony. 

Edit: oprava časového údaje o cestě. :P

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno (upraveno)

... do Měšic myslíš do Líbeznic asi ... jestli jo tak příště to vezmi na konci obchvatu Líbeznic do vsi bo tak přijedeš na křižovatku u kostela po hlavní, přes Březiněves a tam od Billy uvidíš jestli D8 jede a když ne tak furt dál přes starý Ďáblice a protože v tom případě bude stát i Liberecká tak doprava dolů směr Ládví a doleva Pískovákem kolem vodojemu dolů a jseš na Bulovce pokud chceš do centra ... ten nájezd na D8 na kopci na Starý poště je ucpanej 18 hodin denně v obou směrech. Ten pidikruhák prostě ten provoz z těch areálů na starý Ústecký nepobírá ... A teď ještě k tomu Lidl, výdej Alzy ... ale D11/Mělník je nejlepší přes Čerňák na D10 a sjezd Stará Boleslav a zadem po 331 Tišice a v Klích na I/9 Mělník.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Myslíš tu křižovatku, kterou ráno blokoval asi hodinu kamion, co se do toho mírného kopečka směr obchvat nemohl zaboha rozjet? Tak tam jsem ráno stál :D
Dneska to byl masakr. Sice si z Pražáků a "S"edeláků dělají všichni srandu, že napadnou 4cm a neumí jezdit, ale ten led pod tím sněhem byl brutální.
Nadával jsem, co mám na autě za šméčko gumy, že to klouže, jako prasátko. A ono nové Nokiany SP WR :aut Jako nebýt kamionů, co to zablokovaly, tak by se asi jelo. Ale nedivím se, že se nevyškrábaly. Opravdu to klouzalo :myslim 

Odesláno

Jakože jel od Kožíška doprava na obchvat tak že se nedalo ani obráceně od obchvatu na Březiněves?

Odesláno

Dneska dopoledne jsme s Pepčou provedli servis na jeho vozovém parku přičemž jsem " pokřtili " dílnu i s funkčním zvedákem. A navečer se strhla hurá akce jakou dokáže zorganizovat jen Pepča hledal jsem do dílny vyřazenou šatní skříň. Něco po 17 volal mám skříň vezmi auto vlek adresu posílám a v Nehvizdech na tebe bude čekat Láďa aby ti to pomohl naložit tak jsem zacvaknul vlek a vystartoval něco kolem 18.10 už jsem stál zase zaparkovanej na dvoře a skříň je naložená na vleku v neděli pojede na dílnu. 

Odesláno
před 11 hodinami, Sawoy napsal:

Jakože jel od Kožíška... 

Jel od zahradnictví po hlavní směr obchvat a v té zatáčce to zlomil a nemohl se rozjet. Zablokoval všechny směry :(

Odesláno

Jo do tohohle "kopečka" ... Tak to mě fuckt nenapadlo. TVL .... 😯

Guest minimaxa
Odesláno

Trochu jsem se dnes hrabal v rozvaděči. Příprava pro TČ, plus jsem doplnil hlavní vypínač a svodič přepětí. První fáze hotová. Zbytek až po odstavení akumulaček.

20220305_115812.jpg

20220305_115821.jpg

20220305_134106.jpg

Odesláno

@minimaxa  " svodič " přepětí to je něco jako přepěťová ochrana která se dává do zásuvky akorát tohle umí hlídat celej barák? 

Dneska jsem dodělal regál v kotelně u našich a hned jsem tam do něj nastěhoval nějaké věci co máti vyklízela z komory v předsíni. Pak jsem naložil uhlí do kotle a vyklidil skříň v gumárně a naložil jsem ji na vlek k té co jsem přivezl včera. 

Guest minimaxa
Odesláno

@Vena garážmistr To co je v zásuvce je třída D, pokud není v rozvaděči třída B+C, je sama o sobě vcelku k ničemu. Aby byl systém ochrany proti přepětí funkční a měl nějaký význam, jsou potřeba všechny tři stupně. A to je stále jen úplný základ...

Odesláno

No já budu muset u našich spíš než přepětí nějak vykoumat nějakou zálohu protože minulí týden tady byl kluk od té firmy co jim instalovala TČ tak jsem se ho ptal jak je možné že ta mašina běží třeba 4-5 týdnů bez podpory  " topné spirály " a pak najednou většinou v době kdy se mění ráz počasí jako když se ochladí tak " topná spirála " ujede třeba 1 -2 " motohodiny " během jednoho dne a pak to zas funguje samo. A protože to takhle zablblo už okolo vánoc tak to sleduju a mám to zapsané kdy to bylo tak on se díval do toho jejich hlídacího a ovládacího systému a tam zjistil že vždy když se rozběhne ta spirála tak jim to hlásí že bylo podpětí v síti no a když je podpětí tak se neroztočí oběhovky ,kompresor ani větrák to je prej jištěný aby na tom neshořeli motory tak když je podpětí tak tomu ten mozek nedovolí naskočit ale aby se udržela ta energie v systému tak naskočí spirála. Tak právě říkal že by to chtělo nějakej zdroj kterej by dokázal když bude podpětí to přidržet aby se to rozběhlo celý.  Protože ČEZáci samozřejmě tvrdí že oni s rozvodnou sítí jsou v pohodě a že chyba je v tom zařízení toho TČ už jsem je volal 2x pokaždé dojedou za 3-4 hodiny změří to a řeknou že je to v pohodě. A okolo se všude staví na jednom konci vsi má být do konce roku asi 30-40 nových baráků a na druhém konci má být do 2 let 150 baráků a v tom má být asi 200 bytových jednotek a všichni budou topit TČ takže to bude ta síť dostávat za uši tím spíš. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...