Radek Hurvajz Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 před 7 hodinami, Pepito napsal: Když se Ti motorkář přiřítí 150ti kilometrovou rychlostí, tak už je jedno jestli blikáš nebo ne. Není to jedno, při odbocovani vlevo když blikáš odjede tě zprava, když neblikáš narve do tebe protože tě bude předjíždět normálně zleva. A kolik jede je naprosto irelevantni. Pepito a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Ááá @Radek Hurvajz, by byl první, který by se na videu viděl, jak je "vzorný" řidič. Usuzuji tak dle udělení červeného puntíku za kameru v autě. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 (upraveno) Ale nevidel, to mas za to ze te takova kravina vubec napadla. Upraveno 25. červen 2020 uživatelem Radek Hurvajz Vena garážmistr a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Nejsem vzorný řidič. Ale připoutávám se hned po nasednutí do auta, to jsem naučil mého syna, který to dělá automaticky. Rychlost dodržuji pouze v obci a v místech s dopravním omezením, jinak kde to umožňuje situace, využívám výkonu mého cc. Blinkr nedávám v místech, kde mám rozhled. @Radek Hurvajz, psal jsem o křižovatce (čti pečlivě příspěvky, než napíšeš svůj názor), při odbočování blinkr dávám, i když si myslím, že by to opravdu tomu motorkáři moc nepomohlo, kdyby se ke mě ze zadu přiblížil 150ti km/h. Citovat
Klemoň Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Tak jo . . . Každej jsme nějaký . . . Já už bych to nechal a uzavřel s tím , že optimální stav by byl ten kdy bude každý ohrožovat jen sebe a né ty ostatní . . . Nepřipoutáš se - rozbiješ hubu sobě , neblikáš - rozbiješ hubu jinému , držíš něco v ruce - (většinou doplatíš ty) , jedeš na červenou - ohrožuješ ostatní . . . atd. Medvěd a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Snažím se dodržovat vše, pokud něco poruším, tak 80% (caca) nevědomě.... Prostě nejsem vzorňák bez chyb, ale snažím se je minimalizovat.... Blikání i pásy mám v automatickém režimu.... Pepito a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 před 42 minutami, Pepito napsal: Žárovek mám habakuk. Na předchozím Peugeotu mi odešla do věčných lovišť páčka blinkrů, tak tu páčku teď prostě šetřím. Tak to je hodně ubohá výmluva. Mě na 309ce odcházely čepy na přední nápravě a na většině aut i brzdové destičky včetně kotoučů, mám kvůli tomu nezatáčet a nebrzdit? Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 (upraveno) Jen tak pro pobavení. Když jsem jezdil s převozovou sanitkou, tak se mi v Rýmařově (myslím tím že to bylo v obci) stalo, že jsem jel sám bez pacienta (kterého jsem právě vyložil) na základnu, jsem udělal 5 slovy pět přestupků na jedné křižovatce. Nezastavení na stopce, neměl jsem pásy (pásy si dávám vždy při nastoupení, ale přejížděl jsem asi 500 m), nedal jsem znamení o změně směru jízdy, neměl jsem zapnuté denní svícení a telefonoval jsem s dispečerkou. Kousek za křižovatkou stáli policisté v bílé civilní Octávii. Samozřejmě že mě zastavili. Pěkná mladá policistka (znal jsem v té době všechny policisty v mém okrese, ale jí ne, byla nová) se mě zeptala, jestli jsem si vědom, jakých jsem se dopustil přestupků. Uvědomil jsem si jen to telefonování. Když mi všechny vyjmenovala, tak jsem myslel že mě klepne pepka. Nevěděl jsem co jí mám na to říct. Ona se podívala na svého kolegu, který seděl v autě (protože jsem ho znal, tak jsem věděl že mi to jen tak neprojde) a pokrčila na něj rameny, jako že neví co má se mnou dělat a on se odvrátil a nechal jí v tom rozhodování samotnou, tak mi nečekaně řekla: Prosím Vás, zmizte mi z očí a příště si dejte pozor! Účinek to na mě mělo velký, už jsem se i v sanitce na krátké vzdálenosti poutal a věnoval se více provozu. Upraveno 25. červen 2020 uživatelem Pepito vendelinek a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 @Medvěde, mám z Tebe takový špatný pocit, že jsi se na fórum vrátil, abys tady mohl prudit ostatní za jejich názory, které se neslučují s těmi Tvými. To samé děláš i na Facebooku. Jasně, je svoboda slova, tak si můžeš psát co chceš a kritizovat vše, co se Ti nelíbí. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Pepito, misto toho aby jsi přiznal že delas chybu tady vsem sypeš červeny minusy. Poněkud zvlaštni Pepito, Medvěd a vendelinek ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 před 14 minutami, Pepito napsal: @Medvěde, mám z Tebe takový špatný pocit, že jsi se na fórum vrátil, abys tady mohl prudit ostatní za jejich názory, které se neslučují s těmi Tvými. To samé děláš i na Facebooku. Jasně, je svoboda slova, tak si můžeš psát co chceš a kritizovat vše, co se Ti nelíbí. Ano, neblikači se mi fakt nelíbí. Sám znamení o změně směru dávám (viz. příspěvek výše) a nechápu takové ***, co o tak jednoduchém úkonu vedou polermiky ve smyslu: Blikám, když usoudím, že je to potřeba - jinak ne. Líbí se mi naopak názor Klemoně o tom, že nepřipoutáním ohrožuju jenom sebe, zatímco nedáním blinkru ostatní. To je asi ten zásadní důvod, proč je neblikání problém Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Radku, vždyť jsem se přiznal že nejsem vzorný řidič (opět nečteš příspěvky) a nejsem sám kdo tady všem sype červený mínusy. Taky poněkud zvláštní. Citovat
Pepito Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 @Medvěde, Ty píšeš, že se Ti líbí @Klemoňův názor o nepřipoutování a při tom ses přiznal, že se poutáš až při jízdě, což je podle mě mnohem nebezpečnější. Citovat
Pepito Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Za ty červené puntíky se vám všem velmi omlouvám, máte pravdu, jste mnohem lepší řidiči a lidé než jsem já. Citovat
Pepito Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Před hodinou, Pepito napsal: Nejsem vzorný řidič. Ale připoutávám se hned po nasednutí do auta, to jsem naučil mého syna, který to dělá automaticky. Rychlost dodržuji pouze v obci a v místech s dopravním omezením, jinak kde to umožňuje situace, využívám výkonu mého cc. Blinkr nedávám v místech, kde mám rozhled. @Radek Hurvajz, psal jsem o křižovatce (čti pečlivě příspěvky, než napíšeš svůj názor), při odbočování blinkr dávám, i když si myslím, že by to opravdu tomu motorkáři moc nepomohlo, kdyby se ke mě ze zadu přiblížil 150ti km/h. Ještě bych k tomu dodal, že si myslím že jsem ohleduplný řidič. Na přechodu pro chodce dávám přednost, navzájem si zamáváme, pouštím protijedoucí odbočující auto abych umožnil plynulý provoz, nepředjíždím nebezpečnými manévry, nevybržďuji, dodržuji zip, pomohl jsem při autonehodě (neujel jsem jako pár zbabělců, kteří ani nepřibrzdili) atd.. Věřím že je tady na fóru drtivá většina také slušných lidí, nejen řidičů. Podle mě se právě v takových klubech sdružují slušní lidé. Citovat
Medvěd Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 (upraveno) před 37 minutami, Pepito napsal: @Medvěde, Ty píšeš, že se Ti líbí @Klemoňův názor o nepřipoutování a při tom ses přiznal, že se poutáš až při jízdě, což je podle mě mnohem nebezpečnější. Ale ohrožuju tím jenom sebe (na dobu několika sekund), zatím co nedáním blinkru mohu ohrozit jiné, které mám třeba zrovna v mrtvém úhlu a vůbec o nich nevím. Jo, samozřejmě se máš před změnou směru jízdy do zrcátka koukat několikrát, než se ke změně rozhodneš, ale nikdo nejsme neomylní a ten blinkr (ten drobný cvrk prsty levé ruky) může naznačit řidičoj, který je právě v té kritické pozici, že se něco chystá a on může houknout nebo jinak reagovat. Upraveno 25. červen 2020 uživatelem Medvěd Pepito ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 tvl, to se tady rozjelo kvůli blinkrům , taky si myslím jako Pepito-- kdo jsi bez chyby hoď kamenem-- ohledně pásů se důsledně poutám , někteří se mi smáli, že se prostě bez nich nerozjedu, ale vyplatilo se mi to před 9 lety, kdy jsem měl čelní nehodu s mou 406kou, já jel cca 30-40, on (ču.ák 19 let se 607mou jel cca 70-80 v místě, kde je povolená 30) a podle Policie a hasičů (obě auta na odpis) mi pásy zachránily život (nebo těžká zranění) ale že bych tu rozjel akci ohledně poutání se pásama, jako vy s blinkrama, tak to mám u zádele @Medvěd taky nabývám dojmu, že zbytečně prudíš, máš už taky roky, uber plyn Pepito a regius ohodnotil 2 Citovat
Klemoň Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 (upraveno) Když už tady tak "pěkně rozjeté" téma , tak ho pošlu ještě jiným směrem . . . Více než nedání směrovky/blinkru mi vadí lidi , co nepřezouvají v zimě na zimní pneu se slovy - ještě je sucho , jedu jenom kousek , a podobné výmluvy. Všem těmto chytrolínům bych přál potkat toho samého vola co vylítnul v relativné mírné zatáčce proti mě. V autě mi seděla celá rodina včetně 2 dětí na podsedákách a já jediné co jsem stihnul , bylo to poslat doprava směrem do příkopu. Což nás nakonec zachránilo. Přišel jsem jenom o zrcátko. To hovado zmizelo v dáli a mě pak pomáhali ostatní řidiči. Tak jako vždy , když jde o moje děti, jsem nekompromisní a ještě dnes mu přeji , abych to příště nebyl já , ale strom. Ten mu totiž neuhne tak jako já !!! Protože nic jiného než tvrdě narazit je nezmění . . . Tak a teď můžete dávat červené mínusy - na mém názoru to nic nezmění Upraveno 25. červen 2020 uživatelem Klemoň Pepito ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Roztrhejte si občanky.... Dneska vyměněna P307 za Kiu naštěstí jen dočasně..je to malý, přední okno jak průzor z tanku... :D zakousnul se zadní třmen a obvyklé poklepání kladivem už nezabírá...takže budou zadní brzdy komplet nové...chlapec co se na to koukal, nebyl nadšenej z trubek, že jsou zarezly....tak snad se s tím co nejméně natrápí....ale akce typu, že to rozhejbají už mě neba... :P brixtr a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Klemoň Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Já to beru s klidem . . . Vždyť je to Fórum , tak ať se tu názory vyměňují ! A ani mi nevadí červené mínusy když chápu za co jsou. Dokud si tu lidi nenadávají vulgarizmy a pod , tak je to v pořádku. Pokud někdo napíše : "Jsi pako, že si něco takového myslíš" nepovažuji to za nadávku Pepito, Vena garážmistr, brixtr a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.