Lihous Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 Pekne me se to povedlo na poctvrte ale to jsem uz tady nekde nekdy psal Citovat
Péťa Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 7 chyb ze 40 otázek bych zrovna nepovažoval za pěkný výsledek. Ale protože jsem si dal "trochu" svařáku a aniž bych si četl nějaké materiály, šel jsem rovnou na test, tak jsem rád za jejich "USPĚL" Pepito a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 (upraveno) Nevidim to jako spatny vysledek Ono to maji tak zvlastne prelozene ze mnohdy clovek nejak netusi co po me chteji - viz otazka o stroboskopu pri letani v noci Myslim si ze v noci letat stale jest zapovezeno v legalnim svete A dale moznost po tomto testu a registraci nepotrebovat zkousky pro letecke prace .... Muj vysledek : Výsledek testu: USPĚL(A) Gratulujeme, požadavek na absolvování online testu teoretických znalostí byl splněn. Bylo Vám vystaveno evidenční číslo pilota. Současně Vám byl vystaven a na Vámi uvedený e-mail zaslán doklad o absolvování online výcviku. Počet zodpovězených otázek 40 Celkový počet otázek 40 Počet chybných odpovědí 8 Doba trvání testu 00:11:46 Upraveno 21. prosinec 2020 uživatelem Lihous Citovat
Péťa Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 Mrzí mě, že tam nemají možnost se podívat na chyby, které jsem v testu udělal. Citovat
Lihous Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 Naprosty souhlas ... Ale oni stejne meni poradi ale predevsim okruh otazek ja ten ctvrty test mel o hodne "lehci" podobny jako v lete prelozeny z GB kdyz byla prvni vlastovka o testech .... Ale "hystorie" se nepta jak ale mame registraci a mame tu buzeraci EU za sebou - pro nas se nezmeni nic a pro ty co maji dron jako hracku ti to maji na salamu Noo a kontrola i snilek teto veci nemuze verit A chtel bych se plest ...... Uz vidim jak si rozbalime velkou dospelou 920 nekde v "polich" u lesa a hned nas prijede navstivit "prepadove" komando O nejakem malem kapesnim DJI Mini radeji mluvit ci psat nebudu - take ho budu vozit sebou pro akce ted hned tady a ted .... Spis me mrzi ze tu registraci karticku si musim nejak udelat aby to melo "stabni uroven" asi zalaminovani bude muset stacit .... Citovat
skypeja Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 @Lihous @Péťa zeptám se blbě, nikde jsem to nehledal, ale ty papíry se teď dělají jen na drony, nebo to platí i pro letadýlko (rozpětí 60 cm) z balsy na gumu / elektrický motor? Citovat
Péťa Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 @skypeja Netuším, já šel jen po tom, že to potřebuji pro dron. O ostatní jsem se nezajímal. @Klemoň je modelář, možná bude vědět. Citovat
Lihous Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 Noo mysleno to je na drony ale jakekoliv dalkove rizene zarizeni ve vzduchu je "bezpilotni zalezitost" nic mene nema na sobe zaznamove zarizeni ale muze byt zase tezssi nez tusim 249g Ale vzhledem k tomu ze maji odhad cca 50tis dronu v Cz a do minuleho tydne bylo reg. cca 6500 uzivatelu nemyslim si ze to bude zase mala fraska .... / Info berte s rezervou cerpam na kde jakem bulvaru ... / Navic ten test neda nikomu nic aniz by musel sedet hodiny a cist nejaka moudra normy atp. Uz vidim nejakeho pantatu z horni dolni jak koupil drona pod stromecek a vnoucek jde hned druhy den letat / do konce roku jeste "legalne" / A tady je uz velky problem dle smernice EU ktera tyto veci dela pro nase dobro .... Navic se neresi prodej povereni nejake zpusobile osoby coby "pilota" pomocnika .... .... Tech otazniku je mnoho a myslim si ze to bude na delsi debaty. Ted se vubec nezohlednuji majitele dronu co ho maji treba dva roky pred rokem bylo prechodna doba tusim dva roky kdy se predpoklada ze dron jako takovej zanikne .... Ale to jsme jinde nez dle tematu .... Byl jsem nakoupit silene vsude lidi fronty nervozita jako ridici po parkovistich hromade z nich - zahodit klicky od zapalovani .... Ale verim ze BUDE LEPE Citovat
skypeja Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 @Péťa děkuju za info, našel jsem krásné stručné shrnutí... Citovat
Klemoň Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 (upraveno) Skypeja - poprosím o odkaz - zdroj neb v našem RC klubu je to prezentováno jinak. Já mám registraci ve svazu modelářů , ale i tak . . . Díky moc za odkaz Ta tvoje tabulka nekoresponduje s pokyny ÚCL Ale jinak klasika dnešní doby - Já kterej z 90% létám na letišti si poctivě zařídím licenci , ale kdejaký hňup který si někde něco koupí , vyrazí na fotbalový plácek STS Chvojkovice Brod a nic řešit nebude dokud s tím něco nespáchá . . . Upraveno 21. prosinec 2020 uživatelem Klemoň Citovat
skypeja Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 @Klemoň https://www.caa.cz/provoz/letadla-bez-pilota-na-palube/prehled-zakladnich-pozadavku-na-bezpilotni-systemy/ no já si právě chtěl postavit malé letadélko na učení. (takže vlastně být jako ten jelimán a jít za plácek STS Chvojkovice ) Vždycky jsem měl jen autíčka, ale vlastně když jsem tady zahlédl, že Lihouš řešil ty drony, tak si říkám, že ono by to mohlo do toho spadat taky a teď teda vlastně pořádně nevím.... Vytipoval jsem si tady i takovou pěknou louku u lesa, kde bych si mohl trénovat, nikdo tam moc nechodí, je to za větrem, ale je to v růžku "ochranného pásma" letiště Kladno do výšky 300 m. Je tady teda i nějaké modelářské letiště (paradoxně bych řekl, že hned vedle toho letiště "velkého", ale.... no ještě si to pročtu a nastuduju co a jak, nerad bych si postavil letadlo, ač za pár stovek, a pak se na něj jen díval...asi se vrátím zpět k autíčkům, nebo lodičkám, ač jsem si chtěl zkusit něco nového. Citovat
Klemoň Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 (upraveno) No my máme také RC letiště v pásmu "Kbely" a hlásime se Kbelskému řízení / věži , že jdeme létat (každý) a v Letňanech je RC letiště "součástí" letiště Letňany Na tomhle rozcestníku se dozvíš to co tě zřejmě zajímá Kdo jiný než ÚCL by to měl vědět , ale tam jsi vlastně byl . . . https://www.caa.cz/provoz/bezpilotni-letadla-2/ Upraveno 21. prosinec 2020 uživatelem Klemoň skypeja ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 Prezuto, postaven a ozdoben strom, zitra pro kapra a do novyho roku uz nic nedělám Citovat
Klemoň Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 před 2 hodinami, skypeja napsal: já si právě chtěl postavit malé letadélko na učení Jenom jsem chtěl poznamenat , že malé letadélko zrovna není vhodné na učení. 1. materiál EPP , nejlépe elektro větroň/kluzák/glider a nebo něco s tlačnou např. https://www.peckamodel.cz/1m40127-13261-easystar-ii-rtf-mode-2-4~d1?utm_source=zbozi.cz skypeja a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 Dneska jsme si s rodinou nechali šťournout do frkoly a všichni negativní. Vím, že je to jen orientační, ale přeci jen se nám na sváteční oběd k 75 leté mámě půjde veseleji. Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 V 19. 12. 2020 at 12:46, Péťa napsal: Radime, to je zbytečná práce. I kdyby náhodou ty lahve zafungovaly, tak krtka jen přestěhují o kousek dál. Jediné řešení je totální likvidace, mě funguje výborně. Po dnešní obhlídce zahrady jsem se nechal inspirovat a past objednal. Loni to byl marný boj, tak doufám, že se teď zadaří.. Citovat
Milan+ Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 Tak já se tu trošku peru s plechy kolem karmy do koupelky, aby to schovalo komín a připojovací ventily, ještě hodím základ a zítra vrch. Citovat
Lihous Odesláno 21. prosinec 2020 Odesláno 21. prosinec 2020 @skypeja Ohledne letiste jsem nemel nikdy problem.Pravda vzdy bylo mensi a nebo male ale pokazde to bylo na vzajmne dohode. Nove Mesto letalo se v jejich ochrannem pasmu - konktretne AMAN nebyl problem ikdyz byl provoz na letisti Mlada Boleslav tady to bylo uz trosku veselejsi ale nepotrebujeme letat vic jak cca 50/80m opet byla vzajmna dohoda a nebyl problem Velichovky tam je hromada letist kolem vsem jsem psal predem opet vzajemna vstricnost. Mimochodem tady nam vyrizeni veskereho povoleni i v arealu lazni trvalo cca 3/4roku a pak se natacelo jedno odpoledne a vzniklo 2x 2min video Ale podminkou je pro nas "predletova mapa" predem si dohodnout ze budeme nekde .... obesilame dane obce subjekty co hodlame natacet cim to budeme delat jak dlouho odkud chceme startovat kde pristavat ...... Takova normalni lidska "slusnost" a zatim se nam nepodarilo dostat souhlas od jedne "rimskokatolicke dieceze" ale odolavame pokuseni natacet bez tohoto svoleni .... Na druhou stranu pokud prijde odpoved "ze NE" tak to nejak tak respektujeme taky se nam to nekolikrat stalo .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.