Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Před hodinou, radim.1008 napsal:

U nás probíhá tříděný odpad v pytlích, které si olepíme čárovým kódem a další rok máme slevu podle vytříděného odpadu. Na letošek to dělalo 360Kč. Naštěstí tu nejezdí Marius. 

Ve Frýdlantu je stejný systém. Poslední středu v měsíci se ulice ráno zaplní čárokódovými pytli a bubáci to všechno najebou na náklaďák a vyvezou ke třídění. Jen dodám, že tady se platí 500,- ročně na osobu, včetně starců a novorozeňat... :aut

Odesláno

no my tu zatím neplatíme za svoz "nic" má  to být pokryto zvýšeným koeficientem za daně....ale jestli to začnou vážit tak aby nechtěli nějaký nesmysly...jediný co platíme je biopopelnice...500 na rok...tak se necháme překvapit co s tím čipováním má marius za luben...

Odesláno (upraveno)

Ha!!!!!!! :D
Zase vidím + toho, že bydlím v bytě a tudíž se na popelnice hromadně skládáme. Sice tu máme problém s paní, co je v bytě hlášena sama a momentálně ho pronajímá mladé rodině s miminem, ale už se maká na tom, aby částky za společnou vodu, elektriku i odpad doplatila (víme, od kdy tu ta rodina je, tak SNAD nebude problém)

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

@MedvědTo jsem ještě neslyšel aby se v bytovém domě lidé skládali na společnou vodu, elektriku a odpad. Co to je za anomálii? Teď bydlím v bytě a vše je extra. Dokonce každá bytová jednotka má své topení a reguluješ si a pouštíš kdy chceš, není to řízeno žádnou sezónou. Prostě jako v domku. Předtím jsem bydlel ve městě v bytě a tam jsme si taky vše platili sami, nic nebylo formou skládání se, max samozřejmě společné prostory, výtah atd. 

Odesláno (upraveno)

Platím si za to, co je za dveřma (topení, voda, plyn, elektrika), ale pak jsou tu taky společné prostory a odpad a tam se platí podle hlav na bytovou jednotku. Možná kecám stran tý vody, ale mám pocit, že se rozpočítává ztráta účtovaná mezi vodárnama a bytovýma měřákama (ale to sdi nejsem jistej - platím, co je požadováno a neřeším to dál, pokud je to podobné platbě za minule)

Jak bys chtěl řešit ten odpad? Jako že každej byt sólo popelnici?
A po schodech bys chodil s baterkou?

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Ale takhle samozřejmě ano, vždyť na konci píšu o společných prostorech. Jinak odpad klasicky paušál městu a hážeš do společných. Tam přece za nikoho nic nedoplácíš, je to jen mezi občanem a městem / obcí. Jen mě zajímalo jak to myslíš, jestli to u vás nefunguje nějak úplně jinak. Zvědavost. 

Odesláno
před 3 hodinami, Pe.Tr napsal:

tvl snad nezacnou vazit nez zacnu stavet 😂

Buď v klidu. Speciálně kvůli tobě si počkají začneš a jestli to bude jen místo břizolitu kabřinec bo esli to poženeš do dalšího štoku.

Odesláno
před 6 hodinami, Pe.Tr napsal:

tvl snad nezacnou vazit nez zacnu stavet 😂

To jsem zkusil tady hodit do své popelnice,beton,loni,když jsem dával fólie na balkóny,nebylo to ani odvezeno,nebylo tam toho moc,ale byla těžší než obvykle. A smolik.

Odesláno

Ty jo to jsou problémy. Když vím že by s popelnicí mohl být potencionálně problém tak dám do igeliťáku dvacku uvážu to na víko a zavřu to do popelnice a bubák ze stupačky to utrhne odnese šoférovi do kabiny pytlík hodí do auta popelnici vysype a ještě poděkuje. Pravidelně do popelnice naděluju kamení nebo odpad z dílny. Není problém. Je fakt že plasty a papír vozím do obecních konťáků.  To vážení popelnic je dobrej vejmysl myslím si že obec to za sezonu zatrhne protože se začnou množit černý skládky v okolí.  Jako technicky to problém není když vezmeš že v každé pískovně nebo deponii mají váhu na nakladači tak na úplně stejném principu bude fungovat to vážení na kuka voze.  Tady u nás se platí popelnice od čísla popisného a je jedno kolik lidí tam bydlí popelnici máme jen na komunál ve vsi jsou tři stání s konťáky na třiděnej navíc máme sběrnej dvůr kam rezident může odkládat velkoobjemovej odpad nebo bioodpad atd. Jezdí tady bejvalá A.S.A  v okolních obcích kde jezdí jiné společnosti to mají taky podobně jak píšete popelnice na komunál a bio a na papír nebo plast barevný pytle.

Jinak dneska jsem spravil chodník u našich který byl rozebraný kvůli výkopu na elektriku pro tepelný čerpadlo pak jsem na tepelným čerpadle vytunil propojení mezi barákem a čerpadlem

Odesláno (upraveno)

To je hodně!  Respektive pro hodně obsazené č.p. je to fajn ale když bydlí nějací samotní důchodci tak je to drahé. 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Já firemní 200,-/ měsíc do konce bžezna 2021 vyváželi každý týden. Chtěl jsem jednou za 14 dní za poloviční cenu, ale to nešlo.
Tak teď nám to město samo od sebe zredukovalo na 14 dní a slevili na 170,-/měsíc 🙂
Nechci slevu zadarmo. Popelnici v práci naplním jak kdy, ale tak na 4 - 5 týdnů by mi to stačilo.
Bral bych vyvážení na nálepky - nalepíš = vyvezou.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

tohle je ve vedlejší vesnici , defakto z 90% RD 

ale je pravdou že tam mají hodně míst s "barevnými" kontejnery 

u nas na "vsi"  bych si to ale neuměl představit 

Komunální odpad

Systém platby dle objemu a četnosti sváženého odpadu

Menší popelnice (120 litrů)

• Týdně         2000,- Kč
  • 1x14 dní     1200,- Kč
  • Měsíčně       900,- Kč

Větší popelnice (240 litrů)

• Týdně         3800,- Kč
  • 1x14 dní     2000,- Kč
  • Měsíčně     1700,- Kč

Možná varianta pro rekreační objekty bez nádob:

• Set pytlů (120l) 15 ks  900,- Kč

Poplatek je za nádobu, nikoliv za osobu!
Samostatně žijícím občanům nad 65 let je poskytována sleva 500,- Kč.

Mimořádný jednorázový svoz - pytel 120 litrů: 60 Kč - pouze jako doplněk k výše uvedeným variantám

Splatnost poplatku

• jednorázově do 28.2.
Odesláno

v ostravě máme kontejner a platím, popeláři jezdí každý den, až mě to někdy se.e, bo se popeláři jen podívají dovnitř a jedou dál, nejradši mám vysypávání kontíku na sklo--v sedm ráno probudí celé sídliště :super, celkem se tu pije liga, takže vysypávají imrvére..., no a na chatě platím podruhé, a to papír dávám do pytle a pak spálím v krbu, plasty taky do pytle a vozím to do sběrného dvora, bo je stejnak dole ve městě, tak to mám cestou na nákup, že jsem celou sezonu mimo ostravu nikoho nezajímá, plať na dvou místech a nestěžuj si :roker

Odesláno
před 23 hodinami, Péťa napsal:

Já nevím :D Jen jsem to vygooglil ;)

A k popelnicím, u nás to také zavádějí, ale jen na plast. Naštěstí ne povinně, protože mě by jedna popelnice 120l nestačila, takže po jejím naplnění stejně budu dál nosit plasty do kontejneru. Ale víc mě štvou, že dostaneme očipované popelnice na komunální odpad, ty nám budou vážit a platit budeme podle hmotnosti :( To znamená, že nám jedna popelnice vystačila tak na 2 až 3 měsíce.

Tak jsem se obrátil na výrobce a je to možné pouze přepojit :D Díky za vygůglení :) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...